Eljött az áprilisi hónapunk! A 4-es szám a földi teremtő erő száma: benne van a Bikák kreativitása, a Szűz jegyűek precizitása, valamint a Bakok szerkezet-építése.


Akinek a 4-es szám hangsúlyos a születési dátumában, az stabil, megbízható, gyakorlatias. Szereti élvezni az életet, imádja a természetet, a szép dolgokat. Az ilyen ember azért született, hogy valódi bázist teremtsen a környezetében élőknek: szép otthont, bőséget és gazdagságot. Stabil személyisége miatt mindenki bízhat benne- neki kell megtanulni időnként nemet mondani, mert hajlamos, hogy túlvállalja magát.
Hátránya a konokság, merevség.

A tarot lapok Nagyarkánuma között a IV. lapja a Császár, vagy Uralkodó. Célja a szándékok és a tervek következetes megtartása, a rend. Kreatív, stabil és együttműködő.A 2024-es évünk 8-as számát hozzáadjuk a 4-hez: 8 + 4 =12 és összeadva ezt kapjuk:1+2=3


A tarot lapok Nagyarkánumai közül a XII-es az Akasztott ember lapja. Nem kell megijedni tőle, mert ahogy az angyalok is sejtetik, változás várható. Ez a lap változás folyamatának azt az állapotát jelzi, amikor fel kell ismernünk, hogy valami váratlan helyzetbe kerülve kényelmetlenül érezzük magunkat… De ha elfogadjuk ezt, és kihasználjuk a pillanatnyi elakadást, akkor csodás ötletek születhetnek…


Ilyenkor is érdemes egy más szempontból ránézni az életünkre
, mert a bennünk lévő zsenialitásra érzékelhetünk rá.
A III Nagyarkánum a Császárnő lapja, aki a kreatív teremtésekre, az élet élvezetére irányítja figyelmünket. Fontos a kommunikáció és az optimizmus.Égi testvéreink zseniális üzenetekkel érkeztek, ahogy a Bikában a Jupiter és az Uránusz együtt fog haladni.
Sőt! Több gyógyító varázslat is vár ránk.


A hónap végén ketten is hazatalálnak.
Április 1-2-án a Kosban haladó Merkúr megállni látszik égi útján. 3-tól retrográd lesz.


24-25-én újra meg fog állni, majd 26-tól direktbe kapcsol.
5-én a Vénusz a tüzes, őszinte Kosba lép.

8-án Kos Újholdunk lesz, ahol a Nap és a Hold együttáll Chiron-nal, a sebzett gyógyítóval. Ideje felvállalni a tudatos gyógyulásunkat, amikra végre a saját életünket élhetjük. Nem hagyva másoknak, hogy elnyomjanak.


A Halakban járó Szaturnusz is együttáll a Marssal: ideje a hosszú távú céljaink megvalósításának.


9-étől 18-ig a Bikában járó Jupiter a Kosban lévő Chironnal alkot szextilt, amely az ARANNYÁ VÁLTOZTATOTT KARMIKUS SEBEKRŐL SZÓL.


Chiron beavató tapasztalatait a Jupiter csiszolta magas szintűvé, ezért már túl vagyunk a nehezén. Azonnal észrevesszük, ha az életünkbe „alacsonyabb” rezgés szeretne megjelenni…fel tudjuk ismerni a megbetegítő helyzeteket.

13-tól a Bika zseniális, kreatív és stabil jegyében találkozik a bölcs Jupiter a zseniális Uránusszal: karizmatikus felismeréseket jeleznek a hitünkkel kapcsolatban…Ideje másként ráérzékelni a bennünk lévő különleges teremtőerőre…

Május első napjaiban is velünk lesz ez a csoda… Az „anyagban” is gyorsan megvalósul ez a változás…19-én együttáll a Vénusz és a retrográd Merkúr: művészi önkifejezés…női önismeret…
A Nap a Bika földies, fix jegyébe lép. Rögtön fix kvadrátot alkot a Vízöntőben lévő Plútóval. A két fix jegy hosszú távra indítja el a radikális változásokat.


24-én Skorpió Telihold lesz: fix kvadrátban a Plútóval…folytatódik a változás, sőt! Elkerülhetetlen…


29-én a Vénusz a saját jegyébe lép, a Bikába.
30-án a Mars a Kos tüzes, kardinális jegyében halad, így ő is hazatalál.


Legyen olyan ez a hónapunk, amilyennek szeretnénk. Vagy még jobb…

Szeretettel,
Timi

Felkai Tímea –  karmaasztrológus


telefonszám: 06-30/483-1594


email cím: felkaitimea@gmail.com


skype: felkaitimea