Írta: Szalay Mónika asztrológus

Dinamika és tűz – KOS energiák ( Hold, Vénusz, Nap, Merkúr) a születési képletben

A Kos energia a témája az írásomnak, de magadra ismerhetsz ha a Napod, az Aszcendensed, vagy több bolygód a Kos jegyében áll, vagy a Marsod hangsúlyosan érintett a képletedben, vagy az 1-es házad domináns….vagy a párodra, szerettedre, ha Kos bolygói vagy fényszögkapcsolatai vannak a Marssal, 1-es házzal, netán a Plútóval.

A Kos uralkodóbolygója a Mars, így a kiáradó agresszív, dinamikus energia minden esetben jelen van az életút során, támogatottabb, ha kifelé tudja megélni a képlet tulajdonosa, nem pedig belső elfojtással.


A Kos tüzes, impulzív, akarnok energiája átszínezi

a lelki megéléseit és hangulatait azoknak, akik Kos Holddal születtek. Ez a dinamika kihat érzelmeikre, feszültebb, türelmetlenebb megéléseket eredményezve.

Vágyvezérelt, amit megkíván lehetőleg azonnal akarja, mert ezer fokon ég érzelmi szinten, és ösztönvezéreltsége miatt tettre kész, és azonnal cselekedne, az átgondoltság nem igen jellemző rá.

Közeli hozzátartozók ezt a fajta türelmetlenséget, gyorsaságot nem minden esetben tudják megfelelően tolerálni. Indulatvezérelt, hamar robban, de ugyan olyan hamar képes megnyugodni. A versenyhelyzetek adrenalint adnak neki, a monotóniát nehezen tűri, mert ami unalmas, attól elfordul, érdeklődését veszti.A Kos Hold rámutathat belső gyermekünkkel vívott harcunkra,

a gyermekkori sérüléseinkre, és olyan helyzeteket idézhet meg életünk során, amelyekben ráismerhetünk, hogy sebzett, gyermeki énünk hol táplál haragot, vagy hol akar egóból cselekedni lehetőleg azonnal.

Ezekkel a helyzetekkel érdemes lesz foglalkozniuk életutjukon és dolgozni azok oldásán.

Naivitás és őszinteség jellemzi, hiszen ösztönből reagál, ezért élete első szakaszában gyakran csalódásokat kell megélnie.

Erős a vadászösztön benne, ezért nehezebben köteleződik el, mert ha meghódította amit megkíván, akkor a megtartása már nem kimondottan érdekes a számára.

Nehezen éli meg a korlátokat, így ha birtokló helyzetbe kerül inkább kilép a szituációból. Kimondottan fontos számára, hogy rá figyeljen a környezete, nehezen viseli, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő eltervezi, akarja. Akaratvezérelt, és a rövid, tömör helyzeteket kedveli, ahol a cselekvésé a főszerep, nem szeret érzelgő szituációkban részt venni. Szabadsága fontos neki…”azt csinálok, amit akarok”-mottóval.Ha a Vénuszunk van a Kos jegyében
,

akkor a kapcsolataink, párkapcsolatunk területén érvényesek ezek a tüzes energiák, megmutatja, hogyan kapcsolódunk, hogyan ismerkedünk, és milyen típusú nőt tart vonzónak egy Kos Vénuszú férfi, valamint a Kos Vénuszú nő hogyan kapcsolódik párjához, hogyan éli a kapcsolatot.

A Vénusz nem érzi jól magát ebben a jegyben, elég benne, túl gyors, túl tüzes, túl domináns. Női képletben erőteljes, domináns nőt jelöl, aki határozott, és nagyon makacs tud lenni, a hódítás érdekli, az ad izgalmat, így nem minden esetben monogám. Vad és szenvedélyes típus, nem erőssége a romantika.

Ha férfi képletében van jelen a Kos Vénusz, akkor az arra utal, hogy a határozott nőket szereti, és nem ijed meg, ha egy nő kezdeményez.

A partnere legyen szenvedélyes, és tettre kész, cselekvő, ne a romantikus gondolatokban vesszen el.


Ha rosszul fényszögelt a Vénusz, vagy a Hold, akkor probléma lehet az indulatokkal, a nőiség megélésével, agresszív helyzetek dominálhatnak, erős jogosultságtudat lehet jelen.
Párkapcsolati helyzetekben a szenvedély, a hirtelenség, türelmetlenség, viták, energiával telített szituációk kiemelkedőek lehetnek, hevesebb szexualitás jellemzi.Ha a Merkúr – a kommunikáció, a gondolatiság bolygója van a Kos jegyében,

akkor a gondolkodást itatja át az analógia jellemzője, gyors észjárás, ösztönvezérelt gondolatok, fanatizmus, őszinteség jellemezheti a Kos Merkúr tulajdonosát. Fontos neki az igazság, akár a sajátja is, vagy amit ő annak hisz.

Nem bonyolítja a túl a helyzeteket, nem gondolja túl az eseményeket, van, amikor átgondoltság sincs benne, „fejjel megy a falnak” és agitál, viszont tettekre sarkall, lelkesít, bátorít és ez pozitív tud lenni – akár saját magát is, amíg a kitűzött cél érdekli.


Rosszul fényszögelt Merkúrnál a kommunikáció agresszív és bántó, támadó lehet. ( Plútó kapcsolódással karizmatikus, elbűvölő,megvezető, és manipulatív is) Hamar feltudja idegesíteni magát, ilyenkor robban, kiabál, kötekedő lehet. Nem minden esetben veszi figyelembe mások véleményét.Az asztrológiában a kezdet a Kos…a születés, az újjászületés, a dinamika, a szenvedély és az életélvezet maximumon. Az öntudatra ébredés, és az ösztönök tartoznak hozzá. A rengeteg energiát érdemes sportban, vagy aktív tevékenységben levezetniük, hogy a felgyülemlett agresszió kiáramoljon, és ne legyen mérgező önmaguk és a környezet számára.Mindegyikünk képletèben van egy Kos terület, az egyik ház a 12-ből oda esik, így azon az életterületen ezek az energiák dominálnakSzalay Mónika asztrológus

elérhetőségem:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100068088197535