KOS, BIKA, IKREK, RÁK, OROSZLÁN, SZŰZ, MÉRLEG, SKORPIÓ, NYILAS, BAK, VÍZÖNTŐ, HALAK


Egy emberélet alatt is leéli az ember a 12 jegyet, 7 évente lép át egy újabb jegybe.
Életkorhoz kötött hatásuk asztrológiai irányzatokként eltérő, de nagyvonalakban mégis hasonló: Hold: 0 -7 év, Merkúr: 5-14 év, Vénusz: 12- 30 év, Mars: kamaszkortól 40 éves korig, Nap: 35 -50 év, Jupiter: 40-70 év, Szaturnusz: 60 évtől.


Általában a Napjegyünk a legfontosabb, ezt általában 30 éves korunk körül kezdjük el élni. Ez rögtön kiderül a születési időpontunkból. Erre alapoznak a bulvár horoszkópok is.


Az Aszcendensünk, vagyis a születésünk pillanatában felkelő napjegy, amit a Szaturnusz első visszatéréséig élünk, kb. 29 éves korig.A jegyek sorrendjeAz egyik jegy túlzásaiból alakul ki a másik jegy, ill. az előző jegy hibáira ad választ a következő jegy.


KOS „vagyok, cselekszem, létezem” – indítás, ÉN megélése, önmegvalósítás, kiállás saját magáért. Pozitívuma: gyors, kiáll dolgokért. Negatívuma: türelmetlen.


BIKA „ érzékelek, birtokolok” – megteremti az anyagiakat, élvezi az élet minden percét. Pozitívuma: türelmes, kitartó. Negatívuma: lassú, nehézkes.


IKREK „gondolkodom, kiváncsiskodom, kommunikálok” – információ átadás, nem kitartó.
Pozitívuma: gyors, könnyed, hajlékony, kiváncsi (örök gyerek). Negatívuma: felszínes, érdektelen, felületes érzelmei vannak.


RÁK „érzek, gondoskodom, táplálok” – elmélkedés a múlton, beindulnak az érzelmek, anyaság, ciklikusság. Pozitívuma: megéli az érzelmeket, múltba néző. Negatívuma: mártír, mások kihasználják, önsajnáló.


OROSZLÁN „megmutatom, ki vagyok!” – nagyvonalú, alázat viszont nincs benne, vágyik rá, hogy csodálják. Pozitívuma: csak magával foglalkozik, kreatív. Negatívuma: önző, egoista.


SZŰZ „szolgálok, rendszerezek, elemzek (gyógyítok)” – szembesül azzal, milyen tökéletlenségek vannak a külvilágban, alternatív gyógyászat. Pozitívuma: másokért tesz mindent, szolgálat, elemzés. Negatívuma: kritizál, szőrszálhasogató.


MÉRLEG „kapcsolatokat teremtek, kiegyensúlyozok” – harmóniateremtés, tárgyilagos, érzelemmentes, a másikra figyel. Pozitívuma: engedékeny, békepárti, diplomatikus. Negatívuma: érzelemmentes, személytelen.


SKORPIÓ „transzformálódok, megfejtem a titkokat” – kettős jegy, meg kell élni az érzelmeket, mélységeket és magasságokat. Pozitívuma: szenvedélyes, mély érzésű. Negatívuma: melengeti a sérelmeit, bosszúvágyó.


NYILAS „hiszem, hogy tudom, kutatok, lelkesedem” – filozófia, hitrendszer tartozik hozzá, összeköti az emberit az istenivel. Pozitívuma: jóindulatú, optimista, nem melengeti a sérelmeit. Negatívuma: nagyképű, nagyot mondó, kiszáll a földi síkból.


BAK „rendet és struktúrát teremtek”, „leteszek valamit az asztalra, felvállalom a sorsomat” – szorgalmas, szívós, szorong a jövőtől. Pozitívuma: visszazuhan a Földre, megbízható, véghez viszi, amit elkezdett. Negatívuma: konvenciókhoz ragaszkodik, rugalmatlan.


VÍZÖNTŐ „újítok, reformálok, más vagyok” – lázadó, de csak elméletben, a fejlődést szolgálja, az, hogy elvesse a magot, csak a haladás érdekli, érzelemmentes, dogmatikus, hirtelen változás híve. Pozitívuma: felrobbantja a konvenciókat, zseni, forradalmár. Negatívuma: érzelemmentes, cselekedetek számítanak csak.

Faragóné Hajdok Ilona főszerkesztő

info@csillagido.hu