Írta: Dervár Zita reiki mester-tanár

Az Ikrek levegős jegyű időszakában a szabadon lélegzem (tüdők), szabadon kommunikálok (torok és önmegnyilvánítás), és szabadon mozgok (vállak, karok mozgása) területekkel érdemes, illetve kell foglalkoznunk, tisztítanunk, oldanunk és feltöltenünk.


Az Ikrekben tud megmutatkozni,

mi az, ami elnyomja a mozgékonyságunkat. A szabadon lélegzést, a tüdőben, mellkasban lerakódott energiák, a ki nem mondott, ki sem gondolt tényezők.
A torokban lévő gombócok, blokkok, állandó gyulladások gátolják a szabad kinyilvánítását annak, aki vagyok, a kapcsolódásom másokhoz és a külvilághoz, a bátorságom és a kreativitásom is.

A mozgást, a legtöbbször a befeszült, csomós izmok határolják be. A feszültség, a terhek, amiket a vállakra pakolunk, ott csomókat és fájdalmakat okoz. Majd onnan lekúszik és kopások, gyulladások formájában berakódik a könyök, csukló és az ujjak ízületeibe.

Mindez a stressz felpörgeti az idegrendszert,

és ha ez életformává válik, akkor tartós változásokat idéz elő például az alvásban, az emésztésben, izmokban, a memória-kapacitásban és előhozhatja a génekben elrejtett betegségeket is. Ezek a problémákat kioldhatjuk, ha az idegrendszert megnyugtatjuk, a lerakódott energiákat kitisztítjuk, majd olyan változásokat és rutint alakítunk ki, hogy ne rakódjanak be újra.


Torok blokkok oldása


A légzőgyakorlatok, az éneklés, a mantra-zengetés idővel képes kimozdítani a megrekedt állapotból a tüdőket és a torok területét is.

Mivel a torokcsakrához kapcsolódnak a kreatív, önkifejező tevékenységek, ezért bármilyen kreativitás jó hatással lesz az energiaállapotunkra. Érdemes a gyermekként szeretett, komfortzónán kívüli tevékenységbe belevágni és figyelni, milyen hatással lesz.

A konkrét energiatisztítások és feltöltések, mint amilyet például a reiki tud, harmonikusabb és gyorsabb változásokat képes adni, mivel kiveszi a területről a negatív energiatöltetet és tiszta energiával tölti fel a helyét.


Vállak, terhek oldása


Gyakran észre sem vesszük, hogy a vállak és karok izmait szétfeszíti a fáradt, elhasznált, és különböző elvárásoktól vibráló energia. A fül felé emelkedő vállak, a beállt csuklyás már azt jelzik, hogy a terhekből bőven elég volt, ideje van a lazulásnak. Akkor is, ha halaszthatatlan feladataid vannak, muszáj időt és energiát adni a testnek, mert egy idő után fellázad.

A vállak jól reagálnak a lassú kimozgatásra, nyújtózásra, jógaórára.
Ha nincs erre idő, akkor hatékony megoldást adhat a reiki, aminek az elsődleges hatása a melege miatt, hogy ellazítja az izmokat, a második pedig, hogy elindítja a test méregtelenítését, csökkenti a fájdalmakat.


Az idegrendszer nyugtatása, pihentetése


Amikor a test nem érzi jól magát, az elme veszélyt észlel és felpörgeti, amit csak tud. Mert megoldásokat akar adni, megszüntetni a vészhelyzetet. Erre mondják, hogy az üss vagy menekülj reakció zajlik, a biokémiai sprint.

Azonban a napi terhek, a zajok, a problémák másnap is ott lesznek, és az elme, az idegrendszer állandó működési formájává válhat a pörgés, az állandó kifelé figyelés, a lehetséges veszélyek feltérképezése, és legalább ötféle megoldási mód vázolása.


Sajnos ez az üzemmód olyan az elmének, a testnek és az érzelmi életünknek is, mintha folyamatosan tűz lenne az otthonunkban. Felégeti a napjainkat, az erőtartalékokat, a célokat és gyakran a kapcsolatainkat is.

És a test így nem tud megfelelően működni. Blokkok, gyulladások lépnek fel. A test rendszerei már nem működnek együtt, felborul az emésztés, az alvási ciklus, a fogamzó képesség, majd a türelem és a teherbírás is.

Az elme csak akkor tud megnyugodni, ha a test és az érzelmi élet rendben van, és a szőnyeg alá söpört szemét eltűnt már.


Azonban ez a folyamat nem rövid, ahogy a jelenlegi állapotba sem pár perc alatt került.
Türelemmel, egyénileg érdemes kikísérletezni, hogy mire reagál jól a szervezet, mi az, ami valóban pihenteti, megnyugtatja, és mi az, ami hajlandóvá teszi a működési mód megváltoztatására.Az elindulást segítheti a sport, a meditáció, a méregtelenítő jellegű teák, a tápláló életmód kialakítása.Az Ikrek időszakában eredményesebben lehet nekilátni,

és feltérképezni azokat a működéseket (mintákat), amelyek nem engedik a szabadon lélegzést (pl. maximalizmus, mérgező körülmények), az ön-elfogadóbb kommunikációt (pl. megfelelési kényszer), és végül, azokat, melyek a szabad mozgást gátolják.


Aztán pedig, folyamatos támogatás mellett, el lehet indulni az apró változtatások útján, ami egy harmonikusabb és könnyebb élethez vezethet.


Ha szeretnéd kipróbálni a reiki hatását, energetikai támogatását ebben a folyamatban, június 12.-én hétfőn, a torok-blokk oldás lesz a fókuszban az ingyenes élő reiki webináron, ahol egy fél órás vezetett reiki önkezelés is lesz, a nem-reikisek számára táv-segítséggel.


Regisztráció itt:
https://www.reikionline.hu/reiki-gyakorlas/

szerző: Dervár Zita

Elérhetőségeim:

email: reikizz@reikizz.hu

blogom: https://reikizz.hu/

online tanfolyamaim: https://www.reikionline.hu/