A suszternek lyukas a cipője” mondjuk, igaz? Bár én nem hiszem, hogy egy suszter valóban lyukas cipőben mászkált volna, azonban gyakori, hogy a reiki másokon csodásan működik, de önmagunkat nehezebb kezelni, és lassabban jönnek az eredmények, ha jönnek egyáltalán.



Miért van ez így?


Elvárásaink vannak

A beteg, akit kezelek, csak reménykedik, hogy segítséget kap. Nem álmodik arról, hogy azonnal meggyógyul, hogy elmúlik az a rettenetes fájdalom, pedig gyakran van ilyen.

Amikor magamat kezelem, türelmetlen vagyok. Rövid időt és valójában kevés figyelmet szánok rá. Őszintén írd be egy naptárba, hogy mi az elérni kívánt célod a kezeléssel, és utána, hogy mennyi időt szántál önmagad kezelésére. Ha több, legalább 1 órás kezelés után sincs eredmény, akkor érdemes a többi hibafaktort is ellenőrizni.


Egy idősebb beteg csalódottan közölte velem az első kezelés (!!) végén, hogy még mindig nem tud lábra állni. Mondom neki, nagyjából 60 éve beteg, több műtétet hajtottak végre rajta, az is csoda, hogy a kezelés után ki tud kísérni a kapun. Igen, igen, tényleg, de ő azt remélte, hogy ma már legyalogolhat a dombról. Nem akarta már a második kezelést sem.



Hiedelmek


Az életünket a hiedelmek formálják. Évszázadokig azt hittük, hogy ha önmagunkért teszünk valamit, az önzés, azt az időt, energiát, akármit a családtól vesszük el.

Ezt a hiedelmet erősítette minden. A nő dolgozzon a családjáért, ne legyen hiú, önző és akarnok. Fordítás: csináld, ha beledöglesz is.

A férfinak csak addig legyen mutatós kocsija, ruhája, míg szerzett feleséget, aztán már csak a családjáért éljen. Fordítás: mindenki így csinálta, te sem lehetsz kivétel.

Ezt a hiedelmet erősítette az egyház (bármelyik), ami az „akarást” is bűnnek minősítette. Majd úgy lesz, ahogy a sorsod adja, ahogy Isten akarja, Te csak maradj csendben és viseld.



Másokon segíteni bezzeg szép és nemes dolog. Annak mindenki tapsol. Amikor pedig neked van szükséged segítségre, de épp nincs aki segítene, akkor így jártál, ez volt a sorsod.

Ezért nehéz önmagunk felé valódi törődéssel fordulni. Gyakorolni kell. Időt kell adnod magadnak, és dolgozni, hogy ezek a hiedelmek kimosódjanak belőled.




Blokkok

A hiedelmeinkből blokkok lesznek. Kisebb-nagyobb gátak az energiapályák és energiaközpontok mentén, közepén. És hiába reikized magad orrvérzésig, az energia nem jut be oda, ahová pont kellene.

Mert elzártad már jó régen, talán „csak” a hiedelmek, de lehet, hogy traumák egész sora után.

Ezért időt és figyelmet kell fordítani az önkezelésre.
Megfogalmazott cél, kezelési terv, a kezelés közben odafigyelés, és később a tapasztalatok leírása.



Mindenhol meleget éreztél, de pont a tüdő magasságában semmit? Pedig asztmával küzdesz, ezért kezeled magad? Ez fontos. Írd le a füzetedbe, aztán kezeled magad tovább, egy kicsit másképp, más irányból, újratervezve.



És kedvesség. Legyél önmagadhoz olyan kedves, mint másokhoz, amikor épp segítesz.

  • Gondolkodom, tehát nem reikizem
  • Mostanában elég divatos kifejezés, hogy az elméd hatalma (majd) megoldja, csak bontakoztasd ki. Ezért erősítjük azt a metódust, hogy gondolkodunk – gondolkodunk.
  • Mondom lassabban, CSAK gondolkodunk.
  • Gondolom, hogy kapcsolódom a reiki mezőhöz, de valójában nem. (gyakoribb, mint hinnéd)
  • Kapcsolódtam oké, aztán gondolom, hogy kezelem magam, de valójában a holnapi melón jár az eszem. (khmm…)
  • Gondolom, hogy naponta kezelem magam, de a naptár szerint valójában csak havonta kétszer…



A gondolatok olyan gyorsan változnak, hogy muszáj mélyebbre menni.

Érezned kell, hogy kapcsolódtál a reikivel.
Érezned kell, hogy melegszik a kezed, érezd az áramlást.
Érezned kell, hogy hol tudod magad kezelni és hol nem. (hol hideg, hol meleg, hol semmilyen)
Érezned kell, hogy önmagad felé fordultál. Ténylegesen. Nem csak úgy, fél lábbal a küszöbön, hogy senki se tudjon róla és bármikor kiléphess a helyzetből.



Gyakorold annak a határozott kimondását (nem kell hangosan), hogy most ezt a 60 percet arra szánom, hogy kezelem magam reikivel és ez meg ez a tünetem elmúlik.

És hagyd abba annak ismételgetését, hogy nekem nem megy. Én nem érdemlem meg. Béna vagyok. Bárki más ügyesebb ebben nálam.

Ezek csak gondolatok. Reikizz egy kicsit, aztán azt ismételgesd: te jó ég, érzem, hogy meleg… 😊


Kicsi vagy még

Előfordulhat, hogy kevés még a tapasztalatod, esetleg a tudásod.
Vannak olyan összetett helyzetek, tünetcsoportok, amikhez kevés, hogy elvégezted a reiki 1es tanfolyamot.



Van, amihez kell a kraft, amit 1-2-3 hónapos rendszeres reikizés adhat meg neked a tanfolyam után, és kellenek a reiki szimbólumok. Van, hogy több behangolásra van szükséged, vagy még többre. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy abbahagyod, áh, ez se működik.

De! Működik rajtad is! Megmutatom. Gyere tanulj velem!

szerző: Dervár Zita

Elérhetőségeim:

email: reikizz@reikizz.hu

blogom: https://reikizz.hu/

online tanfolyamaim: https://www.reikionline.hu/

Miért tanulj online reikit?