ÍRTA: STEINER GERGELY ASZTROLÓGUS

Összegereblyéztem a Plútó tranzitjait


Szemrebbenés, vagy szívfájdalom nélkül összegereblyéztem dióhéjban mindegyiket! Egy jóravaló asztrológus tudja, hogy tapasztalatokból merítünk.

Miután a profán világ számára készítünk jellemrajzokat és prognózisokat, mindenkinek szíve joga eldönteni és a helyén kezelnie a saját képletéből a Plútói jelentés tartalmát. Fájni fog!

Csak megismétlem, több ezer éves ismert és ismeretlen asztrológus jegyzeteit használtam, név nélkül! Nem hinném azt, hogy valaki ennek utána jelentkezik azért, hogy tőle vettem át!

Nap és a Plútó fényszögei


Nap-Plútó 60°; 120°: növeli a kórokozókkal szembeni ellenálló képességet, regenerációs készség kitűnő, komoly érdeklődés a mélypszichológia iránt, szuggesztív, gyógyító erő birtokosa, erős a szexuális vágy;


Nap-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban
: élre tör, életveszély, botránkozás, hatalmas teljesítmény, (Özvegyek aspektusa), túldolgozza magát, küzd saját maga ellen, kalandor;


Nap-Plútó quadrát 90° dióhéjban: gonosz, uralkodni akar, hencegő. Nő elveszíti a férjét a háborúban, vagy balesetben, önkényeskedő, erősen destruktív típus, a hatalom megszállottja, kétszínű jellem, álarcot viselő.

Hold és a Plútó fényszögei

Hold-Plútó 60°; 120° dióhéjban: nagy életerővel bíró, fanatikus, lenyűgöző, megszellőztet titkokat, nagy lelki erők birtokosa, tabukat tör szét, nőknél ilyen esetben is nőgyógyászati probléma, gyógyulási esélyekkel.


Hold-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban:
sikeres, eredményes, hivatásos orvos (nőgyógyász, szülésznő), szuggesztív, hatást képes gyakorolni a tömegekre;


Hold-Plútó quadrát 90° dióhéjban: sötét ügyekbe keveredik (rossz lesz a vége), elhibázott családi, vagy egzisztenciális szövetkezet, hajlamos a félreértésekre, hűtlen a szerelemben, érzelmileg blokkolt, érzékeny;

Merkúr és a Plútó fényszögei

Merkúr-Plútó 60°; 120° dióhéjban: kompromisszum kész, jó megfigyelő, analitikus, kutatói vénák, éles eszű és szemű, kiváló szónok, okos és tájékozott, ügyes és rugalmas fellépésű, szakmailag hiteles típus;


Merkúr-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban
: köznapi híresség, túlérzékeny, kókler, kaszkadőr, demagóg személyiség, intoleráns, papagáj-kóros, brutálisan nyílt, idegileg instabil.


Merkúr-Plútó quadrát 90° dióhéjban: etikátlan, szóban és tettekben kíméletlen, fáradhatatlanul ellentmondásos, minden hájjal megkent, becsap és megrágalmaz másokat, gyanakvó ok nélkül is, idegileg kimerült.

Vénusz és Plútó fényszögei

Vénusz-Plútó 60°; 120° dióhéjban: elbűvölő szerelmi kalandor (szexi kisugárzás), erotikus magnetizmus, cél szentesíti az eszközt típus (pl. anyagiakban is), diplomatikus, társasági lény, jelenség.


Vénusz-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban:
tetszelgő, üres szépség, butácska fellépés, gyatrán fejezi ki az érzéseit, szimpátiát koldul, szalmaláng természetű, számító, követelődző.


Vénusz-Plútó quadrát 90° dióhéjban:
pusztító indulatok (hisztérika), kényszeres szexualitás, erős alhasi fájdalmak (menstruáció, prosztata, pl.), szexuális és pénzügyi zsaroló, ill., zsarnok, kellemetlen jelenség.

Mars és a Plűtó fényszögeiMars-Plútó 60°; 120° dióhéjban:
esetenként gyógyító ereje van, operáció a számára egy gyógyulással is felérő lehet, tudja kit és mit akar, a helyzet úgy hozná, képes gondoskodni önmagáról, kész a kihívások elé nézni.


Mars-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban:
túlhajtja magát, másokra nincs mindig tekintettel, a saját célok tűzön-vízen át, bősz agresszor, vagy testileg, lelkileg és érzelmileg korlátozva van/lett.


Mars-Plútó quadrát 90° dióhéjban: durva kegyetlenségekre is képes, lehet alattomos és sunyi, keresi a bajt, a veszélyt, rendbontó, káros szenvedélyek rabja, üldöző, vagy üldözött (pl. szerelemben), depressziós, megtört.

Jupiter és a Plútó fényszögei

Jupiter-Plútó 60°; 120° dióhéjban: lehetséges, nagy és egészséges meggyőző erőkkel rendelkező, jellemes karakter, hisz a feltámadásban, gyógyító képességekkel bíró, vagy kigyógyul egy komoly betegségből.


Jupiter-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban
: felkelő, zendülő (általában eredménytelenül), szabadságszerető, pereskedő (kétes, de lehet korrupt ügyekben), extázisban erős (sport).


Jupiter-Plútó quadrát 90° dióhéjban
: korrumpálódik, ököljogban jártas, fellázad a sorsa (karmája) ellen, fixa ideákat dicsőítő, félre akar és félre tud vezetni másokat (törvényt), gyanúsan gyorsan fel-, vagy kiemelkedik.

Szaturnusz és a Plútó fényszögei

Szaturnusz-Plútó 60°; 120° dióhéjban: Damaszkuszi élmény(ek) embere, jól ismeri a kezdetet és a véget (munkában), tiszteletben tartja mások határait, karrierista, mindent a saját erejéből akar elérni, nyíltan sznob.


Szaturnusz-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban:
kényszermunkás, elnyomó („rabszolgatartó”), vagy elnyomott, halált megvetően bátor, becsvágya nem ismer határokat, néha önveszélyes.


Szaturnusz-Plútó quadrát 90° dióhéjban:
hitetlen, gonoszságtól nem riad vissza, nincs fogalma az ellenkezőjéről, önkontroll híján van, kényszeresen ragaszkodó, megszállott, bizalmatlan, gyakran betegeskedő, törékeny.

Uránusz és a Plútó fényszögeiUránusz-Plútó 60°; 120° dióhéjban:
individualista, testi, lelki és érzelmi felszabadító (pszichiáter, pszichológus), éber, kész az átállásokra, a kisugárzása nem egy átlagos jelenség, humanitárius eszmeiségű.


Uránusz-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban
: szenzáció-hajszoló (Übermensch, Superman), üldöző/üldözött (faji, vagy vallási hovatartozás miatt), hiszi, emberfeletti erőkkel rendelkezik.


Uránusz-Plútó quadrát 90° dióhéjban:
görcsös vagy görcsöl mindenben és mindenért, tragikomikával teli élet, reménytelenül önfejű, nem képes alkalmazkodni, antiszociális, teljesen kiszámíthatatlan a viselkedése.

Neptunusz és a Plútó fényszögeiNeptunusz-Plútó 60°; 120° dióhéjban: generációs fényszög, hatástalan jelzőkkel illették az elődeink (is), de a spiritualitása kétségtelen, hagyomány úgy tartja, hogy belső pozitív mélységből irányított személyiség.


Neptunusz-Plútó együttállás 0°; quadrát 90°; oppozíció 180° dióhéjban: önzetlen (esetleg negatív értelemben), önfeláldozás egy értelmetlen céltalan ügyért, elfogult, emberségtől idegen eszmék, vakon fanatikusok.


Neptunusz-Plútó quadrát 90° dióhéjban: csalárd, csaló, rabja a káros szenvedélyeknek (szerencsejátékoknak, stb.), bandázó (tömegekben érzi magát biztonságban, drukkerek), brutális ideológiában hívő (náci, pl.)Szeretném, miután mindenki kellően tájékozódott a plútói kérdésekben, megjegyezni a következőket is:

A gyakorló asztrológus, nehéz aspektusnál, automatikusan azonnal keres egy bekapcsolódó pozitív fényszöget. Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, márpedig a legtöbbje igen, más hozzáállással orvosolhatja a problémáját.Steiner Gergely asztrológus