„Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” … „Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem! Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.” Márk 10. 17


Mi köze a gazdag ifjú bibliai történetének az egészséghez?


Nem csak az egészség területén, hanem az életben mindennel az a baj, hogy túlzottan ragaszkodunk a dolgainkhoz, legyen az egy elképzelés, vágy, vagy fizikai tárgy. Asztrológiai elemzések során is az szokott a probléma lenni, hogy az emberek ugyan megértik, amit mondok, értik, hogy mondjuk egy betegség helyett megélhettek volna egy élethelyzetet, amelyet a horoszkópjuk mutat, s akkor nem jött volna elő a betegség, de nem képesek feladni semmit az eddigi életükből.


Nézzük meg ezt Anna horoszkópján keresztül!Anna mérnök szülők egyetlen gyermekeként nőtt fel, s nem volt kérdés, hogy ő is szellemi pályát választ. Nagyon jellemző, hogy a szülök saját álmaikat, vagy meg nem élt lehetőségeiket akarják a gyermekeikben megélni. Érzésem szerint ez történt Annával is, mivel a cél az, hogy Magyarország legjobb egyetemének oktatója, tanára, majd professzora legyen.


A környezete és a szülők szerint is nagyon jól halad az úton, hiszen már a matematika mesterképzésre jár, rövidesen végez, s utána jöhet a doktori. Látszólag minden rendben van, leszámítva egy-két egészségügyi problémát, „amelyeket sajnos az édesanyjától örökölt.”


Asztrológiai megközelítés szerint már nem ennyire ideális a helyzet.

Az látszik Anna horoszkópjából, hogy fontos küldetése van, ezért „tett” egy Királytrigont a Sors a horoszkópjába. Természetesen még nagyon sok minden kiolvasható a horoszkópjából, de most csak ezzel a sugárzási sorozattal foglalkozom.


Az I-es házas Nap-Vénusz-Mars együttállás trigonban van az 5-ös házas Holddal,

amely trigonban van a X-es házas Uránusszal, amely trigonban van az együttállással.
Szimbolikusan ennek egyik megélése, hogy kiteljesedek, megélem a biztonságom és az akaratom, ami támogatja, hogy megéljem a tehetségemet a vállalkozásban, amely támogatja, hogy különleges célokat valósítsak meg, s a kör végén ez támogatja a kiteljesedésem, a biztonságom és az akaratom.

A nagytrigonnak az a jellemzője,

hogy szinte maguktól megvalósulnak a pozitív élethelyzetek, s ez a pozitív megélés mindaddig fennmarad, amíg nincs egy olyan élethelyzet váltás, amely felborítja azt.

A Sors mindig jót akar, ezért olyan élethelyzet váltást kínál, ami támogatja a küldetésünk megélését, de mi elutasítjuk, mert a vágyainkat akarjuk megélni.


Amint utaltam már rá, megjelent Annánál egy egészségügyi probléma. Különösen a vizsgákat követően jönnek elő a pajzsmirigy túlműködés tünetei. A vizsgák előtti stresszt és önbizalomhiányt a megnyugvás helyett a szapora szívverés és nehézlégzés, illetve az azt kísérő pánik követi, miután levizsgázott.

Persze mondhatjuk, hogy valahogy el kell végezni az iskolákat, s majd ha megbecsült egyetemi tanár lesz, akkor ez el fog múlni, csak én nem látom, miben élné meg pozitívan az 5-ös házas Holdat és a X-es házas Uránuszt. Még a X-es Uránuszra vannak ötleteim, például cél a különleges tanítás, de a Holddal gond lehet. Az 5-ös ház a fizikai, lelki és szellemi teremtésről szól. Ezt fiatal korban a szerelemben, majd a gyermekekben, s később a vállalkozásban lehet megélni hétköznapi szinten.


Érdekes helyzet volt, hogy Anna elment egy természetgyógyászhoz segítséget kérni a betegségére.

Nagyon szimpatikus volt neki a természetgyógyász, s egy percre elgondolkozott, hogy lehet, hogy neki is ezzel kellene foglalkozni, de gyorsan elhessegette a gondolatot, amikor eszébe jutottak a szülei, illetve, hogy mennyit dolgozott már a leendő karrierjéért.


Remélem, ő megtalálja a pozitív megélést az 5-ös Holdjára, s hosszútávon képes lesz megélni a „királyok” életét.


Amikor lélekként választunk egy küldetést

(feladatot), egy testet, egy családot, egy hazát, és a Földre születünk, hogy megvalósítsuk ezt a küldetést, akkor nem az aktuális társadalmi divat szerint kellene élnünk az életünk.

Persze mondhatjuk, hogy nem lehet mindenki asztrológus, honnan tudhatnák az emberek, hogy mi a küldetésük?

Az asztrológia szimbólumnyelvét segítségként kaptuk, hogy tájékozódni tudjunk az életünkben. Ugyanakkor a Sors minden ember lelkében elhelyezi az „üzenetet”. Sajnos a mai média- és pénz vezérelte társadalmunkban mindent elkövetnek, hogy ne halljuk meg az „üzenetet”, mert az nem kifizetődő. Meglátásom szerint a mi dolgunk, hogy legyen hitünk, hogy meghalljuk és elfogadjuk az „üzenetet”. S ha még arra is van hitünk, hogy megvalósítsuk az „üzenetet”, akkor egészségesek leszünk.

Lucza Vilmos asztrológus cikke

honlap: https://www.csillagerted.hu/index.php