Szüleinktől hozott minták meghaladása


Mint tudjuk, szüleinket mi választjuk, annak megfelelően, hogy mik azok a feladatok, amiket, mint karmikus következmény végig kell járnunk. Azért éppen Ők, mert legjobban ők segítenek feladataink megvalósításában – amely segítség természetesen nem mindig pozitív – legalábbis az egó szempontjából biztosan nem.

A karmikus előzményekkel nem foglalkozom, hiszen nem vagyok karmaasztrológus, ezt meghagyom a hozzáértő kollégáknak. Természetesen az is nagyon érdekes téma, de itt most a jelen életünkbe szeretnék bepillantást nyújtani, és ezzel egyidejűleg remélem egy kis segítséget is.A kérdések a következők, melyet igyekszem megválaszolni:

 • – A horoszkópban hol láthatjuk milyen feladatokat és tehetségeket hoztunk őseinktől?
 • – melyik szülő hozott mintáját hol láthatjuk a horoszkópban?
 • – mi az amivel dolgunk lesz ebben az életben?
 • – hogyan tudjuk megérteni, feldolgozni, elfogadni és meghaladni a hozott Sorsunkat?
 • – miért ismételjük szüleink Sorsát? Kitől kaptuk a feladatot, és kitől az egónkat?
 • – miért nem lehet „kilépni” belőle?
 • – hogyan tudunk másik élhetőbb analógiát választani?
Első és legfontosabb,
hogy aki alkalmas a szülőségre, annak nagy valószínűséggel nem lesz gyermeke. Értelemszerűen, aki pedig alkalmatlan, annak lesz. :-). Természetesen idővel kiváló szülővé válhatunk.


Miért??? Ez óriási őrültségnek hangzik, de nem az…Olyan feladatot kapunk, amit meg kell tanulnunk.

Amiből kiválóak lennénk, azt minek, teljesen felesleges. A gyermek életlecke, tehát meg kell tanulni jó szülővé válni. Vagyis, ha ebből a tényből indulunk ki, máris más színben látjuk a világot.

Aztán az is lényeges, hogy változtatni csak az analógiák szintjén tudunk.

Tehát szüleinket sem megváltoztatni, sem elhagyni igazából nem tudjuk. Mert ha fizikailag el is távolodunk, minden kapott mintát viszünk magunkkal. Ha ezek a minták tudattalanul élnek tovább bennünk, pontosan ugyanazt fogjuk átadni gyermekeinknek. Mintáink kötelezőek, addig lesznek velünk, amíg nem vizsgázunk hibátlanul. Ki nem kerülhető, megszabadulni, elmenekülni nem lehet, és más nem felelős érte!

Soha nem az alapján indul meg a fejlődés, változás, hogy mit nem akarunk! Ez a legrosszabb, amit tehetünk, hiszen ez elkerülés, menekülés. A végeredmény biztosan rossz lesz, ha a motiváció negatív elhatározásból születik.

Tehát meg kell határozni mit szeretnénk.

Ha édesapánk ivott, vagy agresszív volt, csak az segít, ha célként a józan és szelíd életet célozzuk meg. De ez itt még kevés…

Fel kell ismerni, hogy hol ismételjük a karmikus mintákat. Természetesen a párválasztás során leghangsúlyosabban.

Egészen bizonyos, hogy a férfiak hasonló párt választanak, mint az édesanyjuk, és a hölgyek olyan férfit, mint az édesapjuk. Valamint olyan anyává/apává válunk, mint szüleink. De csak az analógiák szintjén!!Tehát aki mondjuk azért megy férjhez gyorsan, hogy megszabaduljon az édesapjától, garantált a csöbörből vödörbe esés, sőt még rosszabb is lehet.

Nagyon fontos része az egész megértéshez a felelősség.

Minden esetben saját magunk választunk!! Aki mindenért mást hibáztat, az semmit nem fog megtanulni ennek megfelelően.

Mi választottuk a családunkat, majd később a párunkat is.

Ha az előbbiben nem hiszünk, az is rendben van. Mondjuk azt, hogy véletlenszerű…Rendben…
Később megházasodunk. Nos ebben az esetben már biztosan nem hibáztathatunk mást, hiszen szabadon választottunk. Azért választottunk hasonló párt, mert otthon nem oldottuk meg azt, amiért jöttünk. Mindaddig pedig hiába válunk el hússzor, ugyanaz fog újra és újra szembe jönni.

Itt végképp kezünkbe kell venni Sorsunkat,

és vállalni saját felelősségünket. Nem az összes férfi vagy nő rossz, gonosz, hűtlen, stb…nem nem. Valamit nekünk kell felismerni végre. (Ha mi változunk, változni fog a külvilág is).

De mit is lehet felismerni?


Nos ebben segít az asztrológus, a horoszkóp elemzése.Csak röviden írom most le, hogyan is tudunk segíteni egy elfogadhatatlannak tűnő élethelyzeten, illetve megérteni milyen mintát hozunk szüleinktől.


Először is:

A képletünkben amilyen jegyben, házban fényszögelten, házúrként áll a Hold, azt a mintát hozzuk édesanyánktól. Ilyen a családunk fő analógiája. Ha nők vagyunk, ilyen anyává válunk, ha férfiak, ilyen nőt keresünk.


A Nap ugyanilyen vizsgálata mutatja nőnek az apamintát, majd később a pár mintáját, férfinél pedig az édesapa által hozott mintákat, valamint azt, hogy milyen apává válnak majd.


Ezek a minták már az érett párválasztás mintái (a Mars és Vénusz még a fiatalságé).

Ha a választásunk nem az érett mintának megfelelő (erről korábban írtam már), tehát pl. egy Szűz Napú és Vízöntő Holdú nő nem Szűz vagy Oroszlán Napú férfit választ, az idők során garantált, hogy szegény férfiember bármilyen jegyű is, az adott hölgy Szüzet, vagy Oroszlánt fog belőle faragni. Ha kell erővel…hiszen ő erre a két Napjegyre tud felnézni, mivel Napja Szűz, és Holdjának poláris párja Oroszlán.
Ha már a Napot például a Mars képviseli, azt tévesztésnek nevezzük, mert nem érett választás. Szintén a fenti példa alapján tévesztés, ha pl. a Vízöntő Holdú hölgy Vízöntő Napot választ (kivéve ha Napja is Vízöntő). Stb stb. (Ezer és egy dologra választhatunk, ami nem érett választás, erről már írtam korábban. Pl. vesztésre, veszteségre, elhagyásra, megcsalásra, áldozatiságra, anyagi javakra, családi karmára, közös vállalkozásra, vagy annak elvesztésére, otthonvesztésre, kitelepülésre stb.)

Családi mintáink a IV-es házban láthatók,

mely ház az IC tengellyel kezdődik. Általában ez az apa háza, de ma már sokszor felcserélődik az apa, illetve az anya.

A tengely túloldala az MC, illetve a X-es ház pedig mutatja milyen az anyamintánk (lehet az apa is).
Fontos milyen jegyben kezdődik, milyen bolygók állnak benne, milyen házurak, milyen fényszögekkel kapcsolódnak.

Egyik szülőnktől kapjuk a feladatunkat, másiktól pedig az egónkat.

Erre a választ a tengelyek és a Nap-Hold vizsgálatával kapjuk meg. A tengelyek az egót, a Nap-Hold pedig a feladatokat jelentik. (Ez az un. angol direkció, erre részletesen itt nincs mód kitérni).

Nos…megvan a feladat, megvan mit kitől hozunk, megtaláljuk a tehetségünket is hozzá, amit azért kaptunk, hogy mindezt megoldjuk (ezt is a Hold, Rák jegye, IV-es ház stb. mutatja). Megvan melyik szülőnk milyen, és akkor elkezdhetjük az analízist, az összefüggések keresését.

El kell jutnunk a tisztán látásig ahhoz, hogy el tudjuk fogadni mi miért így történt az életünkben, éppen abban az analógiában, ahogy megtörtént.


Ha ez sikerül, akkor van mód, hogy ne ismételjük többé a kapott mintát és gyermekeinknek egy valóban szebb és könnyebb jövőt biztosítsunk.

Ennek a folyamata azonban asztrológus szakember segítségét igényli, akinek van Sors-ismerete. Később a traumák feldolgozására, a személyiségben történő változásra nagy segítség lehet egy jó pszichológus kolléga.


A személyiség megváltozására minden esetben szükség van.

Az önismeretet éppen ezért nem szabad sürgetni, hanem lépésről lépésre haladva bepillantani mélyebben önmagunkba, majd feldolgozni. A személyiségnek pedig követni a megértés miatti változásokat, és tapasztalatokká beépíteni azokat. Ha nem hagyunk időt, hogy a személyiség kövesse a változást, nagyobb bajt okozhatunk, mint az eredeti probléma volt.Ezáltal eljuthatunk szüleink teljes elfogadásához,

bármilyenek is, bármit tettek, vagy mondtak is nekünk. Innen jöhet az emelkedés, hogy megértem, elfogadom, de nem kell velük azonosulnom.

Nem kell menekülnöm, de nem is kell hagynom, hogy az életembe esetleg további károkat okozzanak. Meghúzhatom a határaimat (szeretettel, de határozottan), nem kell hagynom, hogy esetleg parancsolgassanak, vagy mérgezzék az életemet.Semmiféleképpen nem jogosít fel senkit semmire az, hogy a szülőnk, vagy idősebb testvérünk, más rokonunk. Sem a kora, sem a neme nem jelent előjogot egy családtagnak semmilyen szempontból. A családfő az, akinek van joga irányításra, ha a felelősséget is ő viszi a hátán.


Ha azonban egy családban a családfő (apa, legidősebb férfi) meghal, a legidősebb fiúnak lehetnek előjogai, de legfőképpen KÖTELEZETTSÉGE ÉS FELELŐSSÉGE a család iránt. Ő ebben az esetben (szeretettel) léphet és kell is lépnie édesapja helyébe.

Irányítás és felelősségvállalás analóg!

Szoktam mondani az irányító hölgyeknek, hogy ezzel nincs semmi gond, de akkor tessék eltartani azt a szegény férfiembert.

Nagyon fontos, hogy a megértéshez a HASONLÓSÁGOKAT KERESSÜK!

Tehát pl. ha én korán elvesztettem az egyik szülőmet, pont ugyanazt teszem a gyermekemmel, ha mondjuk alkoholistává válok, hiszen akkor az én gyermekem is lemond az egyik szülőjéről, hiszen használhatatlanná válok (a lemondás is és az alkohol is egyébként neptuni analógia, látszódni fog a horoszkópban.)

Vagy pl. az édesanyámnak volt egy abortusza, nekem pedig egy elhalt terhességem, amelyet orvosilag el kellett távolítani, az is sajnos hasonló megélés.De pl. ha édesapám ivott és borzalmasan erőszakos ember volt (Neptunusz, Mars) és ezeket az analógiákat kaptam mint feladat,

 • – lehetek kiváló sebész egy kórházban (Mars-sebész Neptunusz-kórház szintén),
 • – de lehetek hajó-lakatos, aki a hajók (Neptunusz) vas-, illetve fémszerkezeteit (Mars) építi.
 • – lehetek favágó is, hiszen az erdő Neptunusz, a favágás Mars…
 • – jó pedikűrös is válhat belőlem, hiszen a lábfej Halak Neptunusz, a vágás szintén Mars.
 • – lehetek népi táncos is, hiszen a Neptunusz, mint a Vénusz magasabb oktávja lehet a tánc, a néptánc pedig nagyon nagy izomerőt kíván a férfiaktól főleg, ami a megint a Mars.
 • – horgásznak is jó lennék, hiszen a halak és a víz (főleg a zavaros) Neptunusz, az ölés (nem tudom szebben megfogalmazni, hiszen az), a Mars.
 • – természetesen kábítószer függő is (Neptunusz, és ha tűt használok Mars)….


Egy örökkévalóságig folytathatnám a sort.

A lényeg: NEM KELL NEKEM IS INNOM, ÉS ERŐSZAKOSNAK LENNEM! Apai örökségemet egészen más szinten is meg tudom élni. De valahol meg kell, és ez a lényeg. Olyan nincs, hogy háááát, ezt most kihagynám ha lehet. Nem lehet, csak másképp lehet.

Ezek csak kiragadott példák, fontos, hogy melyik jegyben áll a Mars, vagy a Neptunusz, milyen házban, fényszögekkel, stb. Konkrét példát itt most nincs mód kitárgyalni, az nagyon hosszú lenne.Más módja sajnos nincs, hogy összekössük a szüleink és magunk között a szálakat, de ha megtaláljuk, kibogozhatjuk őket.Egyik analógia sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak az egó szemszögéből! De ha elmondom egy ügyfélnek, akit a kórházban hagytak születésekor, hogy mindenképpen elvesztette volna a szüleit, mert ebben az életben olyan szülőket választott, hogy ezt megélhesse, talán jobb így, mint mondjuk elveszíteni egy autóbalesetben őket, vagy betegségben hosszú szenvedés után. Talán képessé válhat a megbocsátásra és az elfogadásra ezáltal (ami így sem könnyű természetesen).Nyilván nagyon sok embert nem érdekelnek a válaszok, ami rendben is van. Akit viszont igen, remélem tudtam adni egy kis gondolat ébresztőt, egy kezdő lökést, amivel elindulhat, vagy tovább léphet egy adott helyzetben. Konkrétumokat és precíz segítséget természetesen csak egyéni elemzések során tudunk adni.

Szeretet és áldás (no meg sok türelem és elmélkedés) kísérjen utunkon,

S M

Üzenet: csillagmessenger@gmail.com

Honlap: www.csillagmessenger.webnode.hu

Telefon: 06-20-420-8611

Szeretettel: Sóvári Melinda