Írta: Bertalan Éva asztrológus

Szándékosan nem elemzés szerepel a címben. Az elemzés olyan, mint amikor a finom ebédhez összekészítjük a hozzávalókat. Külön-külön a legjobbakat, de a főzés már egyéni munka és a hozzávalóknak illeniük kell egymáshoz. Tehát, ha a partnerséget érteni akarjuk – és főként, hogy hozzánk forduló kérdezőnek valóban segíteni tudjunk – ahhoz szintézis kell.

A partnerek lehetnek házastársak, élettársak, szerelmespár,

a szülő és gyermek, a testvérek, sőt az iskolatárs és munkatárs, a szomszéd, stb. Bármikor két ember között, aki kapcsolatban van egymással, – akár tetszik, akár nem – a partnerség megértése fontos ahhoz, hogy a kapcsolat javuljon.

Tanácsot kérni csak az szokott, aki nem boldog vagy nem elégedett

A kapott tanács azonban süket fülekre találhat, ha az érintett bármely okból képtelen ezt elfogadni.

Nagyon hosszú és igen sok konzultáció (és nem tanácsadás!) alapján tapasztaltam, hogy a legjobb segítő módszer a visszakérdezés a konzulens részéről a kérdező felé.Az elégedett kliens pedig a konzultáció végén úgy érzi, valójában ő találta meg a megoldást, a kérdésére az igaz választ. Ezt az útmutatást ugyanis képes elfogadni és képes alkalmazni az életében.
Sokkal inkább nők fordulnak asztrológushoz a problémájukkal, férfiak sokkal kevésbé.


Párkapcsolati tanácsadáshoz azonban mindig mindkét féllel külön, és csak ezt követően szabad a párral, hármasban konzultálni.


Ha a kérdező csak maga vállalkozik a konzultációra, a partnere nem, akkor kizárólag róla, vele kapcsolatban, és soha sem a partnerről szabad konzultálni. Nem is lenne értelme, hiszen ismeretlen személy az asztrológus számára és csak arra hagyatkozhatna, amit a megjelent fél a másikról mond. Ezek az információk azonban túlságosan szubjektívek.


A Huber módszer, az asztrológiai pszichológia, a horoszkópot Koch-házakkal készíti.

A progressziós módszer az életóra, ami minden házban 6 évet jár, és azon belül a házcsúcsok után és annak közelében erős, a közepén gyenge, majd újra erősödik, a legvégén pedig túlzó, eredmények nélkül.


A radix horoszkópból is így látható, hogy mely személyiségi részek és energiák erősek vagy gyengék. Bár mindenkinek mindenből megvan a 100%, de a külvilág – annak kifejezése, kimutatása szerint – tekinti az erősséget.

Mit érdemes az egyéni partnerségi konzultáción átbeszélni a kérdezővel?


1. A családmodell

A családtagok, apa = Nap, anya = Szaturnusz és a gyermek, azaz a horoszkóp tulajdonosa = Hold.

A szülőkkel való viszonytól és az ő szeretetüktől, törődésüktől függetlenül, az egyén szubjektív megélése velük kapcsolatban igen fontos.


A jó kapcsolatot szextil vagy trigon jelzi, a nehéz kapcsolatot a kvadrát s oppozíció, és bizonyos tekintetben a konjunkció is. Félszextil és kvinkunksz információs kapcsolatot, illetve kiegyensúlyozó hatást ér el.


A családmodell tagjai még a személyiségi részeket is jelzi. Nap a mentális én, Szaturnusz a fizikai én és a Hold az érzelmi én.a.) Melyik a legerősebb a három közül?
b.) Milyen kapcsolat van, vagy hiányzik Holdhoz?
c.) Melyik házban van a Hold?

Hosszú tapasztalatom szerint Hold a 8. házban depressziós hajlamot mutat és a 12. házban a valóságtól független „elhagyott, elhanyagolt gyermek” jelzi magát.

2. Partnerséghez szükséges képességek vizsgálata

Itt szintén az erő és gyengeség, a külvilágban való kifejezésről szól.a.) Vénusz a nőiség, női identitás, a női szexualitás, mindkét nemnél a diplomáciai érzék
b.) Mars a férfiség, a férfi szexualitás, a konfliktuskezelés
c.) Merkúr a kommunikációért felel
d.) Jupiter a látásmód, a rálátás, a bölcsesség
e.) Uránusz a különlegesség (minden értelemben), a kreativitás
f.) Neptun a hit, világnézet és a feltétel nélküli szeretet, az empátia
g.) Plútó a romboló-újjáépítő, a manipuláció


Ezek közül melyik hat a személyiségi részekre? Hogyan? Erősebb, – tehát irányító szerepe van-e, vagy valamelyik személyiségi rész vezeti a képességet?

Alapvető és mindenkor szem előtt kell tartani a megélés szintjét.

Áldozat? Akkor fizikai szint.

Elkövető? Akkor érzelmi szint.

Egyik sem, mert fejlett energiáról van szó, akkor szellemi szintű és integrálódott vagy integrálható, hogy ne kelljen sem áldozati, sem elkövető szerepben élni.
Életünk során, az életóra progresszió mindig megmutatja az összes életterületen (horoszkópházban), hogy mikor kéretik „színpadra” és mikor van lehetősége a fejlődésre.
Az életóra progresszió helyességhez elkerülhetetlen, hogy a születési idő pontos legyen. Már 4-5 perc is módosíthat a keresett szempontok eredményében.

folytatjuk…


Beratalan Éva asztrológus

Asztro Blog