BÉKA, mint szimbólum előzményét itt olvashatodBőség, termékenység, tisztulás, tanulás, közösség, a mítoszok és mesék erős archetípusa.


A​​ bőség, termékenység – teremtés​​ kötődik hozzá,

ezen felül két őselemhez is köze van: a​​ föld és a víz​​ egyaránt otthona. Fontos az is, hogy a​​ Holdenergiákat testesíti meg, s a Hold nélkül éppúgy nem lehetséges a földi élet, ahogyan a Nap nélkül sem.

A Hold uralma alatt álló​​ Rák jegy állata​​ az asztrológiában.Amikor megjelenik valakinek az életében, arra figyelmeztet, hogy az illetőnek​​ kapcsolatba kellene kerülnie a vízzel​​ – például új eső formájában, amelyet meg is idézhet. Ugyanis a régi víz már szennyezett, állott. A béka megtanítja arra,​​ miként tisztítsa meg. Minthogy a víz megfelel az érzelmeknek, ezért tulajdonképpen ezekről van szó.

A béka arra biztat, hogy hatoljunk be érzelemvilágunkba,

szabadítsuk meg magunkat a terhes ügyektől,​​ tartsuk érzelmi mezőnket tisztán, megértéssel és szívvel cselekedjünk, ám a realitás szilárd talaján. Segíthet mélyen ülő, emocionális​​ sebek gyógyításában, gátak feloldásában, és általában:​​ az érzelmek kifejezésében, méghozzá hátrányos következmények nélkül.

Megmutatja az érzelmek erejét, az életörömöt és a humort. Hidegvérűként azt sugallja, hogy érdemes bizonyos ügyekben kevésbé hevesnek lenni,​​ jobb tárgyilagosnak maradni. Ismeri a tudatalattihoz és a más világokhoz vezető kapukat. Nemcsak a saját érzelmi életével kell azonban foglalkoznia az embernek, amikor a béka üzenetet hoz.​​ Legalább annyira fontos az érzékenység mások emocionális állapotára is.Alakváltozása megfelel annak, ahogyan az ember eléri saját erőinek kiteljesedését.​​ Ne vonakodjunk tehát tanulni, felhasználni a változó erőket, gyógyítani és gyógyulni. Gyűjtsük össze a következő lépéshez szükséges bátorságunkat, és menjünk tovább. Bízzunk az intuíciónkban és úgy cselekedjünk, ahogyan azt legbelül helyesnek érezzük.​​ Merjünk kockázatot vállalni, ugorjunk bele merész tettekbe, még ha a kudarc lehetőségét is hordozzák. Csak így nyerhetünk új tapasztalatokat.


A​​ békák kórusa bátorságot, csapatszellemet tükröz,

kommunikációra hív. Ha felvesszük a kapcsolatot környezetünkkel, együtt nagy dolgokra leszünk képesek. A béka tudtunkra adja, hogy​​ saját magunkat az egész részeként kell kezelnünk. Összeköt az emberekkel és elhozza velük az óhajtott, beteljesült, mély érzelmi információcserét. Megmutatja, hogy milyen az egyén és a környezete hangulata, illetve milyen a hangulat bizonyos ügyekkel​​ kapcsolatban, hogy annak megfelelően cselekedhessünk.​​ Az életminőségek finom különbségeire tanít.​​

Milyen kérdéseket tehet fel magának az, akinek az életében valamilyen formában feltűnik a béka:​​

Lehúzza, elnyeli-e a mindennapi élet mocsara?​​

Sürgősen szüksége van-e arra, hogy friss vízben mártózzon meg?​​

A megtisztulás mennyire esedékes és mitől? Ennek milyen módját válassza?​​

A megtermékenyítő szellem hiányzik-e a kreativitáshoz?​​

Belefullad esetleg az érzelmeibe?​​

Nem tudja kifejezni érzelmeit sérülések nélkül?​​

Van-e benne csapatszellem vagy problémája van a közösségekkel?​​

A környezet tagjai közül (vagy az egész környezetben) léteznek-e hasonló problémák?​​

Hogyan tud ráérezni arra, miként segítsen másoknak is a megtisztulásban, átváltozásban?

Végül: ha irtózik a békától, vajon melyik vonatkozása lehet ennek az oka?

szerző: Gál Judit karmaasztrológus

Honlap: www.karmaasztrologia.info

Facebook: Gál Judit (Karma Asztrológia)

Telefon: +36308966069