Mi az aura és a csakra?

Körülöttünk minden energiából áll, mondta a híres fizikus, Albert Einstein.

Ha rákattintasz a nevére, a Wikipédián olvashatsz életútjáról, munkásságáról. Az interneten még számos információt megtalálsz róla, ezért nem is mennék bele a részletekbe. Elégedjünk meg azzal a ténnyel, hogy amit állított, az a mai napig is megállja a helyét. Albert Einstein a modern fizika megalapítója.

Mi az aura?

Ha „minden energia”, akkor maga az ember is energiából épül fel. Hivatalosan megfogalmazva az aura egy láthatatlan kisugárzás vagy energiamező, amely minden élő és élettelen dolgot körülvesz. Ez az energiamező sejtjeinknek is része, éppen ezért inkább testünk kiterjedésének tekinthető. Élethűen mutatja mentális, fizikai és spirituális egészségünket.

Forrás: internet

Az 1930-as években egy orosz tudós, Semyon Kirlian, véletlenül fedezte fel, hogy az aurát le lehet fényképezni. Feleségével számos kísérletet végeztek ennek bizonyítására. A leglátványosabb az volt, mikor látszólag két egyforma levelet fényképeztek le speciális műszerükkel. Arra lettek figyelmesek, hogy az egyik levélnek fényes, kiáradó volt az aurája, a másiknak azonban határozatlan és gyenge.

Az első levél egészséges volt, míg a másik beteg

Forrás: internet

Az aurának több rétege van, ami közvetlenül kapcsolódik az egyes csakrákhoz.

Fényből, szeretetből és intelligenciából állunk

Ezek lényegében a puszta energia összetevői. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a testünknek meg kell kapnia a kellő mennyiségű és minőségű energiát. Ezt elérhetjük tápláló ételek fogyasztásával. Csendes meditációban is töltekezhetünk a mindenhol jelen lévő és mindent átható univerzális energiával (más néven prána, chi, ki).

Mi a csakra?

A csakrák életerők örvénylő találkozási pontjai, a tudatossági szinteket tükrözik. Feladatuk az életenergiák befogadása, beolvasztása és átvitele. Az ősi védikus tanításokban a testet a tudat járművének tartják, a csakrák pedig a kerekek, melyeken a jármű előre halad a tudatosság útján. Ahogy megnyitjuk a csakráinkat és egymáshoz kapcsoljuk azokat, úgy hidat építhetünk az anyag és a szellem között.  

A gondolataink és érzéseink hatással vannak ezekre az energiaközpontokra.

Pozitív, építő jellegű gondolatokkal tisztán tarthatjuk őket. Vagy ellenkezőleg: negatív, romboló gondolatokkal és érzésekkel beszennyezzük csakráinkat. Ha ezt a szennyezést elég hosszú ideig gyakoroljuk, szépen lassan összezsugorodnak. Ezek után már nem tudják ellátni kellően a funkciójukat, és az aurában megjelennek különböző sötét foltok, alakzatok, amiket a tisztánlátók könnyedén beazonosíthatnak.

Forrás: internet
Forrás: internet

Fontos tudni, hogy ilyenkor még testi tünetként nem jelentkeznek ezek az aurán belüli elváltozások. Ha időben elcsípjük a sötét foltokat, és megfelelő tudással kipucoljuk onnan, sok kellemetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat.

Az érintés hatalma

  • Mikor szomorúak vagyunk, és valaki átölel bennünket, rögtön megnyugszik zaklatott lelkünk.
  • Ha elmegyünk egy masszázsra, felfrissülve távozunk.
  • Jézus is használta a kezét gyógyításra.

A félelem az ismeretlentől egy módon orvosolható, ha megismerjük azt.

Mindig érdemes feltenni a kérdést, bármilyen új dologgal is találjuk szemben magunkat: vajon, mit tenne a szeretet?

Figyeljünk az érzéseinkre! Mutatni fogják a helyes utat.

Forrás: internet

Az auralátás készsége mindannyiunknak megadatott, ha kellőképpen dolgozunk rajta, képességgé válhat. A gyermekeknél még természetesek ezek a képességek.

Mint az élet számos területén, itt is igaz: hallgass a szívedre, a belső hangra.

Mondhat bárki bármit, amit Te megtapasztalsz, az lesz a valóságod. Ahány ember, annyiféle valóság. Ha kétségeid támadnának, alaposan járj utána a dolgoknak, míg meg nem találod az igazságot. A saját igazságodat…

Szeretettel,

Murányi Tímea

Következő cikket itt olvashatod!

Források:

Anodea Judith: A csakrák bölcsessége

Richard Webster: Az auralátás gyakorlata

Dr. Doreen Virtue: Csakra tisztítás