Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

A Nap a Skorpióban okt. 24. – nov. 22.

Van valami rejtélyes ebben az apróságban: a Skorpió gyermekben. Bár pici, nyugodt, sőt még csendes is, mégis úgy érezzük, hogy rejtett mélységek lakoznak az ártatlan külső mögött. Titokzatos, misztikus levegő lengi körül egész életében. Erős akaratú, és óriási ereje van már gyermekkorától kezdve. Készüljünk fel, hogy Skorpió csemeténk sose hagyja annyiban a dolgokat.

Bár ő maga is csupa rejtély, azt nem tűri, ha más is titkol valamit. Született detektív, és majdnem lehetetlen félrevezetni. Amikor valamit el akar érni, azt erőszakkal teszi. Foglalkozzunk vele, nem bánja, ha nem cseverészünk vele sokat, mint az Ikrekkel, de erős érzelmi kapcsolatra vágyik.

A Skorpió baba vonzerőt sugároz, ami túlmutat éveinek számán. Az első lélegzetvételétől kezdve magához vonzza az embereket, s ez a hatalmas vonzerő megmarad egész élete során.

Természetes otthona az érzelmek világa. Biztosítsuk neki a szerető biztonságot és a stabilitást, amire vágyik, hogy egészséges érzelmi fejlődésben legyen része. Nagyszerű az ítélőképessége, ha emberekről van szó. A belsőnkbe lát. Ennek okán gondosan megválogatja a barátait, már kicsi korától kezdve.

A szeretete mély, bosszúja tartós. Különösen fontos, hogy amilyen korán csak lehet, nyújtsunk szellemi és erkölcsi nevelést is ezeknek a gyerekeknek.

A Skorpiók olyan hipnotikusak, hogy természetes gyógyítók; bátorítsuk, hogy gyarapítsa ezt a képességét. Támogassuk, ha törött szárnyú madárral tér haza. Gyengéden ápolja, elárasztva szeretettel és figyelemmel a sebzett teremtést.

 • Evés – Már akkor megtapasztaljuk, hogy a Skorpió csemeténk heves természetű, amikor vérfagyasztó üvöltéssel a világra jön. Ha tejet akar, jobb, ha nem vesszük le a keblünkről, mielőtt végez. Nem szereti, ha átejtik.
 • Alvás – Hasonlóképpen, nem valami jó ötlet felriasztani békés szunyókálásából sem. Ez az érzékeny gyermek tudja, hogyan adja tudtunkra a rosszallását. Jóllehet, ő a legédesebb kisbaba, akit valaha láttunk, az erős akarat mély érzelmi intenzitással párosul, ami együtt azt jelenti: óvakodj!
 • Mozgási készségek – Bármi, amit ez a lurkó tesz, energikus. Ha megfürdetjük, először rúgkapál és visít, aztán fokozatosan lenyugszik, ahogy a víz simogatja. Ezután már imádni fogja. Ő nem az, aki fölöslegesen pazarolja az energiáját, inkább mereven, pislantás nélkül méreget tiszta, átható tekintetével.
 • Beszéd – Nem fogja elsietni a beszédet. Amikor a legkevésbé várnánk, kiejti első szavát. De ne próbáljuk lerohanni. Amikor a világ is felkészült a szavaira – előáll velük!
 • Tanulás – Egyvalamit gyorsan megtanul, erejét és indulatait levezetni. Amint elindul, célszerű eltávolítani a törékeny tárgyakat az útjából, és biztonságos dugókat helyezni a konnektorokba. Azáltal tanul, hogy mindent megbökdös pici ujjaival, és megrázza, ami az útjába kerül.
 • Közösség – A Skorpió csemete nem bízik az idegenekben, de hosszú percekig bámulja őket nagy, tágra nyílt szemekkel, mintha az illető fejébe, szívének és lelkének mélyére akarna látni.

A Nap a Nyilasban nov. 23. – dec. 21.

A Tűz jegyű Nyilas gyermek olyan, mint egy tűzgolyó, szertelen, lelkes, lépten-nyomon megbotlik és lenyúzza a térdét. Minden értelemben izgága, nem fogunk mellette unatkozni. A Nyilas babát kényszeríti valami, hogy mindent megértsen és felfedezzen, ami az életben csak létezik. Ne is próbáljuk őt megóvni az élet pofonjaitól. Minél többet hibázik, annál jobban gyarapodik.

Bátor kalandor, meleg, nyílt szívvel és nagy adag életörömmel.

Míg a Rák gyermeknek éreznie kell az otthon közelségét, a Nyilas szabadságát véletlenül se korlátozzuk. Amikor csak lehetséges, hagyjuk, hogy szabadon kószáljon, tartsuk rajta vigyázó szemünket, de semmiképp ne dugjuk a járókába. Tartsuk mozgásban, így kieresztheti a felesleges gőzt.

A Nyilas gyermek született optimista. Bármilyen nehéz legyen is az élet, őszintén hiszi, hogy a dolgok jóra fordulnak. Az első iskolanap, fogorvosi vizsgálat vagy egy hosszabb utazás, mindezek nem okoznak gondot, mint más félénkebb gyerekeknél. Vonzza magához a sikert, mert biztosra veszi, hogy jól fognak alakulni a dolgok.   

Próbáljuk meg rögzíteni benne a mindennapok teendőit már egész pici korától. Tegyük ezeket szórakoztatóvá és élvezhetővé, így szívesebben elfogadja. Természetes hajlandósága van a tanulásra, biztosítsunk neki választékot könyvekből, mert hamar elunhatja magát.

A Nyilas csemete álmodozó lélek, csodás álmokat kerget, és lángelmével van megáldva. Azonban az álmokból semmi sem lesz, ha nem segítünk neki valóra váltani.

 • Evés – A Nyilas baba csintalan és jó természetű, sokat mosolyog és kacag. Utálja, ha ráerőszakoljuk azokat az étkeket, amiket nem szeret, de mindig boldogan megkóstol új dolgokat, és örömét leli bennük. Első szilárd falatjai igazi kalandnak számítanak.
 • Alvás – Ez a baba imád kirándulni, és jobban alszik, ha kellő mennyiségű friss levegő érte. Próbáljuk mindennap legalább egyszer kivinni, óriási örömmel fog figyelni mindent, ami mozog.
 • Mozgási készségek – Alig várja, hogy a világra jöhessen. Türelmetlen, és nem rajong a sok babusgatásért, mert úgy érezheti, vissza akarjuk fogni. A pelenkacsere igazi küzdelem lehet a számunkra, mivel összevissza tekereg, hogy elmenekülhessen. Már 8-9 hónaposan lábra állhatnak, és megtanulhatnak járni.
 • Beszéd – Valószínűleg korán kimondja első szavait. Mint az Oroszlán, ő is nagy színész, és szeret lubickolni az elismerésben és csodálatban. Hamar rájön, hogy minél többet kommunikál, annál fényesebben ragyog: ez elég motiváció ennek a kis csillagnak.
 • Tanulás – Vakmerősége révén gyorsan tanul, és ezt a maga módján tudtunkra is adja.
 • Közösség – Szereti az embereket, és felkapja a fejét, ha egy idegen a babakocsija felett kémleli és csodálja őt. 

A Nap a Bakban dec. 22. – jan. 20.

A Bak gyermek ösztönös megértés és fegyelemszükséglete miatt fontos, hogy rendszerességet vigyünk életébe. Kicsi korától kezdve, mindenben, amit tesz, a sikerre áhítozik. Elsők között van, amikor megtanul járni, beszélni, rajzolni és festeni.

Bár magának való, és nem olyan igényes, mint a többi gyerek, az önbizalmának nagy szüksége van erősítésre. Már csecsemőként is helyezzünk nagy hangsúlyt törekvéseinek dicséretére, így már az első hónapjaitól és éveitől kezdve növelhetjük magabiztosságát. Minél többet dicsérjük, annál jobban hozzájárulunk hiányzó önbizalmának és elégedettségének kiépítésében.

Másik dolog, amit adhatunk neki, a felelősség. Szabályokra, megszokásokra és tervszerűségre vágyik.

A Bak gyermek bűntudattal jön a világra. Tegyünk meg mindent, hogy csökkentsük ezt az érzését, és biztassuk a játékra és szórakozásra. Természetéből adódóan két lábbal áll a földön. A praktikus és hasznos játékokat részesíti előnyben, mint az építőkockák, vagy a barkácskészlet.

Ösztönösen tiszteli a felnőtteket, igyekszik követni a viselkedésüket és mindig helyesen cselekedni.

 • Evés – Szeret menetrend szerint enni, hamar végez és készen áll az ejtőzésre.
 • Alvás – Ütemtervszerűen alszik. De ha jön a foga, vagy csuklania kell, ordít, ahogy a torkából kifér.
 • Mozgási készségek – Igazi kihívást jelenthet ezt a komoly kisbabát mosolyra fakasztani és megnevettetni. Amint megtanul járni, s mozgástere kibővül, szívesen próbálgatja szárnyait.
 • Beszéd – Nem fogja elsietni a beszédet, mivel szeret elmélyülni a körülötte lévő dolgokban, mielőtt újabb ismeretet szerezne.
 • Tanulás – Talán lassan tanul, de kitartóan, és addig foglalkozik valamivel, amíg azt tökéletesen el nem sajátította. Közösség – Jóllehet, félénk az idegenekkel szemben, inkább óvatosan figyel, minthogy rémülten sikoltozzon.

Bika és Ikrek gyermekekről itt olvashatsz

Rák és Oroszlán gyermekekről itt olvashatsz

Szűz és Mérleg gyermekekről itt olvashatsz

Vízöntő és Halak gyermekekről itt olvashatsz

Szeretettel,

Murányi Tímea