Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

A Nap a Vízöntőben jan. 21. – febr. 19.

A Vízöntő a lázadás jegye, és ez az első naptól egyértelművé válik. A Bakkal ellentétben, ő nem tiszteli a törvényt, ha csak az ki nem érdemli. Ez a gyerkőc egészen eredeti, óriási éleslátással és ösztönös megérzésekkel felszerelve. Aggodalomra az adhat okot, hogy lázadó felnőtt válhat belőle.

A Vízöntő mágnesként vonzza az újat és a szokatlant. Bár szabad lelkű, de ravaszul kitart, így eléri céljait. Kisgyermekként addig fog üvölteni a sütiért, amíg be nem adjuk a derekunkat. Élvezi, ha megbotránkoztathatja az embereket. Élvezi, ha felrázhatja őket a megszokott viselkedésükből.

Bár nem a legkönnyebben kezelhető gyerek, minden bizonnyal egyedi és nagyon kreatív. Akkor a legboldogabb, ha játszótársak veszik körül. Természete nyitott a nagyvilág felé, és már egész fiatalon az őt körülvevő csoport fejlesztésén fáradozik. Nagyon foglalkozik mások helyzetével, és társadalmi igazságosságra vágyik.

Noha mély érzéseket táplál, függetleníti magát az érzelmektől, ami döbbenetes. Borzasztó csalódásokat szenvedhet, de úgy ki tudja kapcsolni az érzéseit, mint más a televíziót. Ennek hátránya, hogy mélyre eltemeti azokat. De előnyére is válhat a feltétlen szeretet felé vezető úton. Ezért fontos sokat beszélgetni vele, hogy megismerje érzésvilágát, és kezelni tudja azt.

 • Evés – Ne várjunk rendszeres, óramű pontosságú étkezéseket, mint a Baknál vagy a Bikánál. Rendszertelenségre számítsunk, és akkor minden rendben lesz. Fokozatosan próbáljuk a rendszeres etetéshez hozzászoktatni.
 • Alvás – Hasonlóan az evéshez, az alvási szokásait is finoman próbáljuk rendszeresíteni.
 • Mozgási készségek – Ez a kis zseni rendkívül agyafúrt. Tőle mindenre számítani kell!
 • Beszéd – Nem kell meglepődni semmilyen tettén, már elég korán megérti a körülötte csevegőket. A kiszámíthatatlan Vízöntő csemeténk igazi meglepetés bomba!
 • Tanulás – Az esze úgy vág, mint a borotva. Megfigyelhetjük, milyen gyorsan felfogja és megérti a dolgokat már ilyen pici korban is.
 • Közösség – Éles elméje szinte ragyog, ha emberek között van. Ne csodálkozzunk, ha belegagyog a felnőttek beszélgetésébe. Rettenetesen élvezi a társas csevejeket.

A Nap a Halakban febr. 20. – márc. 20.

Halak csemeténk bűbájos, rejtelmes teremtés, aki boldogabb ábrándozásaival a holdsugarak fényében álmodozva, mint gyermekkora durva világában. Kiszámíthatatlan, de nem olyan rögeszmés módon, mint a Vízöntő. Érzékeny és befolyásolható, a körülvevő ingerek átjárják, amelyeket visszatükröz. Sebezhető és félénk, minden hangulatra és rezdülésre érzékenyen válaszol.

Különösen fontos, hogy szeretettel, békével és harmóniával vegyük körül.

Gyógyító hatású erre a gyermekre nézve, ha megértjük érzéseinek sokszínűségét, hogy fokozatosan megtanulhassa irányítani és leválasztani azokat. Élénk képzelőerejét nyitottan fogadjuk, ne hazudtoljuk meg, igyekezzünk szeretettel terelgetni, hogy ne nagyon rugaszkodjon el a földtől.

Igazi művészlélek, érdekelheti a képzőművészet, a zene és a tánc. Bár természete félénk, amikor emberek előtt szerepel, szinte kivirágzik. Teremtsük meg neki a biztonságot, árasszuk el csókokkal és öleléssel – de ne az ő kedve szerint. Meg kell tanulnia, hogy senkit nem „játszhat ki”.

 • Evés – Ezek az apró kényes teremtmények kiélvezhették az elmúlt kilenc hónap békéjét és nyugalmát, s most kitaszíttatnak a kíméletlen világba. Ez nehéz dolog számukra, és óriási nyugalomra van szükségük, ami szoptatásban, lágy zenében és gyengéd simogatásban kell, hogy megvalósuljon. Szereti, ha hosszadalmasan babusgatják.
 • Alvás – Kétségkívül szeret aludni. Hangos zajok könnyen felzaklathatják érzékeny lelkét, nyugtató zenékkel kedveskedjünk neki.
 • Mozgási készségek – Élvezni fogja a fürdetést, vígan lubickol, míg biztonságban érzi magát.
 • Beszéd – Gyorsan tanul, mivel hihetetlen beleérző képességgel rendelkezik, és ezért ügyesen utánoz. Beszéljünk hozzá minél többet, olvassunk neki számtalan gyermekmesét.
 • Tanulás – Utánzással is tanul, ha beszélni akarjuk tanítani, ismételgessük neki a szavakat, és kérjük, hogy mondja utánunk.
 • Közösség – Ragaszkodik ahhoz, amit ismer és szeret. A Halaknak erős érzelmi élete van, ne lepődjünk meg, ha féltékeny lesz a testvérére. 

Bővebb információk a gyermekünkről a könyv második részében található, jó olvasást és felfedezéseket kívánok!

Skorpió, Nyilas, Bak gyerekekről itt olvashatsz

Szeretettel,

Murányi Tímea