PETEFÉSZEK (problémák)

A petefészek-problémák a nőiességem kifejezését, vagy az anyasággal kapcsolatos kérdéseket jelképezik.

  • Lehet, hogy félretettem, elhanyagoltam a bennem élő kreativitást. Olyan, mintha elvágtam volna magam a lényem egy részétől, mivel a két petefészek az élet keletkezésének kezdetét szimbolizálja, és a medencében található, amely az a terület, ahol életet adok gyermekemnek, ugyanúgy, mint saját magam újabb aspektusainak, amelyeket újra fel kell fedeznem.
  • Tehát az utam megtalálásával kapcsolatos belső konfliktusról lehet szó.
  • A petefészekciszta felhalmozódott érzelmi energiát jelöl, vagy a petefészek energiájához kapcsolódó konfliktusos érzésekre utal.

Petefészekrák akkor fejlődhet ki, ha egy számomra kedves személy elvesztését éltem meg. A női petefészekrák férfi megfelelője a here rákos megbetegedése.

A kiváltó ok gyakran egy balesetben, betegségben vagy spontán vetélés során elveszített gyermek. Lehet olyan emberről is szó, akivel nem vagyok vérségi kapcsolatban, azonban annyira szeretem, mintha a saját gyermekem volna.

Számomra igen fontos terv elvesztése is felmerülhet lelki okként. Ha én vagyok a terv kivitelezője, szervezője, akkor gyakran beszélek úgy róla, mintha az a „gyermekem” volna.

Fontos, hogy elfogadjam az érzéseimet, és kifejezzem azokat. így a belső sérülésem meg tud gyógyulni, és pozitívan, tele megvalósítandó ötletekkel fordulok a jövő felé.

CISZTA

Akkor fejlődik ki, ha bűntudatom, lelkifurdalásom van egy múltbeli helyzet, esemény miatt, vagy ha fájdalmat, bosszúságot, szenvedést „dédelgetek” magamban. Ez jelenthet lelkifurdalást egy olyan terv vagy vágy miatt, amelyet nem tudtam végrehajtani, megvalósítani. „Felfújtam” magam, felhalmoztam mindenféle információt, adatot egy olyan terv létrehozásának érdekében, amelyet soha nem voltam képes befejezni: ezek a testem és lelkem „foglyai” maradtak.

Ez az elváltozás a megbocsátás elutasítását is jelentheti.

„Megbocsátok magamnak, szeretem magamat, a jövő felé fordulok, tehát békében vagyok önmagammal.”

A ciszták lehetnek olyan berögzült gondolatok megtestesülései, megszilárdulásai, amelyek egy bizonyos időszakban tudat alatt halmozódtak fel bennem. Ezek védőfalként is szolgálhatnak számomra, amelyekkel elkerülhetem, hogy bizonyos élethelyzetekkel vagy emberekkel szembe kelljen néznem. Mindez fékezőerőként is hathat a fejlődésemre, megakadályozza előrehaladásomat, mivel nehezen nyitok mások véleménye vagy gondolkodásmódja felé. Az egómon mély seb keletkezett, és a haragom, neheztelésem cisztává szilárdult.

Elfogadom, hogy az energiát szabadon kell áramoltatnom magamban, és bízom abban, hogy terveim megvalósításában sikerrel járok. Kérem, hogy képes legyek meglátni a megoldásokat, hogy minden jobban menjen az életemben.

FIBRÓMA

Leggyakrabban a méhben alakul ki, amely az anyaság, a nőiség és a szexualitásom székhelye. A méh tehát mindazt jelképezi, ami az otthonomat, a családomat érinti, és amivel kapcsolatosan érzelmi megrázkódtatást élhettem át (sérülést, visszaélést, zaklatást).

Talán a partnerem megbántott engem, és bánatomat nem tudtam kifejezésre juttatni az egyensúly visszaállításának érdekében. Lehetséges, hogy egy régóta elfojtott bűntudat, szégyenérzet, belső zavarodottság hozhatta létre ezt a lágy szövettömeget?

A belső zavarodottság olyan érzelmi sokkhoz, traumához kapcsolódhat, mint a rossz első szexuális élmény, vagy egy felzaklató, elszenvedett abortusz.

  • A mentális sémáknak és negatív hozzáállásoknak a felhalmozódása öltött most szilárd formát fibrómák formájában.

Ideje, hogy kommunikáljak a társammal, vagy bármely másik családtagommal.

Ki kell fejeznem azt, amit érzek.

Ami a szégyent, a bűntudatot, és az összezavarodottságot illeti, elfogadom, hogy legjobb tudásom, és fejlődési szintem szerint cselekedtem az adott pillanatban.

Megbocsátok magamnak, és felszabadulok ez alól a teher alól. Sokkal könnyebbnek érzem magamat, és minden egyes nappal csak jobban megértem, hogy el kell fogadnom magamat.

Folytatjuk…

Szeretettel,

Murányi Tímea

Forrás: Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona