Írta: Steiner Gergely asztrológus

Feltehetőn ezek az éltető, vagy ezek az erőfecsérlő dolgaim (Nap): formabontó leszek! Eddig, s mindig, ahogy a többi (tanult) kollégáim is, én is igyekeztem megfelelni a külső elvárásoknak!

Senki se vegye önzésnek, ha most a saját tranzitjaimat teszem ki a „kirakatba” . 6-án és 6:00-tól figyelem az időt, az eseményeket. Bele fogok tenyerelni, a testi, lelki és érzelemvilágomba!

Azzal, hogy a Nap jegyem Halak – végig igyekszem szerénységemet is helyén kezelni – gyárilag egy érzelmes, nagy képzelőerővel rendelkező és együtt érző vagyok, ugyanakkor nem tagadom gyakorta kettős érzések is a hatalmukba tudnak keríteni.

A célom, mindig is a biztonságkeresés.

Jelen időben, így a Bika jegyben – annak az alapanalógiájában benne van – a biztonság mindenek felett!

Így, otthon is vagyok! Ennek a kettősnek lehet betudni erre a hétre, hogy elnyerjem az emberek kegyeit és elismerését. Ugyanakkor, miután rólam van, szó ellentétes aspektusnál számolhatok azzal egy-egy ellentétes aspektusnál –lesz ilyen – a Nap negatívan befolyásolhatja ennek a menetét.

Azzal, hogy a Nap ezen időszakon belül szextilben lesz a Szaturnusszal, asztrológiailag mindenképpen végig a tudásvágyamat, a szerénységemet és a mértékletességemet támogatja.

Biztató a számomra, hogy nem fogom elpazarolni az energiáimat. Lehetséges még anyagi felfutás, vagy stabilizálódás is, a korábbiakhoz képest.

Nekem tetsző, hogy én arra törekszem 12-ig e tranzit szerint, az élet vidámabb, könnyedebb oldalát meglátni, ne csak az „élet sötét erőinek hatalmát”, az élet nyűglődéseit és a kötelezettségeit maradéktalanul teljesítsem.

Egyszóval, az életerőmet az táplálja, hogy kialakíthatok egy saját életfilozófiát, ami kevesebb problémákkal van terhelve!


Gyaníthatóan, hogy ezek a jó hangulatú, vagy ezek a szentimentális attitűdjeim (Hold): miután a Hold a születési képletemben, a Bika jegyben „landolt” ezt tekinthetem alap érzésnek. Világos, nemde bár?

Szóval, 6-án nem sokkal 22:00 óra előtt a Kos jegyben jár, nekem ezzel az akarja jelezni, hogy csakis az egyenletes és csöndes énemet mutatom ki, így ezzel leszek, lehetek sikeres házon belül és kívül egyaránt.

Amint „letelik” a Kos Hold ciklus –igaz éjjel – egy Hold-Plútó 90°-ban lesz, valamilyen lelki probléma – démonjaim, lehetek nyílt és egyenes – nem fog hagyni nyugton.

Olyan feladatom is lesz, vagy lehet, ami alól, ha akarnék, sem tudnék kibújni. 8-án lesz a személyes életemben a Hold- Nap – Szaturnusz együttállás, miszerint ezek között momentán harmonikus kapcsolódás állt össze, jelek szerint el fognak kerülni a hamis és bigott világnézetű személyek, vagy pl. a gyors meggazdagodás meséivel előálló alakok. (Ez érdekes lesz!)

Május 9-én a reggeli órákban – szintén harmonikus Vénusz – már az Ikrek Hold fázisban 90°-ra lesznek egymással, a rokoni és a baráti kapcsolataimban emocionális zűrzavar lesz, minden bizonnyal mentálisan nem állunk az adandó helyzetekhez jól.

Két bolygó nem rossz, de hát igen kíváncsi leszek én-e, vagy ki lesz az, akinek az arányokkal lesz/lehet a gondja. (A szeretet módjának a nem megfelelő módját sejtek e mögött –persze, hogy magamat is beleszámítva!) 10-én napközben lesz egy Ikrek – Hold és az én Halak – Nap és a Marssal 90°-os quadrát aspektus, miszerint emocionálisan egy nehezen megoldható – esetleg egy visszafordíthatatlan – problémákkal kell szembesülnöm.

Nekem, vagy valaki másnak a makacssága felerősödik. Nos, ha már így „tudom” előre, érdekes lesz, kibe bújik meg az ördög, vagy ki fog harciaskodni velem (ahogy persze, én is más valakivel). Ikrekben, így pl. közlekedésben sejtek rá erre esélyt!

Bár én türelmes vagyok, de más is megőrzi a hidegvérét?

Május 11-én reggeli órában – pontosabban 5:14-kor a Rák jegyben a Hold fogjuk rá – nincs más, ez van, ezt kell szeretni – a Vénusszal 120° -ra lesz, valamint 60°-ra az én Bika Hold jegyemmel, női ismerőseimmel, vagy családi rokonaimmal közös nevezőre jutunk, vagy fogunk jutni.

Lényegében, több élvezetet találok a női, vagy a családi, otthoni ismerőseim körében ezek szerint a hétvégén. A fáma szerint egy látogatás mindenki – nekem és nekik – számára nagy megelégedéssel fog szolgálni. Ennyit erről…


Várhatóan ezek az intelligens, vagy ezek az alaptalan megnyilatkozásaim (Merkúr): előlegezve a dolgot, a Merkúrom a Vízöntőben egy eszményekben gondolkodó figura vagyok, újításokban is tudok gondolkodni.

Szeretem – mentálisan – a rejtélyeket megfejteni. Jelen időben ez az alaphelyzethez igazodóan, végig a Kos jegyben lesz nálam. Az érvelő attitűdöm fog megmutatkozni, azonnal kész leszek a válaszokkal, riposztozni. Nincs ellenséges fényszöge, így – biztató – aligha lesznek akadályok a vélemények fineszes kifejtése során. Mentálisan az életem e téren egy fontos szakaszában vagyok…


Sejthető, hogy ezek a szeretetteljes, vagy az ízléstelen viselkedéseim (Vénusz): a Halak jegyben a Vénusz. Most az égen járó Vénusz a Bika jegyben, miszerint csak hétvége felé 60°-ban fog állni a Halak Napommal, a régi asztrológusok szerint rokonszenves nézeteim miatt szerethető leszek. (Egyébként a fényszögnek ily módon jelentősége 28°-ra vannak egymástól, fél szextilben sem igazán, de így sem igaz a tranzitban számolni lehet vele!)

Erősíti a szeretetet, vagy a szeretni akarás, vagy szeretni tudás képességeit valami, vagy valaki iránt. Nem az a kérdés, jó-e vagy sem, itt valami egyértelművé fog válni akármelyik is.


Valószínűleg ezek egyenes, vagy ezek ingerült cselekedeteim (Mars): a Halakban a Marsom! Nekem tetsző, hogy „tehetségem van a titok kifürkészésében”, vagy „oltalmazom a bajban lévőket”, vagy „misszionárius ambíciók vezérelnek”.

Itt jegyzem meg, hogy sokan eljátsszák a hattyú halálát, olyanoknak is segítetek/segítettem, akiknek nem kellett volna. A felismerés után ingerült tudok lenni, egy háborgó tengerhez hasonlóan!

Amikor elül a vihar, megint kezdődik minden előröl a következő viharig! A Mars a Kos jegyben és rakéta sebességgel „közelít” a Kos – MC- hez, – máj. 14-én lesz mindez – egy korábbi céltudatos tervem révbe fog érni. Vagyis, mint készenléti állapotban vagyok és a jövő héten kiderül, aminek ki kell derülnie…


Ezek a bölcs, vagy ezek a bizalmatlanságaim mozgatói (Jupiter): alaphelyzet nálam, a Jupiter a Bak jegyben van. Ennek a szellemében az igazság az számomra az élet, hogy nem szeretnék eltűnni a világból anélkül, hogy valamilyen nyomot ne hagyjak magam után.

Szellemileg korán érő vagyok, de érzelmileg naiv maradok. Most a Jupiter a Bika jegyben és „haloványan” közeledik az Ikrek Uránuszomhoz, 30° –ban és az „itt és a most” élményben részesülök, lőn találhatok valamit és így valamihez való integrálódás jelöli meg a számomra. (Figyelem, a rossz az, aki rosszra gondol, még én sem tudom pontosan mit jelent ez nekem!)


Minden bizonnyal ezek a megfontol, vagy ezek a hideg-rideg attitűdjeim (Szaturnusz): szokás szerint itt is, hogy miben is állt a születésemtől fogva – a Szűz jegyben. Logikai érzékem van!

Miután alapban szemben áll a Vénusszal – pénz házakban -, így természetes velejárója az életemnek a takarékos és a beosztó életmód! Az alapban a Bika Hold ezeket harmonikusan „oldja”, lépten-nyomon törékeny pénzügyi helyzetet és egészségügyi problémát jelez olyan ideig-óráig stílusban, király!

Most, a Halakban áll a Szaturnusz és 10-én az Ikrek Hold 90°-ban „állást jelez” – alapban kiválóan el vannak egymással – okot adnak arra, hogy bizalmatlan legyek valaki irányában, ahogy fordítva sem kizárt az irányomban.

Egy rokon, barát önző viselkedésével lehet számolni, ahogy fordítva az én önzésem lesz emlékezetes, megfontolás tárgyává kell tenni, hogy ki a hunyó ebben, vagy abban – karmikus helyzetet sejthető!


Figyelem, a horoszkópban és a tranzit-asztrológiában az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk!

Steiner Gergely asztrológus

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com

vagy +36-30-9391-338 telefonon.