Írta: Horváth Andrea író, asztrológus

XVI. Torony

Kulcsszavai: összeomlás, váratlan rossz dolgok, veszély.


Előre nem látható, veszedelmes dolgok lapja ez, tehát mindenképp óvatosságra int. Ez persze akkor a legegyértelműbb, ha a kimenetel laphelyén látjuk. Ellentétben azonban az Ördöggel, nem annyira ártó szándék, hanem sokkal inkább a váratlan külső események rossz hatása érvényesül a Torony esetében.


Tanács és önismereti laphelyeken nem egyszer épp arra int, hogy saját magunknak kell valamin változtatni.

„Ugorj ki, mert rád omlik a torony!” Ez ennek a lapnak a tanácsa.


Olykor a mindent felkavaró változás,
amit ez a lap hoz, egy egészen új élethelyzetnek adja át a helyét.

A pusztulás után az újraépítés következik.

  • Láttam a Torony lapját a hétlapos, konkrét kérdésfeltevés nélküli kirakásban a kettes laphelyen. Ez ebben a kirakásban azt árulja el, amit a külvilág felé mutatunk. A kéredző a kérdés feltevésekor valóban nagyon pesszimista volt, az egész életét egyfajta összeomlásként élte meg.

(Szerencsére az egyes laphelyen egy kevésbé negatív lap állt, ami a valódi élethelyzetet mutatta, tehát ebből láthattuk, hogy a külvilág felé mutatott arca negatívabb volt, mint a valós helyzete.)
XVII. Csillag

Kulcsszavai: siker, szerencse, öröm.

Nagyon kedvező kártya, a tarot egyik fő védőlapjának tarjuk. Ahol kijött, ott sikerre, szerencsére számíthatunk. Sok esetben még kedvezőbb kimenetelre utal, mint amit vártunk.

Vegyünk rá példát. A döntési helyzeteket segítő kirakásoknál az első helyen szereplő, életterületenkénti kirakásnál láttam a pénzt jelző sor második helyén, tehát a dolog közeljövőbeni kimenetelénél.


Az illetőnek az adott három hónapon belül valóban nagyon jól alakult a vállalkozása. Ugyanabban a sorban, (tehát a mit tegyek?) kérdésnél az érmék ászát láttuk, ami azt tanácsolta, hogy fogjon bele a pénzügyei irányításába.

Mivel a Csillag kis árkánum lap, erősebb pozitív kártya, mint az ász, tehát a nyereség még nagyobb volt, mint amire számított. Ha az egyes helyen valamiféle negatív vagy visszafogottságra intő lapot láttunk volna, akkor talán esetleg egyfajta mértékletesség, valami kiadás csökkentése hozta volna meg a kedvező anyagi fordulatot.


Ha tanács laphelyen látjuk a Csillagot, akkor az azt sugallja nekünk, hogy legyünk bátrak, optimisták, fogjunk bele ebbe a dologba.


Az eldöntendő kérdésre választ adó kirakásoknál a másodikként ismertetett három lapos kirakásnál például egy egyes laphelyen arra int, hogy amilyen gyorsan lehet, hittel teli kezdjük el ez a dolgot. Ha a harmadik laphelyen (a kimenetelnél) egy kevésbé erős, ám jó lapot látunk, lehet, hogy nem annyira jó eredményt hoz ez a kérdés, mint amennyire hittünk benne, de kevesebb akarattal mégsem sikerült volna.

(Erre a helyzetre igaz az a mondás, hogy ha nem kíséreljük meg a lehetetlent, akkor még a lehetségeset sem fogjuk elérni.).

Ha azonban a hármas helyen egy rossz lapot látunk, akkor ugyan nem igazán lesz ennek a kérdésnek jó kimenetele, de (mint általában az ilyen esetben, ha a tanács és a kimenetel ellent mondanak egymásnak), valami miatt szükségünk volt erre a tapasztalatra.


A konkrét kérdésfeltevés nélküli 12 lapos, horoszkópos kirakásnál amely életterületen látjuk, az bizonyosan valami nagyon kedvező fordulatot hoz a közeli jövőben.XVIII. Hold


Kulcsszavai: bizonytalanság, rossz érzelmi változás.

Nem kedvező lap, arra utal, hogy ez a dolog érzelmileg nem igazán úgy érint bennünket, mint ahogyan azt szerettük volna.

Olykor elő szokott fordulni, hogy ugyan a kérdés kimenetele sikerül, de az értelmileg mégis csalódást okoz. A legjobb példa erre az az asszony, aki egy kialakuló kapcsolatára kérdezett.

A tanács laphelyén a Remetét láttuk, ami egyértelműen arra utalt, hogy vonuljon vissza ebből az el sem kezdett kapcsolatából. Ezt nagyon megerősítette és megmagyarázta a kimenetel laphelyen látható Hold. Sajnos a kérdező nem fogadta meg a tanácsot. A kapcsolat ugyan „összejött”, de szenvedést, érzelmi zsarolást, vitákat hozott neki.


Ha olyan laphelyen látjuk, ami arról világosít fel, hogy a környezetünk segít vagy hátráltat-e bennünket, akkor azt a választ kaptuk, hogy inkább valamiféle érzelmi jellegű hátráltatást szenvedünk.

Láttam például ebben az esetben egy fiatal lánynál, akit az édesanyja más pályára szánta, mint amihez kedvet és tehetséget érzett magában. Nem tiltotta ugyan, de érzelmileg zsarolta, hogy a saját gyerekkori álmait valósítsa meg, ami neki nem sikerült.


Önismereti kirakásoknál a megfelelő laphelyeken valamiféle bennünk lappangó negatív érzelemre, esetleg szorongásra vagy félelemre utal.
Nem egyszer sejtet illúziók megsemmisülésére, csalódásra is.XIX. Nap

Nagyon kedvező kap, jólétről, sikerről, egészségről és nagy-nagy belső erőről árulkodik.

Gyakran árulja el, hogy központi helyre kerülünk, vagy saját önbizalmunk miatt érünk el sikert.

Kulcsszavai: optimizmus, életerő, siker, önbizalom.


Tanács esetében bátorságra, magabiztosságra buzdít.

Ha olyan laphelyen látjuk, ami épp arról „beszél”, hogy mit kell elkerülnünk, akkor épp a túlzott önbizalomtól óv bennünket.


Találkoztam vele az eldöntendő kérdésre választ kereső kirakásoknál az ötödik, ötlapos kirakás első helyén, ami azt a közelmúltbeli helyzetet jelzi, ami ehhez a kérdéshez elvezetett.

Az illető épp munkát szeretett volna változtatni, mert megnövekedett belső erejének már nem felelt meg a korábbi szerény állása. Szerencsére a többi laphely azt árulta el, hogy sikerülni is fog az új munka. Igaz, azok nem a 22 főlap kártyái voltak, amiből azt is megtudtuk, hogy ebben a kérdésben a legfontosabb dolog az, ami elvezette őt ehhez a döntéshez, azaz első helyen kijött Nap.


A Hetes Parabola kirakásnál pedig a hetes laphelyen láttam, tehát a dolog kimenetelénél, egy szintén munkára vonatkozó kérdés esetében. Annak ellenére, hogy a többi kártya vagy jelentéktelen, vagy egyenest kedvezőtlen lap volt, az illetőnek sikerült a tervezett állást megkapnia.


XX. Végítélet

Kulcsszavai: valami lezáródása és egy új kezdet. Átértékelés.
Neve ellenére ez nem egy rossz lap, annak ellenére, hogy valaminek a végét, ám helyette egy egészen új kezdetet jelent. Ez az új kezdet azonban a legtöbbször sokkal jobb, mint az, amit otthagyunk vagy kénytelenek vagyunk otthagyni.
Ha kimenetel esetében jött ki, akkor nem kizárt, hogy ez az ügy valami nagyszerű új kezdetet hoz a számunkra, nagyobbat, mint amire számítottunk.


Új erők, új energiák ébrednek bennünk, itt az ideje, hogy átlépjük a korlátainkat.


Tanácsként aligha kell magyaráznom a jelentését. Arra int, hogy fogjunk bele bátran ebbe a dologba, zárjuk le a múltat, legyünk bátrak.


Ha társkapcsolati jellegű kirakásoknál jött ki, akkor az adott, laphelyzet szerinti területen valami új dolog ébred az illetőben. Láttam például azon a laphelyen, ahol a társ érzelmeiről kértünk felvilágosítást.

A kérdező hölgy élettársa valóban az azt követő időben szeretett bele újra az asszonyba, egészen új értékeket fedezett fel benne, önmagában és kapcsoltukban.
Hasonlóképp önismereti kirakásoknál is belső változásra, kedvező átértékelésekre utal. Lehet, hogy azt tanácsolja, hogy bennünk lappangó dolgot bátran hozzuk a felszínre, legyünk kezdeményezőek, fogjunk bele az újba.XXI. Világ


Kulcsszavai: siker, boldogság, teljesség

Ez a tarot legkedvezőbb lapja. Ahol kijött, ott a mienk a boldogság, sikeresnek, teljesnek érezzük magunkat. Egyfajta teljességet jelent, amit persze a leginkább akkor tudunk értelmezni, ha a kérdés emberi kapcsolatra vonatkozik. Ha a laphely azonban mást indokol, akkor nagy segítségre, örömre számíthatunk ott, ahol meglátjuk.

A konkrét kérdésfeltevés nélküli kirakásokban egy boldog, önfeledt, harmonikus időszakot jelez.

Így például ha a 12 lapos horoszkópos kirakásnál látjuk, akkor a jelzett életterület az összes többinél sikeresebb lesz.


Ha a karmás 12 lapos kirakásban jött ki, akkor az adott területen fokozottan és nagyon kedvezően kerül előtérbe egy jól teljesített karmikus feladat.


Szintén az „egyéb” kártyakirakási módokat tekintve a csakráink működésére vonatkozó kirakásnál az a csakránk, amit jelez, igen csak jól működik.


Ha tanács laphelyen jött ki, akkor arra buzdít, hogy fogjunk bele, higgyünk a sorsban és a világban.


Ha segítők vagy hátráltatók laphelyein látjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valaki többet segít ebben a kérdésben, mint ahogyan azt várnánk. Ilyenkor szokott az megesni, hogy úgy érezzük, az egész Univerzum összefog a tervünk megvalósításáért

Horváth Andrea szerző

Horváth Andrea: Kártyajóslások könyve alapján

E sikerkönyvek szerzője kezdő és haladó online asztrológiai oktatást folyamatosan indít.

honlap: https://www.andreahorvath.hu/

Jelentkezés: 06 20 32 52 352  vagy: 

asztro5@t-online.hu