Írta: Bihari Erika természetgyógyász

Hallottad már amikor beszél hozzád?


Bizony a testünk folyamatosan kommunikál velünk.
Állandó jeleket kapunk tőle arról, hogy mi jó neki és mi nem.


A test tudatosságával való kapcsolódás még most is egy hatalmas csoda számomra, pedig már rendszeresen gyakorlom a kommunikációt vele. Néha azt is meghallom amikor még szelíden figyelmeztet, de van, hogy az ordítására sem figyelek fel csak amikor már fáj.

De hogyan beszél hozzánk?



Szerintem mindannyian ismerjük azt a mondást, hogy aki nem változtat, annak még nem fáj eléggé. Gondolom te is jártál már így, hogy csak tűrted, tűrted a fájdalmat a testedben, de eszedbe sem jutott, hogy esetleg valamit közölni szeretne veled arról, ami nem jó neki.


Tehát a tested beszél hozzád. Hogyan?

Ahogyan ő tud szólni. Fájdalommal, görcsökkel, gyulladással, kiütésekkel, ekcémával, hasmenéssel, székrekedéssel, vizesedéssel, nehézlégzéssel, körömágygyulladással, sajgó ízületekkel, hajhullással… és még sorolhatnék ezer meg egy példát arra, amikor próbálja veled felvenni a kapcsolatot.

A mindennapok rohanásában robotpilóta üzemmódban vagyunk és megszokásból, rutinból adunk dolgokat meg a testünknek. Mert ezt csináljuk évek vagy évtizedek óta.

  • De eszedbe jutott valaha is, hogy megkérdezd jó az neki amit csinálsz vele?
  • Valójában szereti amivel táplálod?
  • Élvezi amit sportolsz?
  • Ahogyan és amilyen kényszer tartásban, napi sok órában dolgozol?
  • Számára valóban pihentető a pozíció amikor alszol?


Lehet, hogy nem tudjuk minden pillanatban, hogy mi az, amire éppen szüksége van tőlünk, mert lássuk be, nem fordíthatjuk minden figyelmünket egész nap a testünk jelzéseire.

És az is igaz, hogy meg kell tudnunk bízni egy kicsit a robotpilótánkban is.


Amit viszont tehetünk az az, hogy barátságot kötünk vele és elkezdünk figyelni rá kicsit jobban.


A munkám során, rengeteg segítségért kiáltó testecskével találkozom és igyekszem arra tanítani az embereket, hogy egy-egy tünet megjelenésekor, kezdjék el megfigyelni mikor és mióta jelez számukra a testük. A mindennapokban a munkájuk végzésekor milyen pozíciókban töltenek akár hosszú órákat.

Milyen szokásaik vannak. Mikor stresszelnek a legtöbbet. Hogyan kezelik azt. Vannak e eszközeik arra, hogyan lassuljanak be egy stresszes nap végén.


Nekünk nőknek érdemes figyelni a ciklusokat, esetleg a menopauzás időszak közeledtét. Rengeteg jelet küld ilyenkor a test. Főleg a menopauzát megelőző akár 10 évben. Annyi minden van amire jó egy picit ébernek lenni és adott helyzetre tudatossággal válaszolni, amikor a testednek és lelkednek szüksége van a gondoskodásodra.

Most adok neked egy eszközt amivel el tudsz kezdeni kapcsolódni a tested tudatosságával.



Miért ne kezdődhetne úgy minden reggel, hogy megkérdezed a testedtől:

Testem, mire van ma szükséged tőlem? Hogyan tudunk ma könnyedek lenni?


Lehet, hogy ez most neked kicsit furcsa, ha még sosem találkoztál esetleg az Access Consciousness eszközeivel, de ez egy teljesen egyszerű és a mindennapokba beilleszthető eszköz lehet, hogy hozzáférj a tudatosságodhoz, ami segíti a testeddel való kommunikációt. Egyszerű kérdések, semmi más. Kérdezd meg a tested, mit szeretne enni, inni, hogyan akar pihenni, mit akar sportolni… Bármit megkérdezhetsz tőle.


És a kérdések után semmi dolgod nincs, csak hagyni, hogy megérkezzenek a válaszok.


Egy nagyon friss megélés a testemmel, amit szeretnék most megosztani veled.
Két hete egy nagyon erős deréktáji és medencetáji fájdalom kezdődött el a testemben. Eddig nem nagyon tapasztaltam ilyet, főleg nem ennyi ideig tartót, de tudtam, hogy köze van a korai menopauza tüneteihez és egy sok éve tartó nőgyógyászati ,,jelenségnek” amit direkt nem hívok betegségnek, mert inkább megoldandó feladat minden, mint sem betegség.


Aztán a fájdalommal kedvtelenség, majd aluszékonyság is párosult, amit megkoronáztam azzal, hogy még írni sem tudtam semmiről nektek.

Nem jött semmi. Azt éreztem üres vagyok. De mielőtt teljes pánikba kerültem volna ettől, feltettem a kérdést, hogy mi az, amit most jelez nekem a testem?

Mit nem veszek észre?


És amikor szabadjára engedtem a teremtésnek a kérdéseimet, még aznap megkaptam a választ is rá.

Amit sokszor a legváratlanabb helyről és formában kapod, szóval ne is akard befolyásolni, hogyan jelenjen meg neked.


A lényeg, hogy megértettem mekkora jelentősége van annak, hogy éppen a tested melyik része blokkolt és melyik csakrádat érinti ez a diszharmónia.
A kreativitásod, a tüzed, ami az alkotáshoz, a motiváltsághoz, a teremtéshez szükséges, az alsó két csakrádból táplálod. A kitartásod a lendületed, amivel véghez viszel valamit A-tól Z-ig, innen kapod. A nőséged, a Földanyával való kapcsolatod, ami mind ehhez szükséges onnan táplálod.


Tehát nem volt más dolgom, csak hogy engedjem a folyamatot és ha fáradt voltam lepihentem akár 10-20 percre is. Nem erőltettem semmit. Igyekeztem minél többet szeretettel gondolni arra a területre ahol fájt. Elővettem a fizikai eszközöket is.

Akupresszúrás matrac, ami szuperül ellazítja az idegeket, gyógynövények amik segítik a gyulladást csökkenteni, légzőgyakorlatok az izmok lazítására.

Elkezdtem fogyasztani a Shatavarit, amit az életerő javítására szolgáló, élénkítő hatású gyógynövénynek tekintenek Indiában, így az ájurvédikus orvostudomány alapvető összetevője.


Ezer és egy lehetőség van már arra, hogy segítsünk a testünknek.

Amikor azt a világot éljük, hogy bármikor bármit megvehetsz, beszerezhetsz, megnézhetsz, elolvashatsz, letölthetsz és kipróbálhatsz, ez egy hatalmas áldása ennek kornak.


Hogy mik azok, amik a legjobbak lesznek neked?
Csak kérdezd meg a tested és figyeld mit súg neked. Ha mégis elakadsz, akkor kérj segítséget azoktól, akik már gyakorlottak ezen a téren.

Köszönöm, hogy ma is velem tanultál egy kicsit magadról.
Legközelebb néhány testzónát nézünk meg, milyen jelekkel is kommunikál a testünk egyes testrészeinken.


Csodákkal és ragyogással teli napokat kívánok neked!