Írta: Almási Kriszta Holisztikus Mentor

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” (Gandhi)
Aki ma 35 évnél idősebb, valószínűleg még úgy nevelték, hogy a célokat, a sikert csak „kemény munkával, vérrel-verítékkel” lehet elérni, vagyis a jó élet megteremtése szenvedést és erőfeszítést követel, hiszen „fájdalom nélkül nincs nyereség”.


Mi pedig rendületlenül hiszünk ebben, mert az ember már csak ilyen, foggal-körömmel ragaszkodik a tévhiteihez.


Mindez az erőfeszítés, a vele járó fájdalom és szenvedés azonban hová juttatott el? Az elégedett, boldog életbe? A nyugalom, a béke és szeretet állapotába? Nem.


Nem, mert él benned a bűntudat, sebezhető vagy a bírálatokkal szemben, vágysz mások megerősítésére, visszajelzéseire, tele vagy félelemmel és még mindig él benned a harag a múltad iránt.


Valószínű, hogy te is húzod-vonod a saját életed, mint valami kötelet – már ami az erőfeszítés mechanizmusát illeti –, hogy odarántsd magad, ahol lenni szeretnél, de minél inkább erőlködsz és téped, annál inkább foszlik, szakad az a kötél és te maradsz ahol vagy.

És veled marad a fájdalom, meg a szenvedés, mert hol a múlton rágódsz, hol a jövőn aggódsz, pedig egyik sincs itt.

Miközben azon agyalsz, hogy vajon létezik-e ennél jobb, könnyebb módszer arra, hogy boldog légy.


Van ilyen módszer. Az elengedés.

Sokan utalják ezt a szót, mert annyit hallani, de senki nem mondja meg, hogy mit engedj el, miért lenne jó elengedni és hogyan lehetséges az elengedés.


Sok dolgot érdemes elengedni, pl. a régi hiedelmeket, nézeteket, örökölt programokat, a szülők beléd égett parancsait, tárgyakat, helyzeteket és embereket is.
Amiről azonban elsőként érdemes lemondani, az a ragaszkodás. A ragaszkodásról a történeteidhez tapadt, elfojtott érzelmekhez, mint a sértettség, a neheztelés, a harag, a félelem, a szenvedés, a bűntudat, a szégyen.


Talán hihetetlenül hangzik, hogy csupán az érzelmek elengedésével képessé válsz arra, hogy tovább lépj egy elakadt élethelyzetből, de ma már az orvostudomány által bizonyított tény, hogy ez a leggyorsabb és legbiztosabb út.


Amikor ezeket a sejtjeidben tárolt érzelmeket kitisztítod – mert ott tárolod őket, lásd Candace B. Pert kutatásait –, amikor hajlandó vagy elengedni, meghaladni az élettapasztalatodhoz való kötődést és megbocsátasz a múltadért, a gyerekkorodért, megbocsátasz a szüleidnek, a téged bármi módon bántalmazóknak és magadnak is, akkor olyan szabadságot élsz meg, mint még soha.


Nem csak szabad leszel, nem csak kilépsz abból, ami most fogva tart de újjá is születsz. Szó szerint új ember születik helyetted… benned.


Dr. D. R. Hawkinst idézve, „A boldogság legnagyobb akadálya az a hiedelem, hogy azt gondoljuk, hogy mindez nem lehetséges: Kell, hogy legyen benne valami csel! Túl szép, hogy igaz legyen. Másokkal megtörténhet, de velem nem.”


Pedig nincs benne csel, valóban igaz és veled is megtörténhet. Csak nyisd ki végre a tenyered, hogy az univerzum bele tehesse a vágyad tárgyát.


A hogyanra a válasz az, hogy több féle módszer létezik
és születnek újak is, de a számodra leghatásosabbat, neked kell megtalálnod – én a hipnózissal, a KIP és Belső utazás módszerével tudok segíteni –, és ha keresed úgy is lesz.


Ha eljutsz oda, hogy megszabadulsz a bent ragadt érzelmektől, akkor meg fog változni az életed, magától, egyszerűen, és természetesen anélkül, hogy gondolnod kellene rá, vagy tenned kellene érte.


Mialatt változol és a sejtjeidben a régi, nehéz érzelmek helyét, új, magas rezgésű érzelmek töltik fel, azt veszed majd észre, hogy a világ is megváltozik körülötted, mert minden rezgés, hullám és energia, energetikai szinten pedig mindenkivel összeköttetésben állsz, így nem tud nem változni a környezeted.


Amikor tehát örömöt, szeretetet elfogadást és békét sugárzol,

akkor egyfelől gyógyítod a környezeted – a magasabb rezgésű emberek emelik az alacsonyabb rezgésű embereket, akik pl. szégyent, bűntudatot, félelmet, haragot éreznek –, másfelől hozzád hasonlóan magas rezgésű embereket fogsz bevonzani az életedbe.


Ennek eredményeként, magas minőségű lesz minden kapcsolatod, rálelsz a munkára, amit szeretettel művelsz, és az egész életedet áthatja a flow.


Gyere, írj rám, beszéljünk, tégy egy próbát! Elvégre a boldogság megér ennyit. Igazam van?

Almási Kriszta Holisztikus mentor, Belső utazás kísérő, Hipnoterapeuta

Telefon: +36 20 541 7929

Honlap: http://lelektanoda.hu/index.php

E-mail: info@lelektanoda.hu

Facebook csoport: Női lét, az élet közepén

https://www.facebook.com/groups/634474575198763