A bolygók milyen szervekre és szervrendszerekre hatnak?

A Nap az életerő, a teremtő erő, az összes erők forrása, az ember belső énjének, központi magjának kisugárzása

A szülött általános életerejének minősége, a test vitalitása és ellenállóképessége, az immunrendszer (csecsemőmirigy), a szívműködés, a vérkeringés, a nagyagy, a látószervek, a férfi jobb szeme, a nő bal szeme tartozik hozzá

Ha a szülött kreatív önkifejezése akadályozott vagy valamilyen értelemben nem megfelelő, a Nap jegyéhez tartozó testrészek károsodnak. A tétel fordítva is igaz: A Nap jegyéhez tartozó testrészek egészségi problémái akadályozzák a szülöttet a kreatív önkifejezésben (pszichoszomatikus kölcsönhatás).

A Hold – a lelki világ, az érzelmi élet, a képzelet, a fantázia, az álomvilág, a tudatalatti, a vágyélet, az otthon meghittsége, a család, a nőiség, az anyaság, a gondozás, a táplálás, a vizek világa és a folyékony halmazállapot

A szervezet folyadékháztartása, a táplálkozás folyamata, a nyálkaképződés, az agyalapi mirigy, a Hypothalamus, a női szervezet működései, a havi vérzés, a fogamzás, a terhesség, a szülés, a szoptatás és a látószervek működése, a férfi bal szeme, a nő jobb szeme tartozik hozzá.

Ha a szülött érzelmi élete zavart szenved, pszichoszomatikus működési zavarok keletkezhetnek azokban a testrészekben, melyek ahhoz a jegyhez tartoznak, amelyben a Hold állt a születés pillanatában. Ez kedvezőtlenül befolyásolhatja a szülött érzelmi életét, kedélyhullámzásokat okozhat.

Az asztrológiai hagyomány szerint operációknál figyelembe kell venni a Hold helyzetét. Nem kedvező az az időpont a műtétre, amikor a Hold az operálandó testrész jegyén halad át.

A Merkúr – az értelem, a logikus és racionális ész, a gondolatközlés minden formája, az információk vétele, feldolgozása és továbbadása, a mozgás, a közlekedés

Mozgató idegek, vegetatív idegrendszer, az emésztés folyamata, a légzőszervek, a bal agyfélteke működése tartozik a Merkúrhoz.

Ha a szülöttnek tanulási vagy kommunikációs nehézségei vannak, akkor rendszerint azok a testrészek is érzékenyek, melyek ahhoz a jegyhez tartoznak, amelyben születésekor a Merkúr állt.

A Merkúr uralja az idegrendszert, amely a szervek állapotáról szállít információkat az agyhoz, és viszi az agy instrukcióit az egyes testrészekhez.

A Vénusz – a harmónia, a kiegyezés, a kapcsolatteremtés, a szépség, a szerelem, az élet örömforrásai, a nőiség

Visszérrendszer (vénák), mirigyek, a bőr (főleg kozmetikai szempontból), a női jelleget kifejező testrészek (főleg esztétikai szempontból), a női nemi szervek (főleg a petefészek), a torok, a hasnyálmirigy, a zsírszövetek, a vese és a vizeletkiválasztás szervei, az anyagcsere és a hormonháztartás tartozik Vénuszhoz.

Ha a szülött nem képes harmóniát teremteni az életében, egészségi problémák jelentkeznek a Vénusz jegyhelyzete szerint.

A Mars – a tetterő, a kezdeményezőkészség, a cselekvőképesség, a küzdőképesség, az érzékiség, az önérvényesítés, a férfiasság

Vörösvértestek, a haemoglobin, a fehérvérsejtek, az izomrendszer, az epe, a fej, a mellékvese, az adrenalin-funkció, a testhőképződés tartozik ide.

Ha a szülött cselekvésképtelen vagy nem tudja érvényesíteni az akaratát, akkor egészségi problémák, főleg gyulladásos betegségek jelentkezhetnek azokon a testrészeken, amelyeket a Mars jegyhelyzete indokol a horoszkópban.

A Jupiter – a szétterjedés, a szétáradás, magasabb szellemiség, távlati szemlélet, lelkesedés, optimizmus, derű, hit, nagyvonalúság, jóindulat, az élet értelme

A szervezet zsírháztartása, a máj, a csípőtáj, a lábak, a húgysavtermelés, az artériás vér, a növekedési hormon működése és a test növekedése, a zsírszövetek tartoznak Jupiterhez.

A Jupiter főleg szétterjedéssel, túlburjánzással kapcsolatos betegségeket okozhat, mint pl. elhízás, daganatos betegségek.

A Szaturnusz – az összpontosítás, a korlátozás, a gátlás, az összezsugorodás, a zártság, a merevség, az ambíció, a céltudatosság, a felelősségérzet, a kötelességtudat, a lelkiismeret

Csontrendszer, mint a test „megszilárdítója”, az ízületek, a bőr, mint a test széthullásának korlátozója, a megkeményedések, kőképződések, mozgás-korlátozottságok, a fogak (különösen a hátsó fogak), a hallás tartozik hozzá.

Ha a szülött ambíciói akadályozottak, akkor a Szaturnusz jegyhelyzete szerinti testrészekben korlátozó, akadályozó jellegű egészségi problémák keletkeznek.

Az Uránusz – a kapcsolat az egyetemes értelemmel, ötletesség, találékonyság, függetlenség, hirtelen meglepő változások

Központi idegrendszer, vérkeringési rendszer, látóérzék, testműködések koordinációja, minden ritmikus funkció a szervezetben. Az Uránusz ezekre hat.

Az Uránusz jegyéhez tartozó testrészek egészsége összefügg a szülött szabadságérzetével.

Az Uránusz kapcsolatban van a szervezetben a sodium és potassium ion arányával. Ennek az aránynak az egyensúlyba hozása például a Max Gerson-féle rák-terápiának is egyik lényeges pontja.

A Neptunusz – a határtalanság, a feloldódás, az ellazulás, az egyetemes szépség, az egyetemes szeretet, a rajongás, a nem racionális tudatállapot, az álomvilág, a mély lelki élet, a zene, a színvilág, az érzék feletti érzékelések, a realitásból való menekülés, a tudat kitágítása

A szervezet folyadékháztartása, a nyirokrendszer, a vakbél, a látóérzék, a tobozmirigy, jobb agyfélteke működése tartozik a Neptunuszhoz.

Ha a szülött túlzottan belemerül a képzelgésekbe, vagy a realitás elől valamilyen narkotikumba menekül, a Neptunusz jegyhelyzete szerinti testrészeken nehezen diagnosztizálható egészségi problémák keletkeznek.

A Neptunusz kapcsolatban van a gombásodással, a vírusokkal, a baktériumokkal és egyéb parazitákkal.

Plútó – valaminek a teljes megszűnése és újjászületése, az alapvető nagy átalakulások, a transzformáció, az egyetemes erő és akarat, a pszichikus gyógyító erő

A belső elválasztású mirigyrendszer, a nemi szervek és az orr tartozik hozzá.

Plútó jellegű a szervezet teljes elhasználódási és regenerálódási folyamata.

Ha a szülött nem képes túltenni magát régi sérelmein, akkor a Plútó jegyének megfelelő testrészek megbetegednek.

Szeretettel,

Murányi Tímea

Felhasznált irodalom:

Max Heindel: A gyógyítás kalauza – Asztrológiai diagnózis

Judy Ananda: Gyógyító horoszkóp