írta: Steiner Gergely asztrológus

Gyakorlati világunkban a bolygók ugyanazok, mint pl. telefonban a hangok, amelyekből megállapítható, hogy kinek hol is áll a Napja, ascendense (ASC), Holdja és a többiek.

Nos, arról a bentről megszólaló mély sötét hangról írok. Mintha kongana! Olyan ijesztően, néhol kísértetiesen, valakinek így: „Türelem!”, vagy másnak „Törtetsz, nem veszed észre?” De a lényeg nem ez, hanem valami más, egy „hang”…


Embere válogatja, hogy a Szaturnusz hangja – basszus, vagy alt formában –
kit éppen kitartásra, mértékletességre szólít fel. Másoknak kegyetlenül, netán ridegen ugyanazt a szót, hogy itt most „Újratervezés!” került a porondra! Figyelem, egyik szó se jó, se rossz, csak egy-egy felszólítás! Ebben a kérdésben a Bika, Szűz, Bak egyértelműen az első helyen állnak, mivel értenek a szóból annak rendje és módja szerint.


Kemény, világos, mondjuk úgy is vezérlő hang – tenor „formában” – és főleg tisztán, ez a Mars hangja

Kos, Oroszlán, Nyilas ért ebből a „lángvágó” hangból. Részben hasonlatos, de terjedelmes belső hang itt azzal a kiegészítéssel, hogy kívülről is jöhet, egy „közvetítő” (másik ember) mondja el „fejhangon” a világos intelmeket, ez a Merkúr hangja! Ikrek – mint „aki jártatja a száját” – Mérleg, Vízöntő veszik a lapot ebben az esetben. Egy kivétel van. A Szűz merkúri hangja halványan „szól”, úgy is mondhatni panaszosan, olyan befelé fordulóan (Gollam), néhol filozofikusan úgy önmagának, mint a külvilágnak (helyzetnek) egyaránt.


Sorrendben igyekszem nem kihagyni egyetlen „jelzőtáblát”sem! Vagyis, a Jupiter hang inkább mély, mint magas, tömör kifejezést rejt magában. „Kihallik” belőle a joviális és a jóakarat attitűdje. Kétségtelen, a jóllakottság is megbújik úgy, mint a kielégültség. Így is, hogy: „jólmegmondtamneki ”. Sokan magukra nézve, de mások felé úgyszintén, egy rejtett felsőbbrendűségi érzetet keltenek vagy fedeznek fel ebben a hangsúlyban Kos, Oroszlán, Nyilas tudna erről beszélni.


Vénusz – Neptunusz hangja Bika, és a vizes jegyek, Halak, Rák, Skorpió lágy, énekhang-szerű, néhol meg mondhatni remegő tónusa zengő cimbalom, ha csak valami meg nem akadályozza e kellemes ritmusában. Megakadályozza! Csak olvassuk vissza a többit, máris látszik a „tüzes-jegyek” – Bika – felperzselik a szavaikkal a „tarlót”, vagy a Víz jelekben mekkora gőz keletkezik. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a „gőzben”.

Hangjuk „leigázó” tud lenni – Vénusz a Mérlegben -, ahogy a Neptunusz „nemtudszeldugulnivégre” az, amit nem szeretnénk hallani, vagy éppen (belülről) megérezni. Ismétlem, nem mind ellenséges! Jó lenne tudatosítani, hogy a jó szó éppen olyan „hatásos” arra, amire nekünk akkor szükségünk van!

De az olyan „nemveszedészremagadmekkoraökörvagy”, és máris értünk a szóból! Hát akinek ez kell, akkor „kapjabe”, így akár meg is menekülhetünk a katasztrófától!

Steiner Gergely asztrológus

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com

vagy +36-30-9391-338 telefonon.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.