2024. MÁRCIUS 20 -2024. ÁPRILIS 20

Írta: Steiner Gergely asztrológus


A csillagjegyeknek az adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygójuk. A Kos havában ez a Mars.A tűz elemű Mars mit mutat a horoszkópunkban?


KOS ( március 20 – április 20.)– BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!


Kos – Nap – életesemények:

Önnek fizikálisan jó időszak lesz arra, hogy végre-valahára előtérbe tudja helyezni önmagát, valamint egy-egy házi feladatát elkezdheti vagy befejezheti. Össze fog tudni dolgozni másokkal, de egyedül is cselekedhet. Bármit is fog tenni, csak ne ücsörögjön tétlen: értékes fejlődési lehetőséget szalasztana el vele. Ha egy betegség jeleit tapasztalja, akkor minden perc késedelem, végzetes lesz!


Kos – Hold – érzelmi élmények:

Ebben felállásban úgy kell ezt a kérdést tekinteni, mint egy újhold fázis lenne! Csak feltűnik önnek, hogy jó néhány problémájának megtalálja talán meglepően egyszerű megoldását. Érzelmi élmény kategóriája lesz végig, hogy nem hagyja elaludni az ötleteit. Mintha minél gyorsabban akarná elkezdeni a megvalósítását, remélvén azt, hogy szebb és jobb eredményt érjen el ezzel. Akkor hajrá, mire vár még annyit!


Kos és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Azzal, hogy a Kos Halakban lesz érdemes lesz azon gondolkodni, hogyan is kellene kiszabadulnia pl. a káros szenvedélyek fogságból. Továbbá, otthoni, ill., egyéb munkahelyi kényszerhelyzetekből azért, hogy ne vesszen el az ebből adódott süllyesztőkben. Benne van/lesz a pakliban az is, hogy a Mars bukott helyzetéből a nyílt, vagy titkos ellenségeitől segíthet megszabadítani önt!

BIKA (ápr. 21-máj. 20):


Bika – Nap – életesemények:

minden kézzel fogható dolog hiánya el fogja önt kedvteleníti. Türelméről híres, ebben az esetben – nem szívesen mondok, írok ilyet, a horoszkóp nem kívánságműsor – gyakorolnia kell a befelé fordulás képességeit. Váltig állítom, hogy a Nap a Kos jegyben ezzel az erőgyűjtését segíti majd azzal, hogy most elszigetelődik. Ha magányra kényszerül, vagy kényszerítik, tekintse úgy, hogy ez egy nagy ajándék!


Bika – Hold – érzelmi élmények:

Ebben az életfázisban – miért nem lepődöm meg ezen – az anyagiakat megszerezni és megtartani érzések kerítik a hatalmába. Miután fizikailag egy kissé elveszettnek érzi magát, ebben a periódusban nem az ördögtől való ötlet az, hogy számvetést készít a pénzügyi helyzetéről hidegen-melegen. Állítólag, a most kibontakozó barátságok, barátkozások jó melegágya lesz, elültetni bennük a pénzmagot.


Bika és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Van jelentősége annak, hogy a Mars – Halak ebben a kényelmetlen „helyzetében” a karitatív csoportos tevékenységek során tapasztalja meg, hogyan lesz képes önkéntesen adakozni. Más esetben, okkal tételezhetem fel, nem akadnak a torkán a hangok – kissé szokatlan lesz – nem lesz kifogása a maga fajta konok és makacs emberekkel késhegyre menő viták ellen.


IKREK (máj. 21-jún. 21):


Ikrek – Nap – életesemények:

Azzal, hogy a Nap a Kos jegyében van, izgalmas időszaknak ígérkezik. Minden irányból új információk, közlések áradnak folyamatosan ön felé innen-onnan. Sok mindent megváltoztat áprilisban, de csak akkor, ha rugalmas tud maradni – miért ne maradna az -, és készen áll akár a váratlan dolgok elfogadására is. Mi van, ha nem így látja, vagy találja? Kellemetlen lesz, mert ezzel lemerevedik, és begyepesedik! Ennyi!


Ikrek – Hold – érzelmi élmények:

Az ön kettős érzésvilága ebben az esetben úgy válik a hasznára, a javára, ha végig jobban szorgalmazza – legalább elméletileg – az aggasztó problémáinak megoldását. A tűz és a levegő „keveredése” sejtetni engedi, hogy tavaszi szélben, egy-egy szabadidős tevékenység (csapatépítő tréning-szerűen) tanulságos élményben lesz része az érdekeltekkel. Így közös hullámhosszra fognak tudni kerülni.


Ikrek és az egyéb extrém marsikus életélmények
:

mindig szóra méltatom mindenkinél, a Halak Mars az események motorja. Nem ismeretlen önnek sem a konkurenciaharc, jelen esetben az fogja a gondot jelenteni: kiszámíthatatlan lesz , hogy honnan érkezik . Felszínen kell maradni, ezen van/lesz a hangsúly. Csak tudja, hogy „alul a víznek árja, Azért a víz az úr!” Mars – Halaknál ez járja.

RÁK (jún. 22-júl. 22.):


Rák – Nap – életesemények:

Ha már belevágtam ilyen formában, hogy tűz és víz, a jelen esetben ez magában hordozza a forró, vagy dermesztő hideg állapotokat. Nem kell rögtön pánikba esnie, egyszerűen remek alkalom lesz családi kapcsolatainak javítására, ha nem is tud azonos hullámhosszra kerülni szeretteivel. Eme tavaszi évszakban egyébként mindenki szívesen szóba elegyedik önnel és értékelni fogják őszinteségét.


Rák – Hold – érzelmi élmények:

Bár a Kos Nap és a Rák Hold 90°-ban lesznek, így is érvényre tudja juttatni a legnemesebb tulajdonságait. Mit is? Leginkább azt, hogy éppen a sok ellentmondás láttán úgy tud a kedvére lenni a szeretteinek, ha szavak nélkül hozzáfog a rendcsinálásnak. Nem arról van szó, hogy ön robotol! Hanem fogást fog tudni találni azokon is, akiknek nem fűlik a foga az otthoni munkákra, családi kötelezettségekre!


Rák és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Elviekben, elméletben és a gyakorlatban is ez a Mars – Halak sógor- koma párosítás. Víz-víz elemek, így a céljai egyesekkel egy mederből erednek és együtt érhetik el a torkolatot. Egy szó, mint száz, úszni kell tudni az árral! Szóval, itt a hordalékok társaságában nincs alá és fölérendeltség! Mindenkinek az lesz a legszentebb meggyőződése, hogy a saját szerepe itt a legfontosabb.OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):


Oroszlán – Nap életesemények:

Fontos az elemekkel tisztában lenni. Vicces ugyan első olvasásra, éppen ennek ismerete fogja segíteni abban, hogy meg ne süljön, vagy meg ne égessen valakit.

Megint hasonlattal élve, ebben az össztűzben születnek a házisárkányok, és a hétfejű sárkányok, nem lesz egyszerű kedves kis vidám Süsünek lenni, maradni. Vegye jól szemügyre, hogy tényleg annyira fontos-e mindaz, amiből oly nagy ügyet akar csinálni!


Oroszlán – Hold – érzelmi élmények:

A Kos Nappal 120°-ra királyság lesz! A semmittevésben találja meg az örömöket, így ennek ismeretében rengeteg kiváló alkalma lesz a társasági életre, reprezentatív rendezvényekre. Állítólag, ebben a konfigurációban érdemes letérni az unalomig ismert „ösvényről”, kedveseinek ismeretlen oldalát és varázsát fedezheti fel!

Oroszlán és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Szerintem ez a Halak Mars egy nem is kicsit szívás lesz! Ön nincs híján bátorságnak és eltökéltségnek, ha túlélésről vagy válságról is van szó! Ez a tűz-víz elem elegyében, hasonlattal élve a „szakadék szélén állást” fog jelenteni.

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):


Szűz – Nap – életesemények:

konkrétan most áprilisban a kompromisszum keresés legyen a legelső dolga, hogy biztosítsa a környezetét afelől, hogy nem ön az, aki mindenkire nézve fenyegetést jelent a kritikus énjével. Ha úgy találja, hogy kiigazításra szorulnak a régebbi tervei vagy újakra van szükség, akkor most várjon ezek bejelentésével!

Hasonlattal élve, képzelje maga elé a tarlóégetést, mi haszna lenne az igyekezetének?


Szűz – Hold – érzelmi élmények:

kicsit szakmásítva a dolgot, a jelen 150° gyakorlatias tanulsággal fog szolgálni, ha így közelítjük meg a dolgokat! Hasznos és építő lesz, ha megcsinálja ezt a házi feladatot, hogy az emocionális helyzetével kapcsolatos elképzeléseit felülvizsgálja.

Most szabad az út, hogy ennek a nagyvonalú konfigurációnak köszönhetően kevesebb, vagy nagyobb bosszúságot okozó részleteket erősen harmadolja.


Szűz és az egyéb extrém marsikus életélmények:

A Marsnak a Halakban szembenállása lesz a Szűz jeggyel! Azzal, hogy a planéta számára ez nem éppen egy paradicsomi állapot, mélylélektani hatásokkal kell számolnia. Ez az a tipikus szemmel verés állapota lesz-! Az ön kritikus attitűdjére olyan pszichikai nyomást fognak helyezni, hogy olykor-olykor azt sem fogja tudni, köpjön-e, vagy nyeljen a szavak hallatán.

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):

Mérleg – Nap – életesemények: szembenállásból arra lehet következtetni, hogy az óvatosság legyen a jelszava. Hajlamos lesz kötözködni, mérhetetlen vitákba sodorni magát, hogy így elégítse ki a harmónia és kiegyezések iránti vágyát. Minden szemszögből közelről vizsgálja meg a kiegyezés témát.


Mérleg – Hold – érzelmi élmények:

szeretem, ha szemléletes példákkal tudok szolgálni. Ebben az esetben a telihold-színezethez lehet hasonlítani az állapotát. Minden mérlegelés nélkül az a nagy harci helyzet, hogy ha mind jobban előtérbe kerülnek az érzelmei, ez kellemesnek is mondható . Tény, hogy erősen frusztrált állapotok lesznek ugyan, de éppen ebben rejlik az, ami segíteni fogja a zavarók kizárásában!


Mérleg és az egyéb extrém marsikus életélmények:

a Mars a Halakban jár, így az ön levegős jegye, és a Mars csurom-vizes „állapota” hatására, olykor felkorbácsolt helyzeteket lesz kénytelen elviselni. Ez az a tipikus ” egy kanál vízben is meg tudna valakit fojtani”, vagy önt is viszont, Ha most éppen szöszmötöl, akkor mások megérzik önön, hogy nem fűlik a foga a dologra.


:

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.)


Skorpió – Nap – életesemények:

Elviekben, annak ellenére, hogy tűz-víz állapotok uralkodnak, egy kis plútói beütéssel , óvatosan bánik az érzelmekkel (vízzel), a tűz nem párologtatja el a nyúlfarknyi emocionális érzéseit. Arra kell figyelnie, nehogy önző céljait szolgálja a siker és az uralom, mert ebből végig bajok lehetnek. Úgy változtasson a dolgok menetén, hogy a környezetében legyen tekintettel azok érdekeire is.


Skorpió – Hold – érzelmi élmények:

Itt is van egy kvinkunx fényszög (150°), és ez a kombináció éppen elegendő arra, hogy nyugtalanságra adjon okot, még akár ok nélkül is. Ebben sincs olyan méreganyag, hogy halálos tudjon lenni. Arról van szó – iskoláztatásnak hívom ezt – újra és újra egy esetleges személye elleni irányuló támadásokat vél sokszor felfedezni. Nem kívánom az ellenkezőjét bizonygatni. Ébresztő, rémségek csak a mesében vannak!


Skorpió és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Ön esetében a Mars a Halak jegyben a győzni akarását fogja táplálni. Miben is akarna, vagy szeretne győzni? Szerelemben? Ne legyek ennyire szűkmarkú, nyerni akar a sportban, lottón és képtelen lesz elviselni a deficitet, a vereséget! Aki a környezetében látványosan unatkozik – lesznek ilyenek – cirkuszt fog rendezni, hogy nem lesz olyan ember, aki ezt el fogja tudni viselni!NYILAS (nov. 23-dec. 21):


Nyilas – Nap – életesemények: önnél jutottam el arra a pontra, hogy mi hasznosat is tudnék mondani? Az a karakter, aki azonnal „lóra pattan” és úgy véli, a félszavakból is tudja, hogy mi is a dolga. Most a Jupiter-Uránusz együttállás lesz a „magyarázat” arra, hogy a bigott fanatikus szemlélet hatalmasodik el a cselekedeteiben.


Nyilas – Hold – érzelmi élmények:

Ebben az esetben ez a hármas felosztás (120°) objektív és szubjektív részre szakadást jelent. Magyarán, értsünk a szóból, jelzi az ön számára, hogy ezekben a napokban végig jobban járna, ha a fontosabb és a nagy reményre jogos jogosult pénzügyi, vagy egyéb emocionális elképzeléseit illetően megvárja az ennél is jóval kedvezőbb konstellációkat. Meglepő, de elhúzzák ilyenkor a mézesmadzagot előttünk!
Nyilas és az egyéb extrém marsikus életélmények: ebben az esetben semleges szerepe van a Marsnak a Halakban, az ön esetében, a következőkkel kell számolnia, meglehet ki fog fakadni bizonyos családi, otthoni dolgokon. Tűz-víz állapotok lesznek, okom van feltételezni, hogy felfortyanhat egy-egy esemény miatt. Ha ön nő lenne, akkor maga akarja viselni a nadrágot, ha pedig ön férfi „Nyergelj, fordulj!” hangulatban lesz!


BAK (dec. 22-jan. 20) :


Bak – Nap – életesemények:

Egy-egy kardinális helyzetben nem lesz egyszerű önnek zöld ágra vergődnie egy fontos projektben. Itt is egy Mars és a Szaturnusz együttállásnak lehet betudni, hogy hatalmas lesz önben a durva kitörési szándék és a vágy. Lehet itt nevesíteni a dolgokat, hogy ebből kikövetkeztetve rosszindulat, dühöngés, robbanékonyság balesetveszélyes!


Bak-Hold – érzelmi élmények:

Itt is az van, hogy 90°-ban ez az egyik legnehezebb fényszög, amely a legtöbb problémát tudja hordozni magában. Ön esetében lehet erről beszélni, bírja a terhelést, valamiért és valahogyan az optimizmust és az önbizalmat képes megtépázni mindenkiben, de ön ebben igazi ketrecharcos módjára állja az ütéseket, rúgásokat. Feltehetően, hivatásában, de otthon is érzelmileg szerény eredményre lehet számítania.


Bak és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Ez esetben a „gyenge” Mars sem tudja eltántorítani attól, hogy vaskosan kifejtse a véleményét. Bár olykor rébuszokban fog beszélni, mégis világosan fogja tudtára adni a közvetlen környezetének, hogy az utolsó szó az öné! Amit mondani fog most, annak úgy kell lennie és kész! Nagy valószínűséggel, heves kézimunkával pl. gesztikulálással nyomatékosítani fogja a nézeteit!


VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):


Vízöntő – Nap – életesemények:

Alig hiszek a szememnek, ön esetében a „jelek” arra engednek következtetni, hogy erőteljes, ambiciózus és becsvágyó igyekezet közepette fogjuk látni, asztrológiailag mindenképpen. Sőt, olyan propagandista, akire ebben a ciklusban érdemes hallgatni, nem mond, s nem cselekszik hebehurgyán! A lélegzetem is elállt, de folytatom, tréfás hangulatban adja le a mondandóját, nem úgy fest, hogy ökörködik!


Vízöntő – Hold – érzelmi élmények
:

Ebben az esetben a sikerért tennie kell, és ha él is vele, akkor testileg, lelkileg és érzelmileg nem fogja semmi hátrány és megkülönböztetés önt érni. Megvalósítások során éppen ezért, mert egy igen kedvező konfiguráció , megajándékozza olyan zseniális ötletekkel, hogy spontán révbe érjen.


Vízöntő és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Épp, hogy kimegy az ön jegyéből a Mars a Halakba – nincs itt igazán jó erőben – értetlenül fog állni az előtt, hogy folyamatos veszekedések lesznek a pénz miatt. Nem éppen véletlenül, mert – jelek szerint – ilyen konfigurációban a könnyen szerzett pénzt, könnyen el is tudja költeni! Most, hogy tudtára adom, vajon – költői kérdés – ön is rájön erre magától, vagy ugrik a zsé?
HALAK (febr. 20-márc. 20):


Halak – Nap – életesemények:

Miért is nem lepődöm meg ezen, hogy minden gondolatát és cselekedetét a szentimentalizmus hatja át. Benne van a levegőben, hogy délibábot fog kergetni. Nincs ezzel baj, mert nem tud kibújni a bőréből. Szóval, mások nevetségesnek fogják tartani mindezekért, de ne bánja!

Az a nagy fordulat lesz ebben, hogy a pénzügyekben és a biztonsági kérdésekben nyerésre áll, emiatt erről nagyokat kell füllentenie!


Halak – Hold – érzelmi élmények:

30°-ra van a Kos Nap és az ön Holdja! Nem kertelek, ez alig érzékelhető, de van! Éppen hogy „kijött” a születési jegyéből, feltehetően az elmúlt ciklus anomáliái miatt olykor-olykor rájön önre a fáradtság, esetleg szomorúság. Éppen ennek kapcsán emelem ki – kötelességemnek érzem tudatni – ha ideig-óráig is, ennek a konstelláció hatása alá kerül, ezzel tönkreteheti a családja, de önmaga hangulatát is!


Halak és az egyéb extrém marsikus életélmények:

Ez most fogós kérdés! Végig itt lesz a Mars, kénytelen-kelletlenül lebecsüli önmagát, vagy hagyja , hogy a fejére nőjenek a gondok, azt se fogja tudni hol áll a feje! Ismeri azt a mondást, hogy: „fejétől bűzlik a hal”, lehet emiatt fővesztés is. Durva ez így, mégis nagy esély lesz arra, hogy a fején találja a szöget! Csak annyi a dolog, hogy ne tömje az agyát temérdek sületlenséggel!


Steiner Gergely asztrológus

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya