Döntési helyzetekre alkalmazható kirakások


Vajon mi lesz az adott döntés kimenetele?
Hogy cselekedjek? Miképp védhetem ki az esetleges rosszat, a bajt? Ha belemegyek, (vagy épp nem megyek bele) ebbe a helyzetbe, vajon az mit fog hozni a számomra?


A legtöbbször ezek a kérdések azok, amelyek a kártyavetőket izgatják. Mi, jósnők is ezeket halljuk a leggyakrabban. Ezért a legtöbb kártyavetési módot azok közül válogattam össze, amelyek bármiféle ilyen jellegű kérdés kimenetelére keresik a választ.

A kérdés természetesen bármi lehet, kezdve attól, hogy elfogadjuk-e a felkínált állást, feladjuk-e a levelünket a volt szerelmünknek, megvegyük-e az új autót, belemenjünk-e az élet által felkínált kapcsolatba, stb.


Ám amikor már valóban a kártya tanácsát kérjük, ne feledjük el azt a korábban már leírt alapszabályt, hogy ugyanazt a kérdést három hónapon belül nem szabad feltenni újra! Még úgy sem, hogy másfajta kirakási móddal vagy másfajta kártya típussal próbálkozunk kedvezőbb választ „kicsikarni”.


A legegyszerűbb döntési helyzetre vonatkozó kártyakirakás az, hogy alaposan a összekeverjük a választott paklit és abból két lapot választunk, majd lefelé fordítva lefektetjük őket az asztalra:


1. 2.


Az első mutatja, hogy jelenleg milyen helyzetben vagyunk, a második azt, hogy a közeljövő három hónapon belül mi lesz ennek a dolognak a kimenetele a számunka? (Ha a kérdés három hónapon belül nem valósulhat meg, akkor konkrétan úgy tegyük fel a kérdést, – azaz például: „sikerül-e a júniusi felvételi vizsgám?”)


Szintén egy nagyon egyszerű és gyakran alkalmazott kártyavetési mód, ha két vagy három kínálkozó lehetőség közül kell választanunk, az adott pakliból annyi kártyát választunk, ahányféle út áll előttünk. (Például ha három munka közül szeretnénk választani, kihúzunk három tetszőleges lapot, mindegyiknél erősen koncentrálva az egyes választékokra.) Természetesen amelyik a legerősebb és legjobb lap, az lesz a legmegfelelőbb.


Mint azt szintén az előző fejezetben már említettem, fontos, hogy mindig minél konkrétabb kérdéseket tegyünk fel a lapoknak. Soha ne úgy kérdezzünk, hogy „elmenjek-e erre a megbeszélésre?”, ezt ugyanis a kártya (vagyis a tudatalattink) nem tudja értelmezni, hanem úgy, hogy

„mi lesz a kimenetele….?”


A „mi a kimenetele…?” témájú kirakások között vannak olyanok, amelyekben egy-egy laphely konkrét tanácsot ad a kérdéses dologban, azaz azt árulja el, hogy mit kell(ene) tennünk.

Például ha a tarot kártya esetében itt egy-egy visszafogottabb lapot találunk (mint pl. a Remete vagy az Uralkodó), akkor a kártya egy kis mértékletességre szólít fel minket. Vagy ha francia kártya esetében tegyük fel, kör lapot látunk ezen a helyen, az valószínű, arról szól, hogy vigyünk több érzelmet ebbe a dologba, stb.


Megesik azonban, hogy a tanács és a dolog konkrét kimenetele esetében teljesen ellenkező jelentésű lappal találkozunk. Azaz a tanács tegyük fel valami aktív cselekvésre buzdító, kedvező jelentésű lap, a kimenetel lapjánál pedig netán egy negatív kártyát találunk.


Kezdő kártyavetőknél ez szokta az összeolvasásban a legnagyobb gondot jelenteni. Ilyenkor pedig egyszerűen arról van szó, hogy a kártya javasol nekünk egyfajta tevékenységi módot, bár az nem biztos, hogy úgy fog alakulni, ahogyan szeretnénk. Ám valami miatt mégis szükségünk volt rá, hogy a kártya tanácsai szerint cselekedjünk.


Sokszor egy-egy kedvezőtlen helyzet nyitja meg életünk új lehetőségei felé az ajtót.

Életterületenkénti sor alakú kirakás

Igaz, ezt a kirakást akár a konkrét kérdésfeltevés nélküli kirakások között is ismertethettem volna, mert gyakran abban az esetben is szoktam alkalmazni, ha nem egy adott dologra alakulására vagyunk kíváncsiak, hanem puszta kíváncsiságból szeretnénk az előttünk álló három hónap eseményeibe pillantani. (Egyes kirakásoknál olykor nehéz eldönteni, hogy azt konkrét kérdésfeltevés nélküli, csupán a jövőbe pillantó kirakásnak értelmezzük-e, vagy döntésben kérjük a segítségét.)

Ha akarjuk, le is írhatjuk egy papírra az alábbi életterületeket, (a számunka kevésbé lényegeseket ki is hagyhatjuk, vagy másokat írhatunk a helyükre), de ha meg tudjuk jegyezni őket, akár le sem kell írnunk.

A lényeg az, hogy minden egyes sor egymás mellé helyezett két lapjának a lerakásakor koncentráljunk erősen az adott életterületre.

                         Mit tegyek?                       Mi a kimenetele?

Munka:                       1.                                    2.

Szerelem:                   1.                                    2.

Barátság:                   1.                                     2.

Pénz, anyagiak:         1.                                    2.

Egyéb:                        1.                                     2.

A legnagyszerűbb az, ha egy-egy sorban mindkét lap kedvező. Ebben az esetben az elkövetkezendő három hónap alatt az adott életterületen belül sikeresek lehetünk. Ha az egyes életterületet jelentő két lap közül az egyik kedvezőtlen, a másik kedvező, akkor némi ellentmondás lehet ott.

Egy hölgynek francia kártyával a „szerelem” sorban az első helyen az Pikk négyes jött ki, ami egy kis visszavonulásra, óvatosságra utal. Ám a kimenetelnél a Kör Királyt találtuk, ami a szerelemben hölgy kérdező esetében bizony sikert,  szerelmi örömöt sejtet.

Valóban így is történt, a hölgy számára a kialakuló kapcsolatában a visszavonulás, átmeneti eltávolodás eredményezte, hogy a férfi a kártyavetést követően nem sokkal minden addiginál jobban közeledni kezdett hozzá.

Ugyanennek a kártyavetésnek van egy másik verziója is, amelyben az első laphelyen nem konkrét tanácsot kérünk, hanem a közvetlen jelenre kérdezünk, a második laphelyen pedig a közeljövőre kérdezünk. Így rövid bepillantást nyerhetünk életterületeink esetleges jóra vagy rosszra fordulásáról a következő negyedévben.

Háromlapos kirakás egy terv megvalósulására

Szintén az egyszerű kirakások közé tartozik. Keverjük össze alaposan a választott paklit és három tetszőleges lapot helyezzük lefelé fordítva az asztalra az alábbi alakzatban:

                                       1.

                        2.                           3.

Az első laphely mutatja a kártya tanácsát az adott  kérdésben. Cselekvést, netán optimizmust, netán visszafogottságot javasol a kártya?  Minél erősebb jelentésű lap jött itt ki, annál nagyobb lendületet, vagy netán épp annál nagyobb visszavonultságot kell az adott kérdésben tanúsítanunk.

A második laphelyen álló kártya azt árulja el, hogy segít-e valaki (vagy valami) ennek a tervnek a megvalósításában? Itt tehát egy kedvező lap azt árulja el, hogy a körülmények igen csak mellettünk állnak, persze, minél erősebb számú amaz a lap, annál jobban. Egy kedvezőtlen kártyától pedig megtudhatjuk, hogy  hátráltatnak-e a körülmények, s ha igen, milyen mértékben.

A harmadik laphely magának a kérdésnek a kimenetele. Talán magyaráznom sem kell, hogy itt egy erős, jó lap jelentős pozitív kimenetelről  beszél. Egy kedvezőtlen lap pedig arról, hogy talán ebben a három hónapban még nem jött el az ideje ennek a dolognak.

Egy férfi arra kérdezett rá, hogy mi lesz a kimenetele, ha megpályázza a meghirdetett  állást? A tarot kártyát  használtuk, s mindhárom helyen a nagy árkánum három kedvező lapja jött ki. Mivel ezek a tarot legerősebb lapjai, megtudtuk belőle, hogy nem csupán sikerülni fog, segítőkre számíthat, hanem a döntés különösen fontos lesz a későbbi sorsára nézve.

folytatjuk….

Horváth Andrea szerző

Horváth Andrea: Kártyajóslások könyve alapján

E sikerkönyvek szerzője kezdő és haladó online asztrológiai oktatást folyamatosan indít.

honlap: https://www.andreahorvath.hu/

Jelentkezés: 06 20 32 52 352  vagy: asztro5@t-online.hu