Írta: Faragóné Hajdok Ilona asztrológus

Melegnapok uralkodnak, ha a Hold a Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyében jár

Többnyire ezek a legjobb kirándulónapok, amelyeket akkor is melegnek érzékelünk, ha felhős az ég.
Szárító hatásuk van, főleg az Oroszlánnak, és ilyenkor talán valamivel szomjasabb lesz az ember, mint egyébként. Ezeknek a napoknak van a legjobb fehérjeminőségük. Ez különösen a fizikai testre és az érzékszervekre hat.


Fény,- vagy levegőnapok uralkodnak, ha a Hold az Ikrek, a Mérleg vagy a Vízöntő jegyében áll


A föld és a növények ilyenkor több fényt szívnak magukba, mint egyébként. Az emberre gyakorolt hatásuk nagyon kellemes. Ezeknek a napoknak van a legjobb zsír,- és olajminőségük, és a mirigyrendszert látják el.
Ha valami zavar van a mirigyrendszerben, akkor főleg arra figyeljünk, hogy mi ízlik legjobban a levegőnapokon. Talán azt fogod felfedezni, hogy éppen a „rossz” van leginkább kedvedre és ez étkezési tervednek enyhe változását igényli.


Hideg, – vagy földnapok a Bika, a Szűz és a Bak

Még ha a hőmérő meleget jelez, akkor is mindig ajánlatos valami melegebb ruhát magunkkal vinni arra az esetre, ha a nap a felhők mögé bújik. A földet hűvösnek érezzük. Az ilyen napokon valószínűleg benne marad a kosarunkban a magunkkal vitt ital fele. Itt a legjobb sóminőségek vannak túlsúlyban, amelyek a vér táplálása szempontjából kedvezőek. Jobban tennéd, ha ezeken a napokon lemondanál a nagy mennyiségben fogyasztott szalonnáról, sonkáról, ömlesztett sajtról és hasonlóról.

Sajnos gyakran éppen ezeken a „káros” napokon kívánjuk nagyon a sót. Ilyenkor kétszeresen is kell vigyáznunk…


Víznapok – Rák, Skorpió, Halak -idején soha nem szárad fel egészen a föld

Nagyobb az esélye a csapadéknak is. Lehetőleg ne menjen el senki otthonról esőkabát vagy esernyő nélkül.
Ezeknek a napoknak jó szénhidrát minőségük van és az idegrendszert befolyásolják. Aki ilyenkor rendkívül szívesen fogyaszt sok kenyeret vagy más tésztaféléket, és gondjai vannak a súlyával az ezeken a napokon próbálkozzon könnyen emészthető kenyérrel és kerülje a magas szénhidrát tartalmú ételeket, mint a tészta, sütemény.



Általánosságban elmondható, ha figyelembe vesszük a négy táplálékminőség havi alakulást úgy, hogy a megfelelő napokon a megfelelő minőséget „egyoldalúan” beépítjük a táplálékunkba, akkor ezzel nem okozhatunk sok kárt.



Általános szabályok az egészséges táplálkozáshoz

A böjt – hosszabb-rövidebb szilárd táplálék nélküli időszak – az utóbbi években „divatossá” vált. Alapvetően nem sokat lehet rajta kifogásolni, főleg akkor, ha kúraszerűen alkalmazzák, hogy a testnek alkalmat adjanak a méregtelenítésre és a regenerálódásra.

Mint súlycsökkentő eszköz, hosszú távon soha nem sikeres. A káros étkezési szokásoktól csak nagyon ritkán lehet erőszakkal megszabadulni.


A böjtölésnek az elfogyasztott mennyiségek figyelemre méltó csökkentése értelmében azonban gyakran már nagyon pozitív hatása van. Nem véletlen, hogy farsang után következik a böjt ideje, ami holdtól függő időszak. Ilyenkor nagyon jó dolog mértéket tartani az evésben, mert a test ebben az időszakban különösen alkalmas a méregtelenedésre és a regenerálódásra. Meghálálja fokozott védekezőerővel és jobb közérzettel.


Ha újholdkor iktatunk be böjti napot, azzal megelőzhetünk bizonyos betegségeket. Ezen a napon a test rendkívül hatékonyan szabadul meg a mérgektől. A táplálékfelvétel ezt a folyamatot lefékezheti vagy megszakíthatja.

Általában az is előnyös, ha holdtölte előtti napokon és teliholdkor eszünk kevesebbet.
Sok ember egyébként is minden tudatosság nélkül többet eszik fogyó holdkor, mint akkor, amikor a hold növőben van és ettől nem lesz kövérebb.


Fontos szabály vonatkozik az ételek kombinációjára.
Folyamatosan ügyelni kell arra, hogy a föld alatt és a föld fölött termő ételek kiegyensúlyozott viszonyban legyenek egymással. Ajánlatos a krumplihoz mindig petrezselymet, metélőhagymát, vagy más zöldfűszert adni. Mennyiségileg ugyan nem ellensúlyozzák a krumplit, de magukban hordoznak olyan erőket, amelyek a „föld alatti” hangsúlyt kiegyenlíthetik.

A táplálékok két gyakori kombinációjától kellene tartózkodni:
a teljes őrlésű gabonatermékek és a koffein együttes fogyasztása káros a testre. A hatás kiterjed a testre és a lélekre egyaránt. Fokozódik a fejfájásra és a migrénre való hajlam, hosszútávon agresszivitás és türelmetlenség alakulhat ki. A sajt és a szőlő olyannyira kedvelt kombinációja is gyakran jár hasonló hatással.

Az ételek sorrendje sem mindegy. A nyers ételeket mindig a főtt ételek előtt kellene enni. A gyümölcsöt és a diót a saláta és a nyers zöldségek előtt. Csak utoljára olyan nehezen emészthető ételeket, mint a zsír, a tojás, a sajt és végül az édességek. A gyomrod megköszöni, ha ügyelsz a sorrendre.

Mondj le esténként zsíros ételekről!
Egy régi szabály: szerdán és pénteken semmi húst! semmit sem vesztett érvényességéből.
Élelmiszert érdemes nem előre elkészített heti terv alapján vásárolni, hanem egy kicsit hallgatni kell a pillanatnyi hangulatra és igényre.

Az állatövi jegyek naptára segítségével elkészített étrend örömmé varázsolja a munkát.

Faragó Ilona asztrológus

Bővebb információt kérj az info@csillagido.hu -n

vagy a +36 30 323 2659 számon.

Megtalálsz még a

https://www.facebook.com/csillagido.hu- n

és Skype- on a faragone.hajdok.ilona1 címen is


forrás: Johanna Paungger – Thomas Poppe: Útmutató Hold