HOLISZTIKUS ÖSSZEFÜGGÉSEK AZ INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT TÜKRÉBEN

Az Információs energiagyógyászatban a holisztikus szemlélet alapján az embert egy egymástól elválaszthatatlan egységként kezeljük, ahol minden mindennel összefügg és hatással van egymásra.

A gondolataink hatására érzelmek alakulnak ki,

melyek hatással vannak aurarétegeinkre, csakráinkra, meridiánrendszerünkre, belső elválasztású mirigyeinkre, szerveinkre és gerincünkre is. Tartósan fennálló érzelmi terhelés blokkokat idéz elő a fenti energetikai rendszerben, majd kialakul(hat) a betegségnek nevezett állapot, melyet leginkább testi szinten tudunk beazonosítani. Mindez visszahat a lelki állapotunkra is, ahonnan az egész folyamat valamikor elindult.



Az Információs energiagyógyászatban két dologra törekszünk: a betegség kialakulásának megelőzésére (prevenció) és a már kialakult elváltozás gyógyítására.


A kezelés során már jóval a betegség kialakulása előtt látjuk bizonyos mirigyek, szervek, stb. energetikai lemerülését, elváltozását, mely hosszú távú jelenléte betegség kialakulásához vezethet.


Az információval és energiával való tisztítással és gyógyítással

– ha időben történik és kellő tudatosság párosul hozzá a fogadó részéről – megelőzhető a betegség kialakulása.



Ezért az Információs energiagyógyászatban minden esetben úgy kezdjük a gyógyítást, hogy tisztítjuk, oldjuk és harmonizáljuk az aurarétegeket, csakrákat, meridiánrendszert, endokrin (belső elválasztású) mirigyeket, főbb szerveket és a gerincet, mivel ezek mind hatással vannak egymásra. A tisztító és oldó folyamatból az elmetér sem maradhat ki, ahol a tudatosult és nem tudatosult érzelmeinket, mintáinkat, hiedelmeinket és képzeteinket tároljuk, melyek hatással vannak jelen életünkre – akár tudunk róla, akár nem.



CSARKRARENDSZER


A szanszkrit eredetű „csakra” szó jelentése „kerék”, amit gyakran lótuszvirágokként ábrázolnak. Ezek egyfajta energiatölcsérek, melyek energiát vesznek fel az Egyetemes Energiamezőből és a meridiánrendszeren keresztül, mely energetikai hálózatrendszerként szövi át a testet, energiát juttatnak a fizikai testbe, a belső elválasztású mirigyekhez és szervekhez. Felelősek az életerők áramoltatásáért és a test egészséges működését fenntartó energiákért is.

Minden csakrához tartozik egy belső elválasztású mirigy, szer/szervek, érzelmi és mentális funkció is.



Alul vagy túlműködése a gerincre is hatással van. Ha bizonyos energiákból többlet keletkezik, akkor szintén a csakrákon keresztül adjuk tovább a felesleget környezetünknek. Ezért nagyon fontos, hogy a csakrák nyitott állapotban, tiszták és blokkmentesek legyenek. A blokkolt csakra csak részben tudja ellátni szerepét, mely hatással van a hozzá tartozó mirigyre és szervre, gerincszakaszra és mentális funkcióra is.

A hét fő csakra a szivárvány hét színével közel megegyező

rezgéstartományban működik. Lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik és a csakrák vagy túlpörögnek, vagy lelassulnak, amit az energiagyógyász színváltozásként észlel. Ezek a változások hatással vannak az étertestre, illetve azon keresztül a fizikai testre is, így idővel szervi panaszokat, betegségeket is előidézhetnek.

Az étertest a fizikai testet körülvevő energiaburok, auraréteg, melyben a fizikai test anatómiai szerkezetének éteri lenyomata is jelen van. Itt történik a gyógyítás. A lelki zavarok megszűnésével a csakrák működése, a szervezet energiaellátása helyreáll és beindulnak az öngyógyító folyamatok.

A csakrákról részletesen itt olvashatsz





CSAKRÁK, BELSŐ ELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYEK, SZERVEK, ÉRZELMEK ÖSSZEFÜGGÉSEI



Az ábrán is nagyon jól látható, ahogy minden mindennel összefügg. A csakra energiával látja el a hozzá rendelt belső elválasztású mirigyet, a meridiánrendszeren keresztül pedig a szerveket. Energetikai szinten a csakrához rendelt auraréteget és meridiánrendszert tölti és látja el energiával, pránával.

Szeretettel:
Réka


Kovács Réka

fitoterapeuta természetgyógyász

Holistic Pulsing -, Bach-virágterapeuta

energiagyógyász

Mobil: 20/515-376

E-mail: aranykori.lelekgyogyitas@gmail.com

Weboldalhttps://fenymasszazs.webnode.hu

Facebook | Facebook csoport