A mérleg egyik legfontosabb témája-területe a csípő, medence – vagyis a stabilitás és a középpont; a haladás és az úton járásFizikai szint

„A csípőd nálad sokkal jobban emlékszik.”
Ott vannak a blokkok, mozdulatok vagy mozdulatlanságok, fájdalmak, amiket talán már elfelejtettél, azonban most is gátolnak Téged.

Gátolják, hogy a saját utadra lépj.
Gátolják, hogy haladj. Hogy arra haladj, amerre a céljaid vannak.

 • Halogatsz, terelsz, magyarázol magadnak, ahelyett, hogy elindulnál?
 • Nincs stabilitásod, önbizalmad, terved, célod?
 • Mennyire állsz a földön vagy éppen mennyivel vagy fölötte?
  • Mennyire vagy stabil, vagy éppen mennyire vagy bizonytalan, billegős állapotban?

   Vagy, ha bátor vagy, menj bele részletesebben, az életed mely területein vagy stabil, és melyeken bizonytalan? Szerelem, szeretet? Család? Pénz? Munka? Barátok? Kreativitás? Szenvedély? Jövőkép?

   A hétköznapjaidban hol kellene több stabilitás?
 • És hol lenne jó kicsit kimozdulni a merev szokások közül?


A medence a test statikai középpontja. Tehát a csípőt, medencét tornáztatva, reikivel kezelve felteheted a kérdést, mennyire vagyok a középpontomban? Mennyire vagyok a saját életem középpontjában?
Kezdetnek a reikivel lazítsd el az izmokat, szánj annyi időt rá, hogy a csípőd magától kinyílhasson. Ezzel csökkented a feszültséget, a fájdalmat, és elkezded lebontani a blokkokat.
Szellemi szint


A csípő testtájához tartozik szellemi szinten a nyitottság.
Ha nyitott vagy, érdeklődő, rugalmas, akkor meglátod a lehetőségeket, a kapcsolódásokat és az életed felteheted egy pozitív hullámra, amivel könnyebben haladni tudsz a céljaid felé.

Lehet azonban, hogy Te még gátolva vagy. Gátlások alatt vagy. Fizikai, szellemi vagy érzelmi gátak nem engednek nyílni, kapcsolódni.


Akkor ezen dolgoznod kell, mert magától csak egyre rosszabb lesz.

A reiki adhat annyi „kölcsön lelkierőt”, hogy elindulj. Hogy csökkentsd a fizikai fájdalmaid, gátjaid és elkezdhesd feltenni a kérdéseket magadnak.

 • Mennyire vagy nyitott? És mire? Amire/akire most nyitott vagy, támogat téged, vagy egyre lejjebb nyom?
 • Mire szeretnél nyitottabb lenni a szíved mélyén?
 • Milyen témában/életterületen fáj neked, ha túl nyitott vagy? Hol kellene meghúznod a határaidat?
 • Vagy éppen túl zárkózott vagy? Képzeld el a helyzetet, amiben szeretnél nyílni, képzeld el, hogy megnyíltál – mi történt?

Közben kezeld magad reikiviel, az megadja azt a biztonsági hálót, ami ilyenkor kellhet.Érdemes ezeket a kérdéseket feltenni magadnak, ha haladni szeretnél a valódi egész-séged, tudatosságod, a céljaid felé.


Vannak céljaid?
(Szép mondat, hogy az út a lényeg, nem a cél, de én azt tapasztaltam, hogy az utak végtelenek, én meg elfáradok, ha nincsenek megvalósult célok, sikerélmények. Te hogy vagy ezzel?)

A reiki megkönnyíti az utat, de célt adni, haladni nem tud helyetted.Kezeld magad reikivel. Legyél bátor, és kezeld magad hosszabban. És közben tedd fel a kérdéseket, legyél nyitott a válaszokra. Ha pedig megvannak a válaszaid, legyél még bátrabb és változtass kicsit a napi rutinon, legyél stabilabb, nyitottabb, nyugodtabb.Kezeld a csípőd, alhasad, a derekad, és két oldalról a medencéd. Kezeld a gyökércsakrád és a szexcsakrád is. Lélegezd ki a feszültséget, ami kioldódik belőled, és vizualizáld a könnyű haladásod, a könnyedséget, amivel felülsz a pozitív hullám tetejére.Sok sikert!Együtt könnyebb, október 3.-án kedden 18 órától ingyenes webinár és vezetett reiki önkezelés velem:
https://www.reikionline.hu/reiki-gyakorlas/


szerző: Dervár Zita

Elérhetőségeim:

email: reikizz@reikizz.hu

blogom: https://reikizz.hu/

online tanfolyamaim: https://www.reikionline.hu/

Miért tanulj online reikit?