Plútó a Vízöntőben


A Plútóról sok szó esik manapság, mivel jegyet váltott. Tudjuk, hogy generációs bolygó, ezért hosszú ideig, akár 20-25 évig is egy jegyben tartózkodik.
Ez a változás mindenki életében hoz egy ún. kollektív tanulási feladatot. De mégis sokkal fontosabb egyénre levetítve, mit is hordoz a Plútó. Nem csinál mást, csak tükröz, mutat.Néhány szó a kollektív feladatokról

A Plútó egyike a transzcendens planétáknak, mely a „sötétben van”, vagyis szabad szemmel nem látható. A legutolsó felfedezett bolygó Naprendszerünkben. A Vénusz és Mars összeolvadásaként szimbolizálja a szélsőségeket, a robbanást, a szenvedélyt, az átalakulást (transzformációt), az újjászületést, a gyógyítást/gyógyulást, a gazdagságot és a hatalmat.

A Vízöntőbe lépett ezekben a napokban, de összesen háromszor fut neki ennek az útnak. Még kétszer visszalép a Bakba, mert az anyagban történő átalakítást még nem végeztük el teljesen.

Jegyváltásával most térünk át az anyagiról, a szellemi transzformációra.

Bizonyosan át fognak alakulni közösségeink, sok helyen fellángolnak különböző lázadások a rendszerek ellen. Sok hatalmon lévő vezető kényszerül megtisztulásra.

De mivel a Vízöntő szaturnuszi és uránuszi analógia is egyben, a végeredmény nagyon összetett lesz.

Lehetnek közösségeink, melyek szélsőséges kontroll alá kerülnek. De lehet az ellenkezője is: a teljes szétesés is.

Hatalmas technikai/informatikai robbanás-szerű fejlődés is várható. A háborúk szempontjából is nagyon „ideális” ez az égi helyzet. Legutóbb a Francia forradalom idején állt a Vízöntőben a Plútó.


Ezzel együtt bennünk is tombolnak a háborúk

Meg kell tanulnunk túllátni az anyagon, felszabadítani az elménket a megkövesedett struktúrákból. Szellemi, spirituális és közösségi lényekké válni.

Mindig is előrébb való lett volna a közösség érdeke az önérdeknél, de most ezt anyagba öntik azok az energiák, amelyek mindannyiunkat működtetnek. (Vízöntő ura Szaturnusz).

Elképesztően önző valóságban élünk, ahol semmi és senki nem számít, csak saját magunk. Ebből mindenképpen ki fog emelni a Plútó. Ha kell erőszak és áldozatok árán is. Ehhez segítségére van a munkában a Halakban járó Szaturnusz.Óriási lehetőségeket tartogat és óriási bukásokat is ez az időszak

Aki igyekszik másokért munkálkodni, annak a tevékenysége most ezerszeresen kifizetődik. Aki ellenben még mindig csak magára gondol, annak ez a transzformáció nagyon nehéz lesz, az biztos. (Nagyon finoman fogalmaztam.) Valahol biztosan meg fogjuk ezt érezni.

A teljes transzformációnak be kell következnie mindenkinek az életében
.

Főleg azon a Sorsterületen, ahol a Plútó tartózkodott születésünkkor, illetve ahol jelenleg tranzitál (amelyik házunk felett halad most).

Arról most nem beszélek, hogy a transzcendens bolygók nem is aktiválódnak, ha az életünket a feladatunk szerint jól éljük. Hiszen szinte kivétel nélkül elbuktunk, vagy elbukunk valahol. Így bizonyosan megtapasztaljuk mit is jelent a transzcendens az életünkben.

A Plútót is természetesen jó volna a jegyben élni, ahol a képletünkben tartózkodik. Azonban ez sokszor nincs így, mert egyszerűbb a házban élni. Ha a házat éljük, meg fogjuk tapasztalni negatív hatásait is. Amit jegyben élünk, észre se vesszük.

Most csak egy plútói analógiát fogok kiragadni a hosszú sorból, hiszen képtelenség feldolgozni az összes analógiát.


Hatalom, mint plútói analógia

Mint minden bolygó a horoszkópunkban, a Plútó is egy energiára mutat az életünkben. Egy olyan energia mintára, amit nagyon sokféleképpen felhasználhatunk. Ha nem éljük jól a feladatunkat (Jupiter, Szaturnusz), akkor aktivizáljuk azt az energiát, ami be fogja hozni a Plútó megélését mindenféle variációban. Abban a házban, ahol a születési képletünkben áll.

Ahol a horoszkópunkban a Plútó található, ott fogunk találkozni a hatalommal. Belül is és kívül is. Azért emelem ki ezt az analógiát, mert ez az, amivel a leginkább rossz fát tehetünk a tűzre vagy elronthatjuk az életünket.

Éppen ezért született ez az írás, hogy segítsek megelőzni ezt.

Az a hely, ahol a Plútó állt a születésünkkor, azon a területen hatalmat kaptunk. Valami vagy valaki felett. Amikor rosszul döntünk, és ezzel a hatalommal visszaélünk, ott a Plútó porig fogja rombolni azt az életterületünket.

A Plútó energiája nem engedi meg a szedett-vedett állapotokat. Valami vagy fehér, vagy fekete. Nincs evickélés. Düledező házalapra nem építünk. Földdel egyenlővé tesz, hogy tökéleteset alkothassunk.

Mi ugyanúgy megérezzük, másokon, hogy hol van hatalom a kezükben.

Ugyanitt azt is megtapasztalhatjuk ennek okán, hogy hol van az a terület, ahol a hatalommal kívülről fogunk találkozni. Vagyis hol lesz az a terület, ahol el akarnak nyomni, le akarnak uralni, porig akarnak rombolni bennünket.

Ez a fajta hatalom nem feltétlen kézzel fogható, vagy tapintható. Ez egy tudatalatti érzékelés, egy olyan energia, amit birtokolva mindenki érez, aki velünk kapcsolódik.Mégis, mindez nem ellenünk van, hanem ÉRTÜNK

Meg kell tanulni átalakulni ezen az életterületen. Mégpedig radikálisan, gyökeresen, alapjaiban. Mindig megkapjuk a Sorstól a segítséget, de legtöbbször nem fogadjuk el. Ha az egó nem jól dönt, akkor már csak a házban élhetjük az adott feladatot, és nem a jegyben.

Ha a Plútó az I-es házban állt a születésünkkor

Hatalmat ad, hogy legyőzzük az egónkat. Hatalmunk lesz saját egónk felett. Ha nem akarjuk megtenni, mások, vagy a betegségek megteszik helyettünk. Nem kevés fájdalom és szenvedés kíséretében. Valójában nagyon nehéz egy transzcendenst megélni testi szinten.

A 2-es házban jól kell bánnunk a pénzzel

Jól kell kezelnünk, mert ha visszaélünk ezzel a hatalommal, akár egy pillanat alatt dőlhet romba teljes anyagi biztonságunk.

3-as Plútóval hatalmunk van a közvetlen környezetünkben

A testvéreink, rövid utazásaink, tanulás, tanítás felett. Lehetünk közös képviselők, valamilyen csoport, szomszédság ügyes-bajos dolgainak intézésében. Szervezők, tolmácsok, alsós tanárok, vendéglátósok, vagy kereskedők. Ha nem úgy tesszük a dolgunkat, hogy ez mások javára váljon, biztosak lehetünk benne, hogy a környezetünk egy pillanat alatt romba dönt bennünket.

A IV-es ház a családé, érzelmeké, otthonunké

Ha ott hatalmaskodunk és lenyomjuk családtagjainkat, ott sem marad el a plútói büntetés.
Így tovább, minden házra ugyanez érvényes.

Az 5-ösben a vállalkozásunkban, a gyermekeinkkel, a szerelemben, sikereinkben, a sportban élhetünk vissza a hatalmunkkal.

A 6-os házban a munkahelyünkön
A VII-esben a nyilvánosságban (pl. ügyvédként, bíróként), vagy a párkapcsolatban.
8-as házban mások pénzén keresztül, vagy orvosként, akár a szexualitásban.
A 9-es házban álló Plútó hatalmat ad a politikában, vallásban, egyházban, házasságban, külföldön, vagy az egyetemen tanárként.
X-es házban álló Plútó komoly hatalmat jelent a karrierben, így óriási felelősséget is jelent, akár világhatalmi törekvéseket is. Lehet, hogy a hatalmon lévő rendszernek dolgozunk.
11-es Plútóval visszaélhetünk a hatalmunkkal a baráti körünkben, a közösségeinkben, kiszolgáltatottakkal szemben, vagy vágyainkkal.
12-es házban álló Plútóval csak mások segítségével lehet hatalmunk, de ezzel is jócskán vissza lehet élni. Simán be lehet kerülni vele zárt intézetbe, kórházba, pszichiátriára, vagy börtönbe. Persze más miatt is be lehet kerülni: Jupiter, Szaturnusz, Vénusz, Neptunusz, Merkúr, fényszögek, házurak.

Sokszor a lehetőségét sem adja meg a Sors, hogy visszaéljünk ezzel a tudással. Higgyük el, ez a legeslegjobb, amit az élet velünk tehet. (Pl. nem ad gyermeket az 5-ös házban, vagy párt a VII-esben).

Nos tehát kedves olvasó, a legjobb nem felébreszteni az alvó oroszlánt.

Ha ezt megtesszük, Hádésznál húzzuk ki a gyufát. Ez pedig, valljuk be, nem lenne kellemes élmény. Nagyon sokszor betegségek formájában kell megélnünk analógiákat. És a Plútónál biztosan nem egy nátha lesz, vagy egy kis fejfájás.


Először is tudjuk meg mi a feladatunk

Nézzük meg, hogy Jupiter melyik házban áll, Szaturnusz pedig melyik jegyben. Azután próbáljuk meg tenni a dolgunkat alázattal, szerénységgel, mások javát szolgálva. Hozzunk olyan döntéseket, hogy az a feladatunkkal egybe vágjon.

Próbáljuk meg olyan emberekkel körbevenni magunkat, akik emelik a rezgésszintünket. Akik pedig nem, azokat próbáljuk meg mi emelni (vagy elengedni végleg).

A mérgező kapcsolatoktól határolódjunk el, tanuljuk meg meghúzni a határainkat.
Addig segítsünk, amíg önmagunknak nem ártunk vele!Semmilyen életterületen ne hatalmaskodjunk mások felett

De ha felettünk akar valaki hatalmat gyakorolni, azt se engedjük! Senkinek nincs joga parancsolni, megmondani, hogy mit tegyünk, és mit ne! Mi se tegyünk ilyet senkivel. Mert ez maga a halalommal való visszaélés. Parancsolni egyedül a hadseregben lehet.

Hagyjuk Hádész birodalmát magunk mögött

Hadd fortyogjon ott mindenféle. Nem kell, hogy közünk legyen hozzá.

Valamilyen szinten persze körül kell nézni „odalenn”, „odabenn”, és napvilágra hozni saját démonainkat. Ez sose kellemes. De végül elhagyva ezt a birodalmat eljuthatunk az igazi megtisztulásig, mely szintén a Vízöntő analógia.

Higgyük el, Plútó nagyon alaposan ki fog ott takarítani, ahol a képletünkben áll, és amelyik házunk felett éppen jelenleg tranzitál.


Ne féljünk! Ne meneküljünk!


Vállaljuk fel ha rosszak, vagy hatalmaskodók voltunk! Mindannyian esendők vagyunk. Ha felelősséggel felvállaljuk önmagunkat, tudunk fordítani a Sors kerekén.


Ha nem akarjuk, akkor is meg kell tennünk! Csak az sokkal jobban fog fájni. Nem kell mindig mindennek az akaratunk és a vágyaink szerint történnie. Mások is élnek a földön, engedjünk teret nekik is. Ha pedig hatalmat kaptunk az Élettől, használjuk minden esetben mások javára és felemelésére. Az igazi kiteljesedést csakis a Nappal érhetjük el, Plútó energiáit legjobb a transzformációra használni, nem pedig hatalmi törekvésekre.Szeretet és áldás kísérjen utunkon

S M