Első aktiválódás


Meggyőződésem, hogy​​ az egész horoszkópunk – ahogyan az egész életünk – a világ- és saját karmánk köré rendeződik, de persze ezen belül lehet olyan hangsúlyos elemeket találni, amelyek célzottan a karmára vonatkoznak.

Ebben az értelemben tartjuk​​ a karma​​ bolygójának a Szaturnuszt, házának a hatost (a vele analóg típust, a Szüzet a karma jegyének) és:​​

fényszögének a kvinkunxot.

Ennek a 150 fokos aspektusnak már a neve is elég fenyegetően hangzik. Úgy is jellemezhetjük, hogy tőrdöféshez hasonló, amely azonban nem öl meg, de hosszan tartó, komoly következményekkel jár, amelyek némelykor nagyon nehezen korrigálhatók.​​ Régebben halál-fényszögnek is titulálták, ma már nem így kezeljük. Ellenben tartja továbbra is az imént vázolt természetét.​​ Nagyon sok horoszkópban fellelhető, de vannak olyan képletek is, amelyek nem tartalmaznak kvinkunxot.​​ Nem gondolnám, hogy ebből messzemenő következtetéseket kellene levonnunk, de lehet, hogy nincs igazam.


A kvinkunx fényszöget​​ úgy lehet első pillantásra felismerni, hogy az egy jegyhez viszonyított szemben lévő jegynek a két szomszédjába esik. Például: a Bikával szemben van a Skorpió, annak alsó szomszédja a Mérleg, felső a Nyilas. Tehát: a Bika kvinkuxos párjai a Mérleg és a Nyilas.​​ (Ábránkon a zölddel jelölt, hosszú kapcsolódások a kvinkunxok.)


A​​ radix fényszögeinek első aktiválódását​​

még az érdeklődő laikusnak is​​ egyszerű kiszámítani, az 1 fok = 1 év, 5 perc = 1 hónap, 1 perc = 6 nap kulccsal. Például, ha a Bika 15°35´-én van egy bolygó, és a Nyilas 17°45´-én egy másik, akkor a pontos kvinkunx kapcsolódástól 2°10´választja el őket. Időre lefordítva: két éves és két hónapos korban lehet számítani ennek aktiválódására, arra a hatásra, ami mély nyomokat hagy majd az érintett lelkében, zsigereiben, reflexeiben. Minél közelebb van a szoroshoz, minél kisebb a különbség a bolygók fokszáma közt, annál korábban érvényesül bármilyen fényszög, így a kvinkunx is. Ha 25 perc a különbség, akkor 5 hónapos korban éri valamilyen traumatikus élmény a csecsemőt.​​

Ezek az események vagy valóban kirívónak számítanak, akár a felnőttek számára is, vagy kevésbé feltűnőek, a gyereknél viszont bevésődnek. A​​ tipikus​​ azért inkább​​ az, hogy​​ emlékezetes marad a jelenség. Igen változatos, mondhatni: személyre szabott, hogy mi fogja a karmikus provokációt jelenteni, de azért valamennyire tipizálható.​​

Baleset jellegű​​ események
:

  • csecsemőként leesik az ágyról,
  • babakocsiban legurul a lépcsőn,
  • sokkos állapotba kerül valamilyen rémisztő effektustól,
  • magára ránt egy nagyobb tárgyat,
  • állattal konfrontálódik.Betegség​​ orvosi, sőt: kórházi kezeléssel (ez utóbbi igen gyakori más hátrányos ​​ fényszögeknél is, hospitalizációs következménnyel), a kvinkunxnál rövid, a gyerek számára agresszív beavatkozással járó bent tartózkodás a szülő nélkül, de egy hirtelen keletkező, leverő betegség kórház nélkül is éppen elegendő.Fenyegető helyzetbe kerül​​ a kisgyerek, aminek végtelen számú formája lehet. Mindenekelőtt valóságos vagy ténylegesen ártalmatlan, de a gyerek részéről fenyegetőnek értelmezett formája.

Ezeken belül pedig szinte bármilyen szituáció képezheti a kvinkunx aktiválódásának provokálását.

Magára marad, amit úgy fordít le, hogy az immár örökké tart. A felnőtt világból érkező számtalan megnyilvánulás is értelmezhető fenyegetésként, ártalmatlan vagy viccesnek szánt megjegyzéstől az „igazi” és nyilvánvalóan súlyos traumát jelentő molesztálásig, bántalmazásig.

A​​ felnőttek reakciója
a fejlődő gyerek megnyilvánulásaira​​ ugyancsak sokszor szerepelhet aktiváló tényezőként, amikor kiélezett pillanatban, vagy különlegesen nagy erővel történik, vagy az utolsó csepp a pohárban. Kinevetik, becsapják, büntetik, elvárásokat támasztanak, amelyeknek görcsösen meg akar felelni, vagy daccal válaszol rá. Nem tud kihez fordulni a gyerek, hogy kérdezzen – amivel a téves fixációt esetleg ki tudná kerülni (de nagyon sokszor eszébe sem jut az az alternatíva, hogy másként is lehet értelmezni a számára riasztó dolgot). Kettős (többes) nevelés ütközésének kirívó megnyilvánulása.

Megváltozott státusz, megváltozott körülmények:

  • krízis a családban,
  • haláleset, szülők válása,
  • szétköltözés, költözés,
  • gyerekközösségbe kerülés

is jelenthet olyan traumatikus élményt, amiből kiépülnek hosszan működő reflexek. A gyerek nem érti, mi történik, annak mi az oka, neki mi a szerepe benne és hajlamos a világ jelenségeit magára vetíteni.


Valamennyi variációban​​ közös a kiszolgáltatottság,

elveszettség​​ érzése, a védelem hiánya, ebből következőleg​​ reménytelenség, visszahúzódás, félelem, némelykor a félelemből következő agresszió​​ beépülése lesz a következmény, amely​​ évtizedekig gátolhatja a szülöttet​​ azon az életterületen, amelyre utalnak a bolygók.


Bármi bármikor funkcionálhat aktiváló tényezőként,

azért botorság arra törekedni, hogy kiküszöböljük az ilyen helyzeteket.​​ Ezzel legfeljebb a szülő tápot ad saját kvinkunxának további aktiválódására.

A karma rendező elvei alapján egy-egy pillanatban a „rosszkor van rossz helyen” közhelyes tétel érvényesül annak érdekében, hogy biztosan aktiválja a megfelelő tartalmakat.

A​​ kvinkunx célja sem az,

hogy ellehetetlenítsen az ember számára dolgokat, hanem olyan problémákra irányítja a figyelmet, amelyeket több előző élet során sem oldottunk meg. Csak egymásra halmozódtak,​​ most viszont módunk nyílik arra, hogy túllépjünk​​ rajtuk.

​​Amint felmerül bennünk, hogy képesek vagyunk tenni saját érdekünkben valamit, ráléptünk a spirituális tudatosság útjára és elkezdjük keresni a megoldási módokat. Az ilyen jellegű​​ terhek elengedését célozzák a nagy számban szaporodó oldásos technikák. Ezek közül kettőt emelek ki: elsőként természetesen azt a​​ Karmabontás tréninget, amit Domján Mónikával együtt szoktunk vezetni. A fél-humorosnak szánt ajánlat mellett​​ feltétlen híve vagyok a kineziológiának, amely precízen kiteszteli például azokat a dátumokat, amelyeket az asztrológia segítségével is kiszámoltunk, s körülírja, majd oldja a stressz helyzetet illetve annak következményeit.

Gál Judit

E-mail: medici-na@gmail.hu
www.karmaasztrologia.info

Telefon: +36-30 896-6069

Facebookon: Judit Gál néven

Skype: medici-na