Írta: Lucza Vilmos asztrológus

A sorsunkat – amelyet a horoszkópunk szimbólumai mutatnak – meg kell élnünk, de nem mindegy a megélés milyensége. Sokat segíthetünk magunknak, ha olyan pályát választunk, amelyben napi szinten megéljük azokat az analógiákat, amelyeket a magánéletben csak negatívan tudnánk megélni.

Minden jegynél találhatunk olyan analógiákat, amelyeket jobb, ha a karrierben élünk meg, de legmarkánsabban ez a

Szűz és a Skorpió analógiáknál jelenik meg.

A Szűz kritikussága a környezetére hat, a Skorpió veszteségeket élhet meg, ezért náluk a legfeltűnőbb, ha nem tudják az analógiákat a karrierükben megélni.Természetesen a hozzánk fordulók – elsősorban szülők – azt kérdezik, hogy mit javasoljak a gyerekemnek a horoszkópja alapján.

Általánosságban azt lehet mondani, hogy minél több fontos szimbólum kapcsolódik a karrierhez, annál jobb.

A Nap, mint ami által „valaki” leszek, a Hold, amelyben megjelenik a tehetségem, a Szaturnusz, ami célként jelenik meg kezdetben az életemben, támogatják a karrier jó megélését, de sokszor azt látjuk, hogy az Aszcendensünk, vagyis a hétköznapi egónk a meghatározó a választásban. Fontos szerepe van még a pályaválasztásban a 6-os, a munka, a X-es, a karrier, a célok házának is.Az alábbi példákban tipikus pályaválasztásokon keresztül csak egy-egy analógiát emelek ki, de tudnunk kell, hogy az analógiák, és így a megélések lehetősége is végtelen.


Gábor (2004. február 18. 9 óra 14 perc, Szeged) most 19 éves, végzős gimnazista, s igaz, hogy két éve a fakultációk választásánál, már jó lett volna tudnia, hogy mi szeretne lenni, „ha nagy lesz”, de most döntenie kellett.Édesanyja pénzügyi pálya felé szerette volna terelni. Ez sem véletlen, mert a horoszkópból látjuk, hogy a Bika Aszcendenssel a hétköznapokban fontos számára az anyag, illetve az anyagiak. Bika Marsával ösztönösen van érzéke az anyaghoz.

Ugyanakkor ő informatikával szeretne foglalkozni. Látjuk milyen domináns a vízöntőség a személyiségében (Vízöntő Hold, Merkúr, Nap), ezért Gábor vonzódik a különleges dolgokhoz.

Igaz, hogy a gimnáziumi informatika tantárgynak a nevén kívül semmi köze nincs az informatika szakmához, de arra elég volt, hogy a figyelmét felkeltse. Az a kompromisszum született, hogy menjen gazdasági informatika szakra, ami jó, mert a Sors majd úgyis a megfelelő irányba fogja terelni.

A X. ház csúcsa a Bakban áll, ezért majd a karrierjében a céltudatosság lesz jellemző rá. Amikor majd munkába áll, a tökéletességre fog törekedni, mert a 6. ház a Szűz jegyében kezdődik. Régen azt mondták, hogy azon az életterületen lehetünk boldogok, ahol a Jupiterünk áll.

A 6. házban álló Jupiterén keresztül Gábor megélheti a boldogságot, a kiteljesedést.
Kármennek (2004. október 29. 1 óra 51 perc, Debrecen) szintén döntenie kellett, hogy hol tanuljon tovább.

A horoszkópja kapcsán érdemes felfigyelni arra a csapdára, hogy más a tanulás (3. ház), a munka (6. ház), a felsőbb tanulmányok (9. ház) és a karrier (X. ház) területe.Pénzügyi egyetemre jelentkezett, s a tanulás szempontjából ez jó választásnak tűnik, mert Skorpió Nappal és Merkúrral a mások pénzével való foglalkozás jó megélés. A karrier háza a Bikában van, így ez is a pénzügyi pályát erősíti, s a Bika Holdjával érzéke lesz ehhez a szakmához.


Szűz Aszcendense a pontossággal, precizitással segítette az eddigi tanulmányiban.

Megélte 3. házas Nappal, hogy „vagyok valaki” az iskolában. Ezt segítette az ugyan ebben a házban álló Merkúr, amellyel megélte az „okosságát”. Viszont a felsőbb tanulmányok során meg kell élnie a küzdést, a harcot, mivel a 9. ház a Kos jegyében kezdődik. Ugyanakkor „kárpótlásként” a Holdjával a tehetségét is meg fogja tapasztalni.


De mit kell megélnie a munka területén? A 6. házában áll a Neptunusz, s erre mondhatjuk, hogy ha önfeláldozó lesz a munkában, akkor ezt bármilyen munkában megélheti. A 6. ház csúcsa a Vízöntőben áll, vagyis a különlegességet valamilyen formában meg kell élnie. Lehet ez egy olyan munka, amely „olyan mintha” munka lenne, de nem az, mert vállalkozóként dolgozik egy cégnek, s Bak 5. házzal a célszerűségért vállalkozik.


A Sors mindig felajánlja a boldog megélési lehetőséget, de a hétköznapi gondolkodásmóddal sokszor nemet mondunk ezeknek a felkínált lehetőségeknek. Az élet sokszínűbb, mint ahogy elképzeljük, s az asztrológia képes ezt a sokszínűséget megmutatni.
Végezetül még egy fontos üzenete az asztrológiának, hogy mindig van lehetőségünk új utakat keresni. Ha úgy érezzük, akkor 40, 50, vagy akár 60 évesen is változtathatunk az analógiák megélésén.