Írta: Felkai Tímea karmaasztrológus

Aranyat érő tudással köszönt ránk a tavaszi napéjegyenlőség: 20-án, budapesti idő szerint hajnali 4 óra 6 perckor.


Ahogy a Nap a Kos tüzes. kardinális jegyébe lép,

azzal indul igazán az asztrológiai újév. Új kezdetekben leszel, amelynek téridő pillanatáról készült horoszkópját is láthatod.
Zseniális és radikális, de minden erőt és tudást megkapó évet teremthetsz Magadnak.


A Vízöntő fix levegős jegyében van az Aszcendens,

amely a különleges spirituális képességek otthona.

Fontos szerepe lesz az asztrológiának, tarot-nak, vagy az energiagyógyászatnak, de a meditációk is, amellyel dimenziókon átívelő üzeneteket tudsz lehozni.


A 12-es házban, a karmikus széfben lévő Plútó azt üzeni: egy másfajta rezgés illik Hozzád, ami tisztább, közösségibb és humánusabb.


Az egyes házban találod az akaraterőd bolygóját, a Mars-ot:

ő is a Vízöntőben halad. Amikor a Plútó és a Mars egy jegyben található, az egy erőteljes üzenet. A Mars a mennyiségi akaraterőnk: a tevékeny, a segítőkész, a tetterős.

A Plútó ennek a magasabb oktávját képviseli, a minőségi akaraterőnk.

  • A hétköznapjaidban minek adsz fényt?
  • Hogyan éled meg a Benned lévő fény erejét?
  • A különleges képességeiddel hogyan „szolgálsz” másokat?
  • Milyen erő, milyen felelősség van ebben a tevékenységedben?


Kreativitásból nem lesz hiány, amelyet a lélekbolygó, a Hold üzen. A tüzes, fix Oroszlán jegyében a szeretet, a szív szavát követheted: mi az a képesség, amivel „elvarázsolod” a környezeted?

A Plútó szembenáll a Holddal, amely eleinte feszültségként értelmezhető.

Viszont hatalmas erőd van abban, hogy lelkileg átalakulj.

AMIT EDDIG GONDOLTÁL AZ ÉLETEDRŐL, AZT MOST NÉZD EGY MÁS SZEMMEL.

Bármit meg tudsz teremteni, ha mersz változni és változtatni.
A másfajta rezgés azt jelenti, hogy az önismeret útján járva egyre jobban megismerted Magad… egyre bölcsebben látod, hogy mire van szükséged…sokan „elrezegtek” Mellőled, mert már nem egy tudatosságban vagytok…Más lett az értékrended, a gondolkodásod… nem másokat hibáztatsz a sorsodért, hanem felelősséget vállaltál.

Egyre jobban tudod, hogy mi kell Neked az életed minden területén.


A Deszcendens tengelye is a tüzes Oroszlánban van:

szenvedélyes kapcsolatok, amely a lelkedet tükrözik.

Ahogy a Hold együttáll a párkapcsolat tengelyével, ez is egy gyönyörű üzenet: a lelki beavatások eredményét tükrözik vissza a kapcsolataid.

Ez egy magas szintű teremtőerő, amikor a saját lelked megismerve válik az életed egyre inkább varázslattá, mert otthon érzed Magad a saját életedben.


A Hold és a Nap közötti tűz trigon a tűz gyógyító erejében

égeti el a fájdalmakat, önbizalomhiányt és a félelmeket. Cserébe marad a bátorság: szív és ész közös döntése.


A Mérleg leszálló Holdcsomópont kardinális levegője az emberi kapcsolataidat hozza, előző életeidből.


A Kos felszálló Holdcsomópont a tavaszi Napforduló új indításában még határozottabban mutatja a döntéseink felelősségét. Vele áll együtt Chiron, a sebzett gyógyító, Merkúr és Eris, a karmatörés bátor istennője.


Ideje felismerni és kilépni a megbetegítő helyzetekből, a fájdalmas gondolatokból, amit mások mondanak Rólad…

vagy Te vélekedsz Önmagadról eléggé elítélően…

Ahogy Chiron a Bika fix földjegyében haladó Jupiterrel alkot egy 30 fokos fényszöget:

ez az arannyá változtatott karmikus sebek birodalmába vezet. Amikor végre már nem kell szenvedned, mert túl vagy a fájdalmas beavatásokon. Cserébe a tudásod aranyat ér: gyorsan felismered a méltatlan élethelyzeteket.

Ahogy Chiron a Bikában járó Uránusszal is kapcsolódik, így különleges és zseniális öngyógyítói képességeket tudsz előhívni.

Atlantiszi tudást és emlékeket is, ahol még otthon voltál a fény, az energia, az ásványok és a természet gyógyító erejében.A Jupiter és az Uránusz közelsége a zseniális, karizmatikus felismerésekről üzen. Hinni a Benned lévő zseniális képességeidben: ez is uránuszi téma.
Intuitív, felszabadító és különleges az Uránusz és a Kosban lévő Merkúrral létrejövő kapcsolat. A kommunikációnk és gondolkodásunk magasabb oktávja az Uránusz, mellyel egy „magasabb” szintre érkezhetsz: egy tisztább energiába.


A Szüzek uralkodó bolygója, Chiron a Szűz jegyében lévő Fekete Hold Lilith-tel is kapcsolódik egy 150 fokos fényszöggel.

Két erőteljes beavató, az önismeretünket támogató égi testvérünk üzen Neked: az élettapasztalatod bölcsességét használhatod fel.

A Halakban elhelyezkedő Vénusz és Szaturnusz megszilárdítja a teremtéseket. A saját jegyében lévő Neptunusz is a szeretetre szólít: a szeretettel létrehozott álmaid megteremtésének jött el az ideje. A Vénusz és Neptunusz a romantika és a szerelem világa. Itt is egy magasabb oktáv jelenik meg: a testi szerelem, Vénusz magasabb, lelki szintje a Neptunusz.

Ha a vénuszi területeken tiszta szándék vezet, akkor nem tudod elrontani a megvalósítást.A Neptunusz az Ikrek változó, levegős jegyében lévő Vestával alkot egy változó kvadrátot:

mire koncentrálsz?

Mennyire fontos Számodra a szeretetre való megnyílás?

A Bikában lévő Jupiter a Bakban található Demeterrel alkot egy föld trigont, ő a termékeny gondoskodást jelenti, az anyaságot, vagy földanyával kapcsolatos élményeket. Pl. a földművelés, vagy az állatokkal való dolgaid áldás alatt vannak ebben az új kezdetben.

Már az is elgondolkodtató, hogy három bolygó a magasabb oktávjával kapcsolódik: ez mutatja, hogy merjünk bízni a sikereinkben.

A másik érdekesség, hogy mindhárom tengely levegő és tűz jegyekben van:

  • a Vízöntő Aszcendens az Oroszlán Deszcendenssel,
  • az Ikrek IC a Nyilas Mc-vel,
  • és a Sorstengelyek: a Mérleg levegő áll szemben a Kos felszállóval.Mit üzennek ezzel? A gondolati mozgékonyságot, az emberi kapcsolataink fontosságát, a megértett összefüggések erejét- és a közös fejlődés igényét.Áldott kezdeteket kívánok!

Szeretettel,

Timi


Felkai Tímea –  karmaasztrológus


telefonszám: 06-30/483-1594


email cím: felkaitimea@gmail.com