A Kiegészítő réteg

Kiegészítő réteg, azaz akiknek a Vertex pontjuk a VII. Házban az, aki tetszeni akar, elismerésre vágyik. Maradandót akar alkotni, mintha sejtené azt, hogy valahogy, valamiben, bármiben és bárhol is , ez meg fog történi vele a neki tetsző módokon – sommásan ez az első jellemzés a „hordozóikról”!


Kicsit érdemes elővenni, hogy a Vertex pont alatt mit értünk. A zodiákus nyugati felén található pont a Prime Vertical és az ekliptika metszéspontja –nem bolygóról van szó. A kezdet-kezdete óta „használom”, mert piszok egyszerűen a szakmai és magánéletemben is hatalmas segítséget jelent. Hogy érthető legyen a profán életben, „felöltöztettem” és halásztam elő az indiai kaszt-rendszert, ha tetszik, ha nem: így „működik” és érthető is.


Már ki merem jelenteni, hogy bőséges tapasztalatok alapján – lelkem rajta – pl. a VII. Vertex-pont tulajdonosait illetően a profán világban ahhoz, hogy egyensúlyt teremtsünk önmagunkkal és vele kapcsolatban kellően tisztában kell lennünk a saját „beosztásunkkal”. Mindezek után a legrövidebb időn belül el kell sajátítanunk – inkább tudatosítanunk – csakis a megfelelően ki- és fel-, vagy megismert tulajdonágainkkal leszünk sikeresek vele együtt.


Tehát, ha habozást tapasztal az együttlét során, könnyedén átengedi a döntés jogát nekem, akár másoknak is. Joggal merült fel bennem, hogy kérlelhetetlenül határozatlan, tulajdonképpen az is. Ha az első nekifutásra nem megy a kiegyezés, ösztönszerűen tudja, hogy mikor kell felajánlani a konszenzust. Erős az a vágya – akár önmagára kényszerítve is – mellőle senki se menjen el „kielégítetlenül”!

Nem tartja bajnak, ha a hierarchia legmagasabb fokára valamiért nem jut fel, csak ne a legaljára kerüljön véletlenül sem. Összességében, kiemelten hangsúlyt fektet arra, hogy művelten viselkedjen, ízlésesen és stílusosan öltözködjön, de soha ne úgy, hogy olcsó „díszletnek” tartsák őt. Egytől irtózik, de nagyon: iszonyú rosszul viseli az egyedüllétet!

Lássunk példákat is!


Egyik sem azonos „kasztba” vagy nem ugyanabban a házban áll, s ha valakinek gondja lenne a kaszttal, passz. Minden esetben, egy kivételével az alap a VII. Házas Vertex pont. Itt nincs helye a „bér-tollnokoknak” vagy a „bulvár huszároknak”! A kasztoknál és a tradicionális horoszkópban az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk!Yoko Ono (1933-) Vertex-pontja a VII. Házban

és a Kos jegyben 26°-on és John Lennon (1940-1980) Vertex-pontja a 6. Házban és a Mérleg jegyben. Az a pálya, hogy mindketten rendkívül magas intellektussal rendelkeznek. Mint egy pár, egyik sem akarja legyőzni a másikat leleményességben. Ők készek a riposztra. Az utóbbinak (John Lennonnak) olyan az agya, mint a penge.

Ahhoz, hogy a kapcsolatuk egy sínen fusson, Yoko Ono- hoz az a nyerő alkalmazkodási stratégia, hogy vállalja önmagát. Ha „jelmezben” flangál, álarc mögé bújik, nem rúghat a labdába John Lennon. Érzelmekben, szerelemben John Lennon az őszinteség jellemzi – így adnám asztrológiailag tudtukra, hogy itt nagylelkűség és hűség lesz a „jutalmuk”.


Vertex-pont (óramutató járásával egyezően a VII. Ház): … „egyensúlyt teremtsen önmagával és vele kapcsolatban kellően tisztában kell lennie a másiknak saját besorolásával”.Bill Clinton (1946-) Vertex pontja VII. Ház

és 19° a Kosban és Hillary Clinton (1947-) Vertex pontja 6. Házban és a Skorpióban. Az a helyzet, miszerint ez a párosítás életerős, intellektuális és egymást ösztönző, egymásra hatni tudó emberek párosítása. Ők úgy alkotnak egy tandemet, hogy mindketten éberek, mindketten éberen a jót, az érzelmeset keresik az életben. Mindketten előre akarnak menni a ranglétrán, képesek egymást segíteni a haladásban. Mindkettőjükben megvan az a hajlandóság, hogy elsősorban saját magával törődjön. Mindkettőjükre igaz, hogy egy romantikus közjáték sem tehet nagy kárt. Mindkettő azt akarja, hogy a kapcsolatuk tűzön-vízen át tartós legyen, és szüntelenül arra törekszenek, hogy figyelembe vegyék a másik érdekeit.

Vertex-pont (óramutató járásával egyezően a VII. Ház): … „kiemelten hangsúlyt fektet arra, hogy művelten viselkedjen, ízlésesen és stílusosan öltözködjön, de soha ne úgy, hogy olcsó „díszletnek” tartsák”.
Harry Windsor (1981-) a Vertex-pontja a VII. Házban

és az Oroszlán jegyben, és 23°-on, míg Meghan Markle Vertex-pontja az 5. Házban és a Nyilas jegyben. Itt az a pozitúra a „kaszt” szemüvegén át, hogy egy kiváltságos helyzet áll fent. Ami azt jelent, hogy nem jár automatikusan az uralkodói modor korlátlan gyakorolása. Viszont, hogy tartós kapcsolatban tudjanak maradni, mély megértést kell tanúsítaniuk a környezetükkel. Vissza kell fogni a kritikusságukat, és hiba lesz túlságosan rátelepedni egymás magán szférájára. Meghan Markle szereti a rivaldafényt, de ne akarja a Harryt a háttérbe szorítani, vagy elhomályosítani. Nem szerencsés a herceg fölé emelkedni, uralkodni rajta. Sokat fogunk még hallani felőlük!


Vertex-pont (óramutató járásával egyezően a VII. Ház): …„nem tartja bajnak, ha a hierarchia legmagasabb fokára valamiért nem jut fel, csak ne a legaljára kerüljön véletlenül sem.”


Ferenc József (1830-1916) a Vertex-pontja itt a VII. Házban 25° a Kos jegyben és az Erzsébet királyné (1854-1898) Vertex-pontja a 6. Házban és a Halakban. Fennáll annak a veszélye, hogy kimerítik egymást. Itt mindenki belemerül a saját gondolatvilágába, hogy a cselekedeteik idővel már-már idegesítőek tudnak lenni. Mindketten jószívűek, de olyan megértés is követelhetnek egymástól, ami visszafordíthatatlanul valódi problémát fog okozni nekik.

Egyensúly jelentheti a megoldást, de ez egyiknek, ahogy a másiknak sem, nem kis erőfeszítés követel . A siker érdekében bölcsen tennék, ha megpróbálnának egymás változékony természetéhez igazodni. Zachschon!


Vertex-pont (óramutató járásával egyezően a VII. Ház): … „könnyedén átengedi a döntés jogát, akár sokan másoknak is. Joggal tételezhető fel, hogy kérlelhetetlenül határozatlan, tulajdonképpen az is.”

Alain Delon (1935-) Vertex –pontja a 17°-on

a Kos jegyben és Romy Schneider (1938-1982) Vertex-pontja az 5. Házban és a Skorpióban. A befutott színésznő és a kezdő színész egymásba szerettek, eljegyezték egymást, ám viharos kapcsolatukból sosem lett házasság. Kijelenthető, sok a hasonlóság a Bill és Hillary Clinton képletével. Ők is ösztönzően képesek egymásra hatni. Mindkettőnek az előrejutás a cél, hogy karriert fussanak be, mindketten keresik és kutatják a jónál jobbat, és valóban tartalmas életre vágynak az életben. Ha azt akarja itt mindenki, hogy a kapcsolatuk tartós legyen, vegyék figyelembe a másik érdekeit és megértően viselkedjenek. Ez olyan kombináció, amelyben mindennek al alapja a szenvedélyesség.

Vertex-pont (óramutató járásával egyezően a VII. Ház): …„erős az a vágya – akár önmagára kényszerítve is –, hogy mellőle senki se menjen el „kielégítetlenül”!
Más, egy apró adalék:
Cristiano Ronaldo (1985-) Vertex-pontja az Oroszlán jegyben 14°-on és a 8. Házban, míg Lionel Messi (1987-) Vertex-pontja az Ikrekben az 5. Házban megérhet egy összevetést.

Ha körbenézünk a „társulatukban” (kasztban) bőven beleillenek a kiemelt példaképeknek. Ők e szerint a főszereplők. (Ha valaki mást lát, nem is tudom mit lát!) Nincsenek egy stadionban, és egy alapszabályt ismernek és gyakorolnak. Tisztelik és csodálják egymást, fenntartás nélkül. Egy csapatba tudnának lenni? Öregfiúkban biztosan! Vagyis, akarva akaratlanul mindketten a rivaldafényre születtek, és a „két dudás egy csárdában” – milyen igaz – egyik sem érvényesülne! Ami közös ebben, hogy – egyszerű szavak is elegendőek – hűségesek, a futballhoz…A „kasztrendszer”, nálam így nyert értelmet. A Vertex-pontokat bárhonnan is nézzük a képletben – elsőrangú kategorizálás – párkapcsolati kérdésekben, ahogy más legszemélyesebb sarkalatos kérdéseinkben is. (Ha Keleten, ha Nyugaton, ha Északon, ha Délen születünk, ki hindu vagy keresztény, tök mindegy: ez, nem szentírás, ez nem jósda, hanem ok-okozati következtetés!)


Lássuk a „nagyokat”és elő lehet keresni a Google-ban, milyen utat jártak be a sikerért, mint: Marine Le Pen, Marie Curie, Ingrid Bergman, L. von Beethoven, Alain Delon, Yoko Ono, Szűcs Judit, Albert Schweitzer, Harry Windsor: ők lennének a VII. Ház Vertex-pont emberek!


(Korábban is említettem, nem tartom számon ki vette igénybe ennek az ismereteit, nem is kardoskodom ezért, hogy így a helyes, így van rendjén!)

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!