Rákos Péter – Böszörményi Gyula Gyerekasztrológia könyve alapján

Igen határozott egyéniséggel jön a világra. Már kisgyermekként is van valamiféle erős, láthatatlan kisugárzása, ami arra készteti a környezetét, hogy a figyelem középpontjában legyen.

Azon ritka gyermekek egyike, aki jól elvan magában. Képes órákig játszani otthon, egyedül, hajtóereje a kitartás, célja pedig a sikerélmény. Szeret pihenni, szunyókálni, ha már minden igényét kielégítették.


A babakocsija kényelmes, biztonságos trónszékként működik, ahonnan megtekintheti birodalmát.

Könnyen barátkozik új helyszínekkel, emberekkel. Érdekes helyszínekre kell vinni, ahol sok alattvalójával találkozhat. Legyen bőven idő mindenre, mert utálja a rohanós-sietős- kapkodós bevásárló körutakat.


Nem viseli el a testvértől, rokontól, más gyerekektől levetett, használt ruhákat, játékokat. Hamar megtanulja, hogy a csinos szép ruha növeli a tekintélyét és dicséretet, elismerést vált ki a felnőttekből, amire pedig folyamatosan igénye van.

Kényes a frizurájára, egész megjelenésére. Megköveteli a teljes figyelmet. Amíg a társaság középpontja, remekül érzi magát.


Óvódás korától a napközben rákényszerített csendes pihenő, bár szeret lustálkodni, legtöbbször kínszenvedés a számára. Hiszen annyi mindent lehetne tenni az alvásra pocsékolt egy óra alatt!


Minden olyan játékot szeret, ami kreatív, alkotásra ösztönzi és a végeredményt (felépült vár, öltöztethető baba, rajz) mutogatni lehet másoknak.

Különösen kedveli az erőt, ügyességet igénylő mászókázást, ha van hozzá legyőzhető partner vagy a közelből figyelő csodáló.


A kirakatban látható holmik közül biztosan a legdrágább, legújabb, legfényesebb kell.


Oroszlán jegyben született gyermeket nevelni csodás kihívás, valóban fenséges feladat.

Már első perctől kezdve tapasztalhatják a szülők és rokonok, hogy egészen különleges személyiség érkezett, aki csecsemőként sem passzív, elfogadó lény.

Uralkodó planétájától, a Naptól nem pusztán átveszi és tovább adja a sugárzást, de ő maga a Nap!