Gyógyító kommunikáció belső világoddal

Dr. Buda László, orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta ebben a könyvében a testtel való gyógyító kommunikációs tapasztalatairól számol be. Egyedi humorával könnyeddé teszi az olvasást, ezzel arra késztetve, hogy egy kicsit más szemmel nézzünk az életünkre, a testünk tüneteire.

Felhívja a figyelmet a test és lélek egységére, valamint a betegségek pszichoszomatikus jellegére.

Megtanít, hogyan figyeljünk a testünk jelzéseire, és hogyan legyen ez a csodálatos alkotás a barátunk, aki jelez, ha letérünk a kijelölt utunkról. Testünk őrzi emlékeinket, melyekhez gondolatok, érzelmek társulnak, és ezeket fogja visszatükrözni attól függően, hogy negatív vagy pozitív érzelmekkel vagy gondolatokkal bombázzuk magunkat nap mint nap.

Ha a lelki-érzelmi folyamatok változnak, változik a test is.”

„Ha odafigyelsz rá és törődsz vele, csodákra képes, a leglepusztultabb állapotból is újjá tud születni, hogy tovább szolgálhasson.”

Az író bevezet a kvantumfizika rejtélyes világába, beszél a tudatalapú világképről, miszerint a tudatunkkal teremtjük meg a valóságunkat, és említést tesz a holografikus univerzumról, hogy „az idő és a tér csak érzékcsalódás, mert a valóságban minden egyidejűleg van jelen. Hologramtestünkben ily módon tudatunk válik teremtővé, önmagát kivetítve egy tér-idő szövedékbe.”

Nagyon lényeges szempont, hogy önmagunk megismeréséhez önszeretetre is szükség van. Enélkül ne várjunk tartós javulást. És ott van még az elfogadás, türelem, a gyógyulásba vetett hit, és a többi…

Az író saját módszerével, ami a SzomatoDráma nevet kapta, segíti a hozzá fordulókat. „Ez egy játékos közvetítő módszer, mely információkat szállít a testtől a tudatig és vissza, ezzel megteremtve az aktív, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét belső világunkkal.”

Könyvében részletesen ír a módszerről, hogyan működik a valóságban, hogyan juthat el a kérdező a megoldáshoz, amely által visszanyerheti egészségét.

Nem is szaporítom tovább a szót, inkább jó olvasást kívánok!

Szeretettel,

Murányi Tímea

Elérhetőségeimért kattints rám 🙂