Rák jegy érzékeny pontjai és megoldásai



A legjellemzőbb, legérzékenyebb testi terület, a gyomor.

Mivel érzelmes jegy, nehezen viseli a konfliktusokat, tehát sok mindent nem mond ki, lenyeli, gyakori nála a köhögés, a gyomor probléma, a fejfájás.

Mert a rák páncélja alatt törődő,
puha, érzékeny test és lélek lakik. Amit nem tud vagy nem akar kimondani, megélni, azt a gyomorba nyeli, nyomja le.

Érzelmeiben is érzékeny, ezért lehet sértődés, lehet hiszti és lehet gyakori hangulat-hullámzás is. Ezt is érdemes kezelni, mert ha sérülésből reagálunk, annak bántás, bántódás és sok mindennek az elvesztése lehet az ára.



Hogyan tudod JÓL kezelni mindezt?



A rák jegyű ember fizikailag érzékeny pontja hivatalosan a gyomor.
Ugyanakkor a gyomorhoz hozzátartozik az életmód is, hiszen „az vagy, amit megeszel”. Ezenkívül a fejfájások nagyrésze abból fakad, ami a gyomorba kerül (vagy nem kerül bele).

Az ayurvéda a rák jegyhez a tüdőt sorolja, mint szervet. Ez sem véletlen, szélesebb felfogásban az aggodalmat, a szorongást nem csak a gyomorban nyeljük, hanem a tüdőre pakoljuk.

Ezért stabilizálni kell magad, rendszeres reikivel, napi rutinokkal.



Fontos, hogy törődj magaddal is, a testednek is adj gondoskodást. Például rendesen eszel. Még tízóraizol is. Iszol elegendő vizet. Évente méregtelenítesz és úgy általában odafigyelsz a gyomrod fizikai egészségére. Hidd el, meghálálja majd.



Mivel a rák jegyű ember folyamatosan kifelé figyel, a környezetére, elfárad. Szüksége lenne töltődésre, énidőre. Ennek hiányában beteg lesz, és ha ő beteg lesz, szétesik a családja (mindegy, hogy ő férfi vagy nő, a rákjegy az rákjegy.)

Ezért napi szinten végezz valami önelemző – kreatív tevékenységet. Az önelemzés befelé fordulást, a kreatív tevékenység feltöltődést adhat. A naplóírás jellegzetes és nagyon hasznos lehet! Így fogod tudni követni az eseményekre adott hullámzó reakciókat, az indulatok nagyját pedig levezeted a papíron.

Dolgozz az intuícióddal, használd
!

A rák jegyű ember nagyon intuitív. Az már viszont önbizalom és tudás kérdése, hogy mennyire veszi komolyan a megérzéseit, és mennyire cselekszik ennek megfelelően.

A megérzés ajándék. Ki ne szerette volna előre tudni, ha baj éri a szeretteit? Még mondás igaz rá, ha előre tudom, hogy gödörbe lépnék, kikerülhetem.


Ha már érzékeny vagy, törődj vele, fejleszd!

Tisztítsd és töltsd, és ami a legfontosabb, hallgass végre magadra!

Tisztítsd és töltsd fel a gyökereidet, az otthonod és a családtagjaidat is !

Egy rák-szülött életének középpontja a családja, vér szerint vagy szív szerinti családja.
A testi-lelki egészsége is függ, függhet attól, hogy az otthona, családja rendben van körülötte.

Ő az otthoni „gubóban” töltődik fel, az adja meg az érzelmi biztonságát. Ezért, ha otthon gond van, felborulhat az egyensúlya, egészsége is.




Ezért kiemelten fontos rendszeresen foglalkozni a finomfizikai gyökerekkel is, tisztítani, odafigyelni az épségükre. Ezt lehet meditációban, relaxációban is.
Érdemes tölteni energiával is, például reikivel, de hasznos lehet minden olyan közös tevékenység családtagokkal, ami fizikai mozgásban is gazdag.



Persze, mindez nem csupán a rák-szülöttre, de a rák időszakban jellemző lehet mindenkire, aki kicsit is érzékenyebb. Ezért a megoldások mindenki számára hozhatnak látványos eredményeket.

Ha szeretnéd kipróbálni a reiki hatását, energetikai támogatását ebben a folyamatban, július 10.-én hétfőn, a tüdőben és a gyomorban lerakódott problémák, minták oldása lesz a fókuszban az ingyenes élő (zoom) reiki webináron, ahol egy fél órás vezetett reiki önkezelés is lesz, a nem-reikisek számára táv-segítséggel. szeretnéd kipróbálni a reiki hatását, energetikai támogatását ebben a folyamatban, július 10.-én hétfőn, a tüdőben és a gyomorban lerakódott problémák, minták oldása lesz a fókuszban az ingyenes élő (zoom) reiki webináron, ahol egy fél órás vezetett reiki önkezelés is lesz, a nem-reikisek számára táv-segítséggel

Regisztráció itt:
https://www.reikionline.hu/reiki-gyakorlas/



szerző: Dervár Zita

Elérhetőségeim:

email: reikizz@reikizz.hu

blogom: https://reikizz.hu/

online tanfolyamaim:

 https://www.reikionline.hu/