„Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.” Máté 17.


Több mint 40 éve olvastam először ezt a jézusi mondatot, s talán mára megértettem. A megértéshez feltétlenül kellett az asztrológia szimbólumnyelve.


A címben az, hogy csak Merkúr, nem minősítés, hanem arra hívom fel a figyelmet, hogy a gondolat, az ismeret, sőt még a tudás sem egyenlő a hittel.

A hit az, amikor valami a hitrendszerem részévé válik, és megkérdőjelezhetetlenül ott van. Nem befolyásolják az életem eseményei, az örömteli, vagy fájdalmas történések. S ha valóban rendíthetetlenül ott van, az életem folyásától függetlenül, akkor mondhatjuk, hogy

ez a hit, a Jupiter szintje.

Nézzük meg ezt Erna (Budapest, 1971. március 23. 18:42:40 ) horoszkópján keresztül (és most csak ezt, mert még nagyon sok mindenről lehetni írni a horoszkópja kapcsán).Ernának van egy ekcémája a szeme alatt, amely mindig hétvégére „robban” be. Amikor elemeztük ezt a betegséget, s kerestük, hogy miért a „hétvége” a „sín”, amely aktiválja ezt a betegséget, akkor elmondta, hogy az édesapja halála hétvégére esett. A körülmények tisztázása után már kiolvasható a betegség a horoszkópból:


A Mars-Vénusz-Szaturnusz fényszögkapcsolata mutatja a betegséget,

amely a Mars-Vénusz-Uránusz szimbólumait hozza be az életébe betegségként. Ilyenkor a megoldás a szimbolikusan azonos élethelyzet megélése, amely lehet például a „különlegesen élem meg az akaratom és a biztonságom”.

Azt, hogy ezt az élethelyzetváltást milyen módon tudja megvalósítani, csak ő tudja megtalálni, de a témánk szempontjából még fontosabb, hogy először megértse a helyzetet a Merkúr segítségével, majd szintén a Merkúr közvetítésével az információt eljuttassa a Jupiter, a hitrendszere szintjéig.

Ezt erősíti az is, hogy a horoszkópja szerint IV-es házas betegségről van szó, amelynek a megoldása (a betegségház 6. háza) a 9-es házban, vagyis a hitrendszerében van.


Összegezve, amennyiben nem csak tudja, hanem a hitrendszerévé válik, hogy „attól hogy apám meghalt, még biztonságban (Vénusz) vagyok, mert a biztonságom nem tárgyakon és embereken, hanem a hitemen múlik”, akkor másnapra meggyógyul.


Az asztrológia segítségével mindig az élethelyzetváltásra próbálom rábeszélni az embereket, mert azt tapasztalom, hogy minden élethelyzetváltás alakít a hitrendszeren. Ha egy „csettintésre” meg tudnánk változtatni a hitrendszerünket, akkor nem lenne szükségünk az asztrológiára.

Lucza Vilmos asztrológus cikke

honlap: https://www.csillagerted.hu/index.php