Beléptünk az oroszlán jegyébe, időszakába


Milyen is egy oroszlán szülött? Bátor, igazságszerető, nagylelkű, nagyszívű. Aki szívesen irányít, és akit érdemes követni. Aki mellett jó tartózkodni, barátságos, beszédes, nyitott és önzetlen. Szeretjük az oroszlán szülötteket és az oroszlán időszakát is. Ilyenkor megyünk nyaralni, töltődni, románcozni. Ezek a hetek azok, amikre (ha minden jól megy) a szürke ősszel – télen mosolyogva emlékezünk vissza.Az oroszlán jegy testi síkja


Testileg, vagyis fizikailag az oroszlán jegyhez a szívet, szívgödröt soroljuk, nem véletlenül. Az oroszlánszív sokat bír, de valójában elég sérülékeny. Mivel az oroszlán szülötteknek jellemzően nagy lelkierejük van és gyakran fejlett empátiával rendelkeznek, a lehetséges jót feltételezik mindenkiről, aztán a sebeiket, csalódásaikat magukba fojtják.


Ennek következtében nagyon gyakori körükben a magas vérnyomás, majd a későbbi egyéb szívproblémák. Az ayurvéda az oroszlánhoz sorolja a vastagbelet is, mert, amit már nem bír a szív, azt ide nyomja le egy oroszlán szülött is.

Egy oroszlán érzelmei


Az oroszlán szív szeret szeretni. A családját, barátokat, szívbéli kedveseit. Sok mindent elvisz a hátán a benne égő tűz, képes egyoldalúan is működtetni a kapcsolatait, akár hosszú távon is, mert elnéző, megbocsátó és akit szeret, azt sokáig szereti.


És lehet, hogy közben naponta sérül, majd felülemelkedik, aztán újra megsérül. A csalódásai átformálhatják, de a lényegén változtatni nem tudnak.
Sajnos a tűzjegyű emberek lendülete, lelkesedése gyakran olyan életvitelhez vezet, ahol mindig kifelé figyel, másokkal törődik, és önmaga már a tükörben sem tűnik fel.

Ezért nagyon fontos – és nem csak az oroszlán szülötteknek – hogy a napi rutin része legyen pár perc önvizsgálat.

  • Milyen a fizikai állapotom, az érzelmi valóságom?
  • Mik az aktuális céljaim és hol tartok a folyamatban?
  • Letettem-e a tegnapi bántást és feltöltöttöm-e a helyét fénnyel, tiszta energiával?
  • Hogyan kellene javítani az életmódomon, hogy könnyebben lehessek a fénylő oldalon?Ha ez sokáig elmarad, az oroszlán beteg lesz. Elzárkózhat a világtól, és ezzel önmagát sebzi meg.Egy oroszlán nem tűnhet el a világból, mert az ő ereje közösségek megtartására való. A szíve olyan, hogy kapcsolódni tud bárkihez, legyen szó gyógyításról, tanításról, vagy „csak” hétköznapi támogatásról.

Ami megbetegíti az oroszlánt
A magány. Az árulás. A céltalanság.

…és ami gyógyítja

Az oroszlán napsütötte lény. Jó hatással van rá már az is, ha sétál kicsit a napfényben, beszélget pár ismerőssel, magához öleli a kedvesét. És persze, szereti a szépet, a nívósat, stílusosat.Amikor beteg, akkor minél tisztább és fénylőbb terápiákra van szüksége.


Az oroszlán nagyon gyakran elég magas alapfeszültséget generál a saját testében, ami legtöbbször az elmében és a szívében csapódik le. Amikor beteg, lehet, hogy sokat és gyorsan beszél, pörög, elveszíti a kapcsolódás képességét, nem tud önerőből meggyógyulni.


Ezért földelni kell őt, lassítani. Egy szépen tálalt remek ebéd is jó hatású lehet, de a reiki még jobb 😊
Meg kell őt tisztítani a feszült energiáktól és feltölteni tisztább, lazább reikivel. Csökkenteni a tűzből eredő tüneteit, gyulladásokat, stresszcsomókat, befeszült ízületeket, vérnyomást és emésztési gondokat.


Szerencsére a reiki ebben a legjobb, a méregtelenítésben, a gyulladáscsökkentésben és a lelkierő-tartályok feltöltésében.

Reiki hatása az oroszlánra


Saját tapasztalatom szerint a reiki egyben és felszínen tart a legextrémebb körülmények között is.
Feltölti azokat a lelki tartalékokat, amik öngondoskodás hiányában üresek. Ezeket a tartályokat nem töltheti fel valaki más kívülről, ezért nagy ajándék, hogy a reiki kezelés igen.
A kialakulóban lévő betegségek tüneteit enyhíti, javítja a kapcsolódást másokkal és önmagunkkal is, földel, miközben képes intuitív ötleteket adni… nos, bármihez.És mivel a reiki alapítója, Mikao Usui sensei, és én is oroszlán szülöttek vagyunk, augusztusban minden reiki tanfolyamom 20% kedvezménnyel és ajándék reiki tagsági klub hónappal vásárolható meg.


szerző: Dervár Zita

Elérhetőségeim:

email: reikizz@reikizz.hu

blogom: https://reikizz.hu/

online tanfolyamaim: https://www.reikionline.hu/