Vágó Ágnes: Kutyahoroszkóp

Mérleg (szept. 24. – okt. 23.)

Érzékenyek, gyengédek, hízelgők és családszeretők a Mérleg kutyák, ideális társak az együttéléshez. A mértékletesség, a külső és belső összhang jellemzi őket, az állhatatosság, az egyensúly, a folytonos igazságkeresés. Kedvesek, közvetlenek, szinte soha nem kerülnek konfliktushelyzetbe környezetükkel, azonban a felemelt hangot nem szívlelik. Már abba is képesek belebetegedni, ha meglegyintik őket.

A lélektani feszültséget, a gazdái közti veszekedést nem tűrik jól, személyükkel próbálják elhárítani, megszüntetni a családi perpatvart. Egy Mérleg kutya maga a megtestesült nyugalom, végtelenül türelmes. Jelmondata az lehetne: „az idő mindent megold, begyógyítja a sebeket.” Azt szereti, ha idővel minden probléma magától megoldódik körülötte.

Önfeláldozó, segítőkész, gazdája mindenkor mindenben számíthat rá. Ha olyan kutyára vágyunk, aki kisegít valamilyen nagy bajból, akár lelki tragédiából, feltétlenül Mérleg jegyben született kutyát szerezzünk magunknak.

Boldog Nőnapot kívánok!
 • Kedvenc étele az édesség, csoki, itala a szőlőlé, játéka gumikarika.
 • Legfőbb tulajdonsága a nyugodtság.
 • Tiltott étele a sütőtök.
 • Érzékeny szerve: bőr, vese, fog.
 • Jellemző betegségei: bőrbetegségek, veseelégtelenség, fogbántalmak.
 • Szerencseszámai: 6 és 9, szerencsenapja a péntek.
 • Amit egyáltalán nem szeret: gomba.

Ikrek, Kos, Nyilas, Oroszlán, Vízöntő jegyű gazdáknak ajánlott.

Skorpió (okt. 24. – nov. 22.)

A Skorpió kutyák mindig határozottak, elég félelemkeltő megjelenésűek, bátrak, erősek és szenvedélyesek. Energikusak, még akkor is, ha a külső szemlélő számára nyugodtnak és passzívnak tűnnek.

Rejtélyesek, titokzatosak, mindig diszkrétek, soha, semmilyen körülmények között nem árulják el szeretteiket. A Skorpió kutyát a dinamizmus, a győzni akarás és a független szellem jellemzi. Nem tűri, hogy bárkitől függjön, csak és kizárólag gazdájától fogad el parancsokat, utasítást, és akit nem szeret vagy nem kedvel, azon egész egyszerűen átnéz. Általában önállóan cselekszik, mert tudja, ha nem szerzi meg önerőből, amire vágyik, akkor könnyen veszíthet. Munkakutyának kiváló. Ha máshoz, ismeretlen közegbe kerül, soha többé nem engedelmeskedik úgy, mint annak, akit gazdájának fogadott el.

 • Kedvenc étele csirke, pacal, itala víz, játéka rongylabda.
 • Legfőbb tulajdonsága: önállóság.
 • Tiltott étele: tök.
 • Érzékeny szerve: szaglás, nyakizom, vérkeringés.
 • Jellemző betegségei: orr-, nyaki-bántalmak, vérkeringési zavarok.
 • Szerencseszámai: 3 és 5, szerencsenapja a szombat.
 • Amit egyáltalán nem szeret: ha megsértik, megalázzák.

Bak, Bika, Halak, Rák, Szűz jegyű gazdiknak ajánlott.

Nyilas (nov. 23. – dec. 21.)

Élénk, megbízható és lelkiismeretes a Nyilas kutyus. Egy biztos, soha nem fogunk unatkozni, ha ilyen jegyben született kutyát választunk. Finom megérzéssel rendelkezik, pontosan tisztában van azzal, egy-egy adott helyzetre mi a megoldás. Igazi társas lény, nem szeret és nem is tud egyedül lenni. Ezért nem ajánlott elfoglalt gazdijelölteknek, kínzás lenne mindkettőjük számára.

A Nyilas kutya roppant barátkozó, könnyen teremt új kapcsolatokat, és nagyon jóindulatú. De könnyen ingerelhető és haragos, akár harapós is lehet, ha felbosszantják. Egy ilyen kutyussal könnyű az élet, sok újdonságban és örömben lehet része a gazdának, hiszen tele van ötlettel, sokoldalú és derűlátó. Egy Nyilas kutyával igazán öröm az élet.

 •  Kedvenc étele a marhahús, itala a tea (néha sör), játéka a gumicsirke.
 • Legfőbb tulajdonsága: életöröm.
 • Tiltott étele a mákos tészta.
 • Érzékeny szerve: láb, csípő, belső szervek.
 • Jellemző betegségei: gyomorrontás, láb- és csípőbántalmak, májproblémák.
 • Szerencseszámai: 2 és 7, szerencsenapja a csütörtök.

Ikrek, Kos, Mérleg, Oroszlán, Vízöntő jegyű gazdiknak ajánlott.

Ezzel zárul a Kutyahoroszkóp könyvajánló, köszönet az írónőnek a hasznosabbnál hasznosabb tanácsokért. Bízom benne, hogy sokaknak segítségükre válik jobban megismerni házi kedvencüket, hogy napjaikat szebbé és boldogabbá tehessék.

Bár az évek során a táplálkozási szokások nagy mértékben változtak, mind az embernél, mind a kutyáknál egyaránt. Csak kérni tudom, hogy mindenki a saját felelősségére etesse és itassa kutyusát, ha kell, kérje szakember segítségét.

Ahogy a korábbi cikkemben már írtam, a kakaó nekünk okozott némi kellemetlenséget, és a tejet sem bírja Fogkefe pocakja, ahogy a csirkecsonttól sajnos kisebesedett mind a négy mancsa, ezért nagyon oda kell figyelnünk, mit adhatunk neki – mert természetesen Ő mindent (is) megenne… De valóban láttunk már olyan kutyust is, aki a gazdájával együtt sörözött.

Mi, gazdik, felelősséggel tartozunk négylábú társainkért, akik cserébe örök hűséget és feltétel nélküli szeretet hoznak életünkbe, olykor vigaszt nyújtanak a nehéz időkben. És, ha esetleg bármilyen hasonlóságot vélnénk felfedezni kis barátaink külső, belső tulajdonságai és a sajátunk közt, ne lepődjünk meg. Azt mondják, a kutya és a gazdája hasonlítanak egymásra…

Fogkefe, az örökbefogadott házi kedvencünk, immár 13 éve ♥

Kutyahoroszkóp harmadik felvonást itt olvashatod!

Milyen csillagjegyű kutyusok passzolnak egymáshoz?

KosBikaIkrekRákOroszlánSzűzMérlegSkorpióNyilasBakVízöntőHalak
Kos♥♥♥♥♥♥
Bika♥♥♥♥♥♥
Ikrek♥♥♥♥♥♥
Rák♥♥♥♥♥♥
Oroszlán♥♥♥♥♥♥
Szűz♥♥♥♥♥♥
Mérleg♥♥♥♥♥♥
Skorpió♥♥♥♥♥♥
Nyilas♥♥♥♥♥♥
Bak♥♥♥♥♥♥
Vízöntő♥♥♥♥♥♥
Halak♥♥♥♥♥♥

Szeretettel,

Murányi Tímea

Elérhetőségeimért kattints rám 🙂